Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Mondial 150 ZAT'ın led bağlantısı.

REKLAM ALANI
    Ahmet Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX
    150 ZAT'ın topcase sine fren için ve park için iki adet led bağlantısı nasıl yapılır?
    Orhan KÖNİ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sitede arattırırsan daha önce yapılmıstı gerekli bilgiyi bulabilirsin.Bidaha konu acmadan önce forumda arama yap öle konu ac.Keyifli forumlar

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı Ahmet Orhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 ZAT'ın topcase sine fren için ve park için iki adet led bağlantısı nasıl yapılır?
    Ben yapmıştım Ahmet ağabey..
    Yapım aşamaları ve tarifin linki aşağıda..

http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...op-yapimi.html

Motosikleti
    HONDA PCX
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben yapmıştım Ahmet ağabey..
    Yapım aşamaları ve tarifin linki aşağıda..

http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...op-yapimi.html
    Hocam, ben üstteki led stop, alttaki led park olmak üzere yaptırdım. Fakat sağ sinyali yakınca iki ledde yanıp sönüyor. Yapan usta ZAT'larda böyle oluyor dedi. Ben sağ sinyalde ledlerin yanmamasını istiyorum. Onun için kablo bağlantısını öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:12 ----------

Alıntı rapsy_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sitede arattırırsan daha önce yapılmıstı gerekli bilgiyi bulabilirsin.Bidaha konu acmadan önce forumda arama yap öle konu ac.Keyifli forumlar
    Ben araştırdım. Kabloların tesisata bağlanma anlatımı yok. Yoksa açılmışkonuyu tekrar açılmamasını biliyorum, geri zekalı değilim. Sen yaşıtlarınla bu tarz konuş bem 07.01.1951 doğumluyum.
    Orhan KÖNİ

Motosikleti
    Var
    Hocam, ben üstteki led stop, alttaki led park olmak üzere yaptırdım. Fakat sağ sinyali yakınca iki ledde yanıp sönüyor. Yapan usta ZAT'larda böyle oluyor dedi. Ben sağ sinyalde ledlerin yanmamasını istiyorum. Onun için kablo bağlantısını öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.
    Kablo bağlantısını direk arka fren lambasına çektiğim bağlantıyla yapmıştım..
    Tabii parkları da bağlamak istesem demek öyle bir sorunum olacaktı benimde..
    Yapan ustanın zatlarda öyle oluyor demesine pek kafam yatmadı ama..
    Her halukarda yapılabiilr bir işlem olması lazım..

Bence başka bir elektrikçi ustaya sormak iyi olur ağabey..

Motosikleti
    HONDA PCX
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kablo bağlantısını direk arka fren lambasına çektiğim bağlantıyla yapmıştım..
    Tabii parkları da bağlamak istesem demek öyle bir sorunum olacaktı benimde..
    Yapan ustanın zatlarda öyle oluyor demesine pek kafam yatmadı ama..
    Her halukarda yapılabiilr bir işlem olması lazım..

Bence başka bir elektrikçi ustaya sormak iyi olur ağabey..
    Ben Mondial tamircisine yaptırdım. Kartal'da oturuyorum, tavsiye edebileceğiniz usta varsa memnun olurum. Cevaplama nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederi. Hürmetler.
    Orhan KÖNİ

Motosikleti
    Var
    Ben Mondial tamircisine yaptırdım. Kartal'da oturuyorum, tavsiye edebileceğiniz usta varsa memnun olurum. Cevaplama nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederi. Hürmetler.
    Estağfurullah..
    Benim eski servisim olan sevpa yı önerebilirim..Zaten bahsettiğim uygulamayı oradaki İsmet ustayla yapmıştık..
    www.sevpa.net sitesinde adres bilgileri mevcut..
    Yalnız orada İsmet usta ile irtibata geçin, onu sorun, selamımı söyleyin..(Hoca dersiniz) O yoksa herhangi bir başka elektrikçiye gidin..

Motosikleti
    HONDA PCX
    Teşekkür ederim, Sevpa'ya hiç gitmedim ama yerini biliyorum.
    Orhan KÖNİ

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Ahmet abi..stop ve parkların (+) uçlarını duylardan (-) ucu ise direk şasede uygun biyerden alırsan bu sorunun olmayacağını düşünüyorum..
    birde bahsettiğin ledler nasıl bişeydir?? voltajı 12 voltmudur? eğer çoklu ise seri mi paralelmi bağlanmıştır...bildiğim ledler ters bağlandığında çalışmaz.
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Selam arkadaşlar, size sormak istediğim birkaç şey var, yardımcı olursanız sevinirim.

Şehir içinde ayağımı yerden kesecek, ekonomik yollu bir scooter almayı düşünüyorum. 150 ZAT da tipini beğendiğim modeller arasında. Sele altının geniş olması ve eşimle bineceğim için 2 kişi kullanım rahatlığı beni cezbediyor.

Uğur Mondial'in satmakta olduğu 150 ZAT ile, piyasada Jincheng JC150T-A ismiyle bulunan motor gördüğüm kadarıyla %100 birbirinin aynısı. Peki aralarında bir fark var mıdır?

Düşündüğüm bir diğer motor da Mondial 150 ZC modeli.
    150 ZC'nin beni cezbeden tarafı da daha hafif olmasından dolayı daha performanslı olması ve fiyatına göre piyasada oldukça genç makineler bulunması.
    Misal, aynı paraya 2009 model 150ZC ya da 2007 model 150 ZAT alınabiliyor.
    150 ZAT'ın kanaatimce 150cc bir motora göre kasasının ağır olması 2 kişi için sorun yaratır mı, son sürat gibi durumlar kafamı kurcalıyor biraz, bir de arıza potansiyeli nedir acaba?

Aslında Keeway Matrix 150 de tip olarak çok hoşuma gidiyor ama model eski (2006) ve parça sıkıntısı yaşarım gibi geliyor.

NOT: Soruyu yanlış yerde sormuşum, aşağıdaki başlaıktan devam edersek sevinirim :

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2203259

Motosikleti
    HONDA PCX
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ahmet abi..stop ve parkların (+) uçlarını duylardan (-) ucu ise direk şasede uygun biyerden alırsan bu sorunun olmayacağını düşünüyorum..
    birde bahsettiğin ledler nasıl bişeydir?? voltajı 12 voltmudur? eğer çoklu ise seri mi paralelmi bağlanmıştır...bildiğim ledler ters bağlandığında çalışmaz.
    Ledler 12V led bağlantısı güzel lehimli. Sorun şase bağlantısından olabilir. Yarın yapan ustaya tekrar baktıracağım. Ampullerin (-) ucuna (-) ucu bağlamış ise şaseye bağlatacağım. Alakanıza teşekkür ederim.
    Orhan KÖNİ

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    rica ederim abi..keşke gündüz görseydim mesajı..pendikteyim.gelir bakardım..umarım sorun çözülür....
    aynı şeyi bende ybr ye yapmayı planlıyorum.ama işlerin yoğunluğundan sürekli erteliyorum..boş bir vakit ayarlarsam hemen icraata geçeceğim....
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)