çelik(yuan)100 Cup 4 Vites
Reklamlar
-
çelik(yuan)100 Cup 4 Vites bi motor geçti elime motoru dağıtmışlar topladım ama bitürlü senteye alamıyorum scooter motorlarının sentesi çok kolay büsürütopladım ama bu motorun sentesi nasıl bilmiyorum eksantik zinciri nerden gevşetiliyor eksantrik üzerindekiişaret nereye göre ayarlanıyor bir bilgisi olan varsa cevap bekliyorum saygılar
[B][I]..:::BenÇokAyrıLıkLarYa$adımOyüzdenßitiŞikYazdım HerŞeyi:::...:[/I][/B]
Reklamlar
-
Gergiden kaynaklanıyo olabilir mi? Onu değiştirmeyi deneyin bence...
-
gergiyibir bulsam sorun çözülecekde onu bulamıyorum bunun sentesieksantrik dişlisi sökülüyor dişiye zincir takılıyor sona dişli eksantiriğin üzerine takılıyor ama sente işareti ne tarafa olmayı onu bulamadım
-
Şanzıman tarafındaki kapağı sökün 1. viteste motoru ileri geri oynatın, bulamazsanız ayak marşı ile azar azar basın 2 çizgiyi bulun-muhtemelen çizgileri geçeceksiniz,motoru geri itip tekrar ayak marşıyla çok hassas işareti 2 çizginin tam ortasına getirin.
-
abicim ikitane işaret tam olarak nerde acaba bir fotoğraf üzerinde gösterme imkanınız varmı ?
-
bence elin yatkın değilse bi usta yaptır
-
gokhan_m adlı üyeden alıntı
abicim ikitane işaret tam olarak nerde acaba bir fotoğraf üzerinde gösterme imkanınız varmı ?
http://www.ybrclub.org/forum/viewthr...?thread_id=658
Resimli anlatım burada var, volanın üzerindeki 2 çizgi bulunacak ve kapaktaki sabit çizgiye ortalanacak.
-
ayrıca egzantirik zincirinide yag tıpasının yanında bir vida daha var ordan gevsetebilirsiniz keşke sökerken oraya dikkatli baksaydın ustayı cırak yapar bu tür şeyler.
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
zaferkarizma adlı üyeden alıntı
ayrıca egzantirik zincirinide yag tıpasının yanında bir vida daha var ordan gevsetebilirsiniz keşke sökerken oraya dikkatli baksaydın ustayı cırak yapar bu tür şeyler.
tşk usta sayende buldum eksantrik zincirinin gergisini
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:13 ----------
motorhocası adlı üyeden alıntı
abicim çizgileri buldum ama bunda 3 tane çizgi var kapaktaki çizgiye önce ilk ikisini sonra düğer ikisini en sonda ortadaki çizgiyi ortalayarak denedim yine bi sonuç alamadım egsoz patlatıyor ama çalışmıyor sibaplarda eğilme falan olurmu senteyi yanlış alarak vurdum marşa bikaç kez
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:16 ----------
extrem_015 adlı üyeden alıntı
bence elin yatkın değilse bi usta yaptır
usta elim yatkın biçok scooter topladım sıfırdan ama vitesli motor ilk oluyor ondan zorlanıyorum bu motorada para vermedim ustaya götürmeye niyetim yok olursa olur olmazsa hurdaya atarım maksat ustalık öğrenmek
-
02 Aralık 2010, 19:48
gokhan_m adlı üyeden alıntı
tşk usta sayende buldum eksantrik zincirinin gergisini
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:13 ----------
abicim çizgileri buldum ama bunda 3 tane çizgi var kapaktaki çizgiye önce ilk ikisini sonra düğer ikisini en sonda ortadaki çizgiyi ortalayarak denedim yine bi sonuç alamadım egsoz patlatıyor ama çalışmıyor sibaplarda eğilme falan olurmu senteyi yanlış alarak vurdum marşa bikaç kez
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:16 ----------
usta elim yatkın biçok scooter topladım sıfırdan ama vitesli motor ilk oluyor ondan zorlanıyorum bu motorada para vermedim ustaya götürmeye niyetim yok olursa olur olmazsa hurdaya atarım maksat ustalık öğrenmek
kardeş inşallah subapları eğmemişsindir. ben eğmediğini tahmin ederek yazıyorum.
Silindirin sol tarafında 10 luk civata ile zinciri gevşetirsin. Ekzantrik üzerinde 3 adet civata yatağı olacak. karşılıklı ikisini düşeye hizala. 3. vida deliği statör kısmında kalacak şekilde ekzantriğin karga burun ile ayarla. Ekzantrik dişlisinde vida delikleri belli. ok işarekli olan kısmı yere paralel olacak şekilde silindir üst kafadaki ön teker kısmına bakan tarafta ki sivri yere hizala. bu sayede 3 vidadan 2 si birbirine simetrik duranlar yere dik duracak. tek kalan ok işaretinin simetriğindeki vidan satör tarafında olacak. ok ise onun simetrik tarafında. daha sonra zinciri tak o ufak yerde )) daha sonrada civatalarını sık. Yanlız ekzantrik dişlisini zincir üstünde takılı iken ekzantrik miline geçirirken bir tornavida ile dişlinin zincir gelmeyen kısmından biraz kastıracaksın. Ancak öyle oturur yerine. yaprak dişli yerine geçtiğinde vidalarını tak kontrol et. daha sonra gerginin vidasını sık. Marş kullanma. bujiyi çıkar. ayak marşını elinle bas ağır ağır bak bakalım.
Statörü ise scooter gibi T harfine getireceksin bunu söylememe gerek yok. En fazla 5 dakikanı alır bunlar.
-
03 Aralık 2010, 00:42
abicim naaptın sen :D şöyle yaptım subap kapağını söktüm pistonu tam kafaya aldım kapağı yerine taktım eksantrik üzerindeki ok işaretini kapağın üzerindeki çizgiye hizaladım eksantriği yerine vidaladım zincir gergisini sıktım bu şekil motor sentete olması lazım benim hesaplarıma göre subaplarda eğilme yok baktığım kadarıyla ama yine çalışmadı otor arada bi patlatma yapıyor okadar buji ateşliyor sorun nerde olabilir acaba?
-
03 Aralık 2010, 00:44
arada bir patlama yapıyor çalışmıyorsa hala sentede değil motor. keşke fotoları silmeseydim anlatımlı resimli cok güzel komple cup toplama vardı kendi yapımım motoru satınca onlarıda sildim
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
04 Aralık 2010, 02:00
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)