Merhaba 12voltu 22o volta çeviren bir cihaz var,bendede bir mobilet var o cihazı mobilete bağlayacam fakat mobilet 12 v üretiyormu cihazı kaldırabilirmi??
Merhaba 12voltu 22o volta çeviren bir cihaz var,bendede bir mobilet var o cihazı mobilete bağlayacam fakat mobilet 12 v üretiyormu cihazı kaldırabilirmi??
power inverter mi?
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
mobilet sabit bir akım üretemeyeceği için bana olmaz ggibi geliyor
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
Düz akımı dalgalı akıma invertör devresi ile çevirebilirsin.
http://eproje.com/modules.php?name=N...order=0&sid=22
Fakat dalgalı akımın düz akıma çevirildigini hiç görmedim.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
bir şekilde 220 V elde etseniz bile, güçsüz olacaktır, zira mobiletin iç sargıları max 20-30W elektrik üretir ve bunu yaparken de bayağı benzin harcar. ama eğer motorun milini bir jeneratör bobinini çevirecek şekilde kullanırsanız o zama mobiletin motor gücüne yakın bir elektrik alabilirsiniz. mobilet 2,5 Hp olduğuna göre 2,5 Hp = 1,9KW yani mobilet motoru ile maksimum 1900wattlık bir makineyi çalıştırabilirsiniz. ancak bunun için motorun sürekli 6000-7000 rpm aralığında çalışması gerekir ki pek ekonomik olmayabilir.
Benim amacım normal bir armut ampülü yakmak birde telefon şarj etse yeter bu kadar güç.
bunlar için illa mobilet motoru kullanacaksanız voltajı yükseltmeye gerek yok. ben olsam motorun elektrik çıkışına çin malı motorlarda kullanılan bir konjektör takarım. böylece voltaj maksimum 14-15V düzeyinde kalır. bu da hem ışık, hem de şarj sorununu çözmek için yeter. ampul olarak oto sinyal ampulu kullanılabilir ancak ledli aydınlatıcılar daha verimlidir. şarj için de yine oto çakmaklığından çalışan bir şarj aleti kullanmak gerekir. son olarak şunu belirtmek lazım mobiletin elektrik donanımı 6V için dizayn edilmiştir, yani 12-14V almak için motorun biraz devirli çalışması gerekebilir.
İyide mobilet 6 volt üretmez mi ? Benmi yanlış biliyorum..
Ayriyetten mobilet 2 zamanlı. durduğu yerden çalışınca ,soğuyamaz. ısınızır hasar çıkarır diye düşünüyorum.
çok kolay eğer mobilet pejolar gibi 12 volt üretiyorsa direkt böyle yaparsın: mobiletin elektrik çıkışına bi tane regülatör takacaksın bu voltajı 12 volta sabitleyecektir,daha sonra bu 12 voltu invertöre vereceksin tamam.
ısınmaması için bobine bağlı bir pervane yapacaksın direk kranka bağlı olduğu için motor çalıştığında soğutmaya başlar aynı eski renolar gibi
Bence bu işin oluru : mobiletin normal çalişma sistemine dokunmadan. Zincirle bir kamyon/tır şarj dinamosu döndürmek.. Bu şekilde yüksek watt lı 12 veya 24 volt enerji üretirsin.. Daha sonra inverterden 12 volt girip 220 ac alabilirsiniz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)