scooter a yapabileceğimiz basit performans iyileştirmeleri konusunda bildiklerinizi paylaşalım
scooter a yapabileceğimiz basit performans iyileştirmeleri konusunda bildiklerinizi paylaşalım
(( :KONYA MT İÇİN DOKANDIRIN : ))
BİR AĞAÇTAN BİNLERCE KİBRİT ÇIKAR , BİR KİBRİT BİNLERCE AĞAÇ YAKAR
upgrade yerine Türkçe birşey daha uygun olur bence anlamak açısından.
mesela değişiklik, yenilemek gibi
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
pardon aslında ne güzel öz Türkçemiz var dimi bende hata
upgrade ya da iyileştirme nedir yahu, "modifiye" diye girmiş o Türkçemize bir kere, geç kalmışsınız siz
Onur Yollarda
Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ
biz en iyisi bu konuyu ''konu dışı'' başlığı altında yeniden açalım Türk dil kurumundanda bikaç arkadaş bulalım eylenceli olur
arkadaşlar bende de hussar 125 war modifiye etmek istedim...yalnız performans egzosu yaptırdım.onun haricinde araştırdım neler yapılabilir die.. performans hava filitresi takılabilir...ama o zaman da acaip yakıyoo yahu..onun için vazgeçtim..mesela egzos fazla fark etmedi ama hava filitresi çok farkediyo..100 bin yakıyosa 150 bin yakıyo..100 km hızla gidiyosa 110 gidiyoo.120 gidiyosa 130 km gidiyo sadece 10 km filan arttırıyo...dişlileri değiştirsen motorun ömrü 4 yılsa 2 yıl da bitiyo....ama yok benzin sorun değil ben cuval cuval para var diyosan hava filitresini tavsiye ederim..egzos dediğim gibi kalkışı çok etkiliyo..mesela ben egzosu yaptırdım şimdi motorla ön kaldırıyorum hussarla normaldde hussarla kaldırmak zordur..egzos kalkışda çok işe yarıyoo.hızı etkiliyo ama fazla değil...benzinde fazla yakmıyoo...neyse benden şuan bu kadar bilgisi olan varsa paylaşalım...
h@ns
kaça aldın sen egzosu, ben çok guzel bi egzos gordum 180 fiyat çekti. pahalı geldi. yaptırmayı dusunuyorum egzosu. sanayide yaptırıcam. 100 kagıt bulmaz tahmınen.
walla arkadaşı çuwalla para olsa scootera binmeyiz enazından çin malına
adamın biri hava filtresini söküp yerine elyaf tıkmış bayaa hızlanmıştır heralde bununn gibi basit ayar kayar işleri yokmu sanayi ye yaptırma fikride iyimiş bak ucuza mal etme konusunda
arkadaşlar modifiyeye uygun olan motorlara yapılırsa randıman verir çünkü yapacağınız avans eksantrik ateşleme hava filtesi karbüratör ,lastik eksoz ve tork konvertor gibi malzemelrdeki değişiklikleri kaldırabilecek makinaya ve cok paraya ihtiyacınız olacak sonra yaptığınız tadilatları satış esnasın da yok sayacaksınız ona göre benim araştırnalarımda italyan motorların bir cok modeli modifiye kaldırıyor
mel-a-ku kardeşim ben egzosu 200 e yaptırdım ama içi dışı paslanmaz kromdan ....ömür boyu garanti...egzosu 100 eğil daha aşağıda yaparlar bulursun ama 2 gün sonra dökülmesin...http://www.sahibinden.com/pls/sahibi...t?AdId=2199781 bak egzosa yani bi karım yok sadece yaptırırsan memnun kal die soliyorum... olmadı bi yerden çıkma egzos bulursun nerden bulursun bilmem ama motor hurdacıalrında belki vardır onu taktırırsın ucuz olur...
h@ns
peki bu rs 151 ve benzerlerini nasıl boyarız en iyi?
malum bunların kaplamaları naylon fırın boyaya gelmez
bu aletlere cip fln takilmiyo mu performansı arttrmak icn
ewt arkadaşlar bilen warsa aydınlatsın açıklamalı olarak
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
raptor666.kaerdeş walla boyuyan boyuyo zımpara sonra sıprey kaliteli boyayla saldır kaportaya ....alsan fıstık gibi işte.... zoe değil de farklı renke boyama sonra polisler bilirisnn...
h@ns
mondial 50tt.sen kendi motorun için istiyosan yaparlar modifiye yapılmazmı ama motoru yolda giderken eline mi almak istiyosun yahuu...çin malına hiç bişey yapılmaz....değmez modifiye etmeye çok arıza çıkarır zaten normaldede çıkarıyoo..başına dert olur...sakın yaparsan 2 zmanlı motora yapılır yamaha runner aprilla v.s kalite motorlarda modifiye daha uygun ve sağlam olur..
h@ns
bendaha ruhsat çıkartmadım yaw ruhsata istediimiz rengi yazarlarmı yoksa faturayamı bakarlar atıyım diyorun şööle siyah üstüne sarı çizgiler felan altta mavi ışıkta var bakiim bide ayak koyduumuz yerin altına daha yere yakın bişeyler bulabilirsem bide farlarla staoplarada çorp yada bi boya filan bişeyler düşünüyom warmı böyle bişeyler yapan bi resim falan atarsa yapacak olnanlara fikir olur
h@ns ben sadece benim motor için sormuyorum cevremde merak eden arkadaşlar var
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
dedim işte yapacak biri varsa bile kaliteli motorlara olur.....bikere sakın çin malına yapmasınlar çok feci olur...eğer modifiye istiyosanız mesela motorun dişileri değiştirilebilir.....mesela dişlilşeri büyütürsen motor kalkışta yavaş ama son hız da hızlı olur ..küçültürsen kalkış hızlı son hız çok fazla olmaz...ayrıca egzos takılabilir....performans egzosu kalkışta çok işe yarar....performans hava filitresi (ama çok çok fazla yakar) olabilir....ya zaten modifiye tam bi modifiye edilecekse dişliler değişir sonra bujiler değişir karbüratör değişir...modifiyenin sonu yok birini yaprsan devamını ister ama illa hepsi yapmak porunda değilsiniz..tam bir modifiye isteniyosa bunlar yapılır.bide güzel bi ayar çekilir motor canavar gibi olur..ama benzin sorun olmaz denirse bunlar yapılır...ama çok yakar...vede ibre dayanmaz bu işlemlere tutamazsın motoru..bide ömrü kısalır...walla yeni ibre gerekir yetmez bu kadar modifiye ibre bi tur daha döner
h@ns
parça değiştirmeden yapılabilcek ayar kayar işleri yolmudur acep hava filtresine yada karbüratöre yada ne biliim egzosta
parça değiştirmeden yapılabilcek ayar kayar işleri yolmudur acep hava filtresine yada karbüratöre yada ne biliim egzosta
başlıkta zaten basit upradeler diyo ya misal ööle bişe söyleyinki şimdi ineyim aşşa yapayım ve yapalım
(((burda msaj silinemiyomu wallah pc dondu falan sandım bidaha yollamışım pardon))
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)