akü falan bitirmez normal ampül 55 w bu 35 w bitirmez xenon setini h4 olarak alırsan uzn kısa yapabilirsin
akü falan bitirmez normal ampül 55 w bu 35 w bitirmez xenon setini h4 olarak alırsan uzn kısa yapabilirsin
evet yapıyor....
79 lirayamı öyle birşeye almıştım...
1 sene olacak nerdeyse...
baya zahmetli bir iş...
kesinlikle siz yapmassanız bile bilen profesyonel birine yaptırın..
hem zamanınız hem paranız heba olmasın...
bu arada ben ampülü değiştirdim haberin olsun...
eğer ki bu gitti gidiyordakini alırsan xenonun ampülü motorun orjinal ampülülün girdiği yere giriyor...
o konuda fazla sıkıntı çekmezsin...
Ben yarın 80 tl ye alacağım. Ampül tipini bilmiyorum. Ama h4-3 olması lazım kutusunda yazıyordu.
peki aşırı ısıdan farın içini eritmiyormu bunlar?
Arkadaşlar Xenon Farı aldım(8000k H4-3) Cumartesi günü montajı yapılacak
Şuan kullandığın halojen far(beyaz)
Aydunlatmasıda şöyle:
Motosikletimin şuanki hali
Trafikte Yalnız olduğunu düşünen arkadaşlar....
Xenon tip ampulden doğru ve iyi (doğru ve iyi diyorum dikkat edin) verimi sade ve sade MERCEKLİ tip farlarda alınır.
Ampulün çalışma prensipine bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlasrsınız.
Klasik akkor flaman tip ampulden çok farklı bir işik ısısı vermekte ve en uygun ısı 6500K dır yani gün ışığına en yakın değer....bunun üstündeki tüm ısılar ultravioleye (mavimsi) olan ısıya kaçar ve (mercek) olmadığından dolayı bozuk/kontrolsüz bir ışık hüzmesi yaydığı için de karşıdan gelen sürücüleri kör eder ki bu da bir çok kez kazalara neden olmuştur!! merceksiz Xenon kullanaların farlarını görerek...oooooo ne kadar parlak deyip aldanmayın ayrıca merceksiz Xenon karanlık ve yağışlı havalarda aydınlatma KÖTÜNÜN EN KÖTÜSÜ olacaktır.....
Uzun yazdım kusura bakmayın ama böyle yanlış olduğu kadar tehlike yaratabilen unsurlara sadece güzel olsun diye para harcamanıza pek anlam veremiyorum veremiyorum
Trafik kanunu açısından bakıldığında, ummadığınız bir anda Polis bey ceza yazacaktır çünkü aydınlatma tüzüğe aykırıdır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:57 ----------
Bu haliyle İzmirde ceza yersin
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
bende var jant linki burda http://www.motosiklet.net/forum/sati...iki-takim.html
detay ilanda yazıyor özel mesaj at konuşuruz
Arkadaşım ben zaten mavileri sökeceğim Kendimde rahatsız oluyorum. Biryerden geçerken herkez bana bakıyor sinir oluyorum
Mercek hakkında herşeyi biliyorum. Şimdi okulda sınavlar çok olduğundan mercek ile uğraşamam. Okullar tatil olunca farıma mercek montajı yapacağım. Şimdilik böyle idare edecek Zaten hafta içi kullanmıyorum. Sadece hafta sonu kullanıyorum Zaten plakamı bile takmaya zaman bulamadım İlk resimde masanın Xenon far kutusunun yanında görünüyor
Arkadaşım bana bu alttaki resimdekinden lazım
orijinal janta bant yapıştırdıktan sonra sprey boyayla boyayıp bantları çıkararak istediğin gibi şekil veremez misin?
450 tl.ye aldığım xenon farlarımı sonunda orijinal ampulleriyle değiştirip rahatladım. Xenon setini ise attım.
Yukarıda merceksiz xenon takmanın hata olduğunu yazan arkadaşlar çok haklı. Xenon merceksiz kullanılmaz. O da pahalı. İki yıl önce benden 2.000 tl. istemişlerdi mercekler için.
En büyük handikap trafikteki diğer sürücülerin aşırı rahatsız olması. Hatta yaptığım bir uzun gezide, gece sürüşünde iki kez kamyonlar ışıktan aşırı rahatsız oldukları için üzerime direksiyon kırdı. Gündüz şehiriçinde önümde giden araç bile rahatsız olup tepki veriyordu.
Şimdi orijinal ampullerimle rahatım. Gece görüş daha da düzeldi.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
Arkadaşlar Xenon farımı taktım. Telefondan çektim resimleri net çıkmadı.
Not: 2. Resimdeki gibi parlak yanmıyor. Telefon dandik çekti. Rahatsız etmiyor far. Ayarı iyi oldu Yakında fotoğraf makinesiyle çekip koyacağım fotoğrafları. Gece fotoğraflarınıda çekerim.
Bence daha güzel dursun amacı gütmektense trafikte tek başımıza olmadığımızı anlasak daha iyi olur. Yine de kendi kararın ama xenonu çıkartıp kendi farını taksan daha iyi olabilir . Belki sen pek anlamıyosundur ama geceleri xenon gerçekten de çok rahatsız edici.
Arkadaşlar Xenon farlarımı sökmeye karar verdim. Işık dağılımı çok kötü. Sanki uzunlarla geziyormuş gibiyim. Cumartesi günü sökeceğim. Okullar tatil olunca mercekli far yapıp sonra xenon takacağım. Çok büyük hata yaptım. Gündüz sürüşte normal görünüyordu. Dün gece biraz gezdim ve kararımı verdim. Boşuna takmışım. Far sadece yeri değil heryeri aydınlatıyor. Uzunları açınca direk karşıya gidiyor ışık. Birdaha merceksiz xenona asla bulaşmayacağım.
Fotoğraflar:
Xenon takacaklar bu fotoğraflara bakın ve iyice düşünün. Sonra ben gibi mağdur olmayın
Benim piaggio x9 um a takmıştım sadece kısaya, otomobiller için olan MTEC marka beyin ve ampul. 3 ay sorunsuz kullandım ve sonunda aküm cofladı
sağlam bir akü mutlaka şart
8000k
Xenon far inanılmaz iyi oluyor gece.
Tvs Apache '09 , Piaggio X9 250 '05 , Yamaha XT600 '94 , Honda CBF150 '11
8000k aslında çok yanlış bir renk seçimi, 6000k daha doğru bir seçim olur, hatta bulabiliyorsanız 4300k bu işin en doğrusudur. renk sıcaklığı yükseldikçe gece ve yağmurda görüş seviyeniz berbat bi hale gelir arkadaşlar bunu aklınızdan çıkarmayın.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)