Selam arkadaşlar,
2 ay kadar evvel motoruma xenon taktırdım.Ancak far çanağının yapısından mıdır,merceksiz montaj yapıldığından mıdır,xenonun ışığı yola tam verimli yansımıyor,ışık dağılıyor.Normalde kısa yanarken taa karşıda yukarıda kalan trafik istikamet tabelalarını parlatıyor,uzunlar yanarken de önüm daha iyi aydınlanıyor,ancak öünmdeki sürücüler bana yol vermek ve ışığımdan kaçmak için seferberlik yapıyor vs.
Kısaca xenonlar mercek olmadan işe yaramıyor.Eee motorumdaki farlarda mercek modifiyesine izin vermiyor.Yaklaşık 10 cm derinliği var.(Bi xenon(selenoid bobinli) mercek için en az 15-16cm derinlik gereklidir) Haliyle halojen ampüllere geri döneceğim.Ancak hangi ampulu takmalı neyi kullanmalı?
Forumlarda Osram Night Breaker ve Philips x-treme power gibi ampüllerden bahsedilmiş,performanslarının iyi olduğu yazılmış.Hatta philipsin sitesinde motosikletlere özel üretilen Philips Moto Vision ampüller de gözüme çarptı.
Sizler hangi ampülü önerirsiniz?Benim istediğim özellik; yolu çok net görebilmek.Şimdi Xenonları çıkarınca sudan çıkmış balık gibi olmayayım,hakkını vermek lazım aydınlatması 10 numaraydı ama dediğim gibi ışık çok dağılıyor odaklanamıyor.
Bu arada far çanağım yuvarlak.Motorum Hyosung Gv 250