Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

h4 far ampulü hakkında

REKLAM ALANI

Motosikleti
    keeway land cruiser
    arkadaşlar benim motor keeway land cruiser far ampulu armut ampullerden 35 watt.traktör ampulüde deniyor.ben osram night breaker takmak istiyorum fakat malum uçları uyumlu değil.forumda pek bi bilgide yok açıkcası bunla ilgili.şimdi bu ucu dönüştürücü falan varmı yoksa farı komple değiştirmekmi gerekiyor.bide watt olayı var tabi bu 55w sisteme bi zarar verirmi beslemesi yeterli olurmu yada far tasını eritirmi?acil bu bilgilere ihtiyacım var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA

sa

Alıntı serknozkn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar benim motor keeway land cruiser far ampulu armut ampullerden 35 watt.traktör ampulüde deniyor.ben osram night breaker takmak istiyorum fakat malum uçları uyumlu değil.forumda pek bi bilgide yok açıkcası bunla ilgili.şimdi bu ucu dönüştürücü falan varmı yoksa farı komple değiştirmekmi gerekiyor.bide watt olayı var tabi bu 55w sisteme bi zarar verirmi beslemesi yeterli olurmu yada far tasını eritirmi?acil bu bilgilere ihtiyacım var.
    35 w ampule 55 w takarsan startörün zarar görürü ve aşırı ısınarak eritebilir daha iyi ışık elde etmek istiyorsan xzenon ampul takabilirsin xzenonlar 35 w tır aynı güçte olunca sorun çıkmaz

Motosikleti
    keeway land cruiser
    xenon ampullerde uzun kısa yok ildiğim kadarıyla?bnm h4 night breaker istememin nedeni bu uzun ve kısanın tek ampulde olması

Motosikleti
    Xmax250
    uzun kısa var xenonda
    35w yerine 55w takarsan ampul kablon kararmaya başlar
    far çanagı-metal parlak yer-damla damla şişmeye başlar
    far camında buz rengi çatlaklar oluşur

Motosikleti
    keeway land cruiser
    peki xenon takmak için ne yapmak gerekiyor birde xenon şu yollarda mavi renk gözümüzü alan rahatsız eden farlar değilmi?

audioslave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Yamaha
    Aslında arkadaşlar xenon tam olarak 35 watt değil.Yani orjinal markalı daha doğrusu pahalı xenonlardan almadıkça(mtech,bosh vs.) diğer çin yapımı olanlar fazla yakarlar ama çok fazla değil.42 watt gibi.Nette bazı test sonuçlarında görmüştüm.
    Birde xenonlar ilk açıldıklarında (tam süresini bilmiyorum ama tahmini olarak konuşuyorum) 20-30 saniye kadar 78 watt çekerler. Xenon ampülünün kendine gelmesi ve ısınması için gereken güçtür bu.
    Şunuda belirteyim; merceksiz xenon uygulaması karşıdan gelen sürücünün muhakkak gözünü alacaktır.Bu durum motorun farını optik yansıtıcılığıyla da artıp azalabilir.
    Benim önerim Osram Nightbreaker ampüllerden kullanmanızdır.H4 tipi ampül çevirici gibi birşey vardır,motor dükkanlarında yada oto aksesuarcılarında bulunabilir,bu ampüller kullanılabilir.Performans ampülü olarak geçer ve standart 55 wattlara göre biraz daha parlak bir görüntü yansıtırlar yola.Aküye ÇOK fazla bir yük vermezler.Sonuçta 35 watt değil 55 watt çekecektir.Arada kalan 20 wattlık farkı akünün kapasitesi (5 amperlik akü ve üstü olsa yeterli) kapatacaktır.

Motosikleti
    keeway land cruiser
    teşekkürler yarın o parçayı aramaya başlayacağım:D

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)