Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Cbr 125 r Elektrik sorunu.. Sıfır Akü aldım yıne elektrk yok!

REKLAM ALANI

Motosikleti
    zongshen
    sattıkları akünün sorunlu olması halinde değiştirmeleri gerekir...
    MOTO=DOKTOR

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Asiti konduktan sonra sarj edilmeden nasıl kullanılıyor aklım almadı .... Akü elektriğini asitli su ( elektrolit) içerisinde ionlarda taşır diye biliyorum. Akünün voltajını ölçtün mü ? 10 voltun altındaysa zaten motorun çalışmaz şarja ihtiyacın var demektir.

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2008
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asiti konduktan sonra sarj edilmeden nasıl kullanılıyor aklım almadı .... Akü elektriğini asitli su ( elektrolit) içerisinde ionlarda taşır diye biliyorum. Akünün voltajını ölçtün mü ? 10 voltun altındaysa zaten motorun çalışmaz şarja ihtiyacın var demektir.
    şunu soylemek gerekırse asıtı koyup motosıklete bağladım. Burdan öğrendım sarj edılmesı gerektıgı. Yarın sarj ettırecegım. Voltaj olçme aletı elımde olmadıgı ıçın dedıgın işlemı yapmadım.

Yarın sarj ettırıp deneyecegım. sıgortalara baktım her hangı bır sorun gozukmuyor. çalıştırıp turlamadım. Izmır yagmurlu..
    I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:

yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Sulu aküler asit konduktan sonra şarja ihtiyaç duymaz. 2-3 saat dinlendikten sonra akü kullanıma hazır hale gelir. Eğer motor çalışmazken anahtarı takınca gösterge paneli çalışmıyorsa aküden sisteme elektrik gelmiyor demektir. Sigortaları kontrol etmen gerekir. Yada konjektörün arızalı olabilir.

Motosikleti
    2008 R6
    Alıntı cHreSs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese ıyı akşamlar. 2008 cbr 125 ım var. Yazın akümün zayıflıgı bellı edıyordu kendını. Geçen hafta bi sabah hiç elektrik gelmedı gostergelere ve motosıklete. HAvaların soğumasıyla tamamen akünün bittiğini düşündüm.

Internet uzerınden akü sipariş ettım. Bakım gerektırmeyen vlm marka aküm bugun geldı. Asıtı doldurdum. Bıraz once taktım motosıklete ancak yine aynı sorun.

Hiç ışık, far, gostergede hareket hıç bırşey yok. Vurdurup çalıştırınca da gosterge ışıkları kesık kesık yanıp sonuyor. (Motorun teklemesı gıbı) gelıyor gıdıyor. Farda aynı şekılde. Cuma gunu servıse gıtmeden once sızden yardım istemek aklıma geldı.

Belki bana yardımcı olacak bırılerı vardır. Şimdiden teşekkur ederım
    Akü suyu doldurulduktan sonra şarj istemiyor. Sen + kutup başlığının marş rolesine bağlandığı yerdeki sigortalarını kontrol et. Büyük ihtimal marş rolesinde bir sorun var. Ayrıca akünün yanında sigorta kutusu olacak. Ordaki küçük sigortaları kontrol et. Tahminim marş rolen arızalı. Ve sigortalarda yanmış olanda vardır. Bize gelen 2 cbr da da aynı sorun vardı. Biri rolesi direkt takılınca düzeldi. Diğeri için eniden sigorta kutusuna + dan kablo çektik.

selcukaktop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sigortan patlamış değiştir devam et aküden değil

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)