Yaptım oldu :)) Benzin deposu bakımı Resimli..
Reklamlar
-
Reklamlar
-
güzel olmuş güle güle kullan benim motorda 11 yıllık deposu tertemiz maşallah diyelim lütfen
-
İyişallah iyi olmuştur..
Tuz ruhu sonuç olarak HCl yani hidroklorik asit, kuvvetli asittir..
Pasları atmış olabilirsin ancak iç yüzeyine zarar verdiğin için bir süre sonra tekrar daha çok delik açılabilir..Asitin etkisini gidermek için yani nötürlemek için sodyum bi karbonat kullanılabilir. Daha sonra iyi bir durulama gerekir..
Ancak hamur kabartma tozu ile aynı mı onu bilmiyorum işte..sodyum bi karbonat aktarlarda olur..Hatta midesi ekşiyenler için kullanılır.. Mide asitini nötürler..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
serdarmert adlı üyeden alıntı
İyişallah iyi olmuştur..
Tuz ruhu sonuç olarak HCl yani hidroklorik asit, kuvvetli asittir..
Pasları atmış olabilirsin ancak iç yüzeyine zarar verdiğin için bir süre sonra tekrar daha çok delik açılabilir..Asitin etkisini gidermek için yani nötürlemek için sodyum bi karbonat kullanılabilir. Daha sonra iyi bir durulama gerekir..
Ancak hamur kabartma tozu ile aynı mı onu bilmiyorum işte..sodyum bi karbonat aktarlarda olur..Hatta midesi ekşiyenler için kullanılır.. Mide asitini nötürler..
tuzruhunu döktükten hemen sonra suyla bol bol yıkadım 5-6 defa hatta etksis gitsin diye deterjanla temizledim.. bide kabartma tozunu attım yapışmış gibi oldu tuz rhunun etkisini götürdü hemen
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
-
Adana İl Temsilcisi
benim merak ettiğim,deponun iç pası temizlendi de,delikler ne oldu?
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
adanalı adlı üyeden alıntı
abi içinde bildiğin demir parçaçıkları çıktı sivri sivri onları döktüm galiba delinmesine sebep onlar... enson delinen yerinede zımparaladım lehimle kaynak yaptım taktım şimdilik sorun yok servise gittiler geldiğinde bakarım artık sorun varmı diye
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
-
adanalı adlı üyeden alıntı
Sahiden ne oldu?
Birde depoda delik nasıl açılır?
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
Adana İl Temsilcisi
umarım istediğin gibi olmuştur.eğer olduysa da inan senin kadar sevinirim.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Sahiden ne oldu?
delikleride radyatörcüden öğrendim nasıl yapıldığını biliğimiz lehimi aşırı ısıtarak anında şoklama yöntemiyle deliği kapatıyor.İlk ora yaptırdım sonra küçük yerleri dükknada ben yaptım..
Uploaded with ImageShack.us
bu kaynakcının yaptığı eğer tamamen çürümemişse böyle idare edermiş. Zaten kaynaktan akmıyor başka yerlerden atıyodu içi pasla demir parçalırınla dolduğu için..
-
Peki bu delikler neden oluştu?
Düşme, çarpma, yan yatırma gibi durumlardan dolayımı bu delikler meydana geldi?
Dostum emeğine saglık çok güzel yapmışsın. Ama vallahi anlamadim. Biraz açarmısın?
Yani ilk defa görüyorum böyle birşeyi, yanlış anlama lütfen...
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
-
-
eyvah, çok riskli bi işçilik yapmışsın umarım herşey yolunda gider ama asidi durulamanın yolu bol su değil, bazik bir malzeme kullanmalıydın kabartma tozundaki karbonat yeterli midir iş görür mü bilmiyorum ama umarım ilerde daha büyük bi sorunla karşılaşmazsın istediğin gibi bi sonuç elde edersin
-
Asit suyla gitmez yahu..Kabartma tozuna ek olarak arkadaşların dediği gibi eczanaeden alınacak karbonat ile sulandırarak depoyu fulleyip sonra aynıs uyla çalkalamak gerekli..
Asidi nötrlemenin tek yolu baz katmaktır, suyla vs. gitmez..
-
karamsar bi tablo çizmek gibi olmasın ama asitle birlikte su.. daha doğrusu suyun içindeki oksijen oksitlenmeyi daha da şiddetlendirir
-
Osbourne adlı üyeden alıntı
Asit suyla gitmez yahu..Kabartma tozuna ek olarak arkadaşların dediği gibi eczanaeden alınacak karbonat ile sulandırarak depoyu fulleyip sonra aynıs uyla çalkalamak gerekli..
Asidi nötrlemenin tek yolu baz katmaktır, suyla vs. gitmez..
Kabartma tozu atmadan önce tuz ruhunun etkisi geçmemişdi iyice fulleyip yarım saat bekledim iyice çarkaladım sonra bol su ile yıkadım deterjan ile hava ilede içini kurttum azıcık benzin döktüm basınç yaptı havasını aldım bütün bezini koydum şimdilik bi sorun yoktur .. Olursa sölerim..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:22 ----------
sedici adlı üyeden alıntı
eyvah, çok riskli bi işçilik yapmışsın umarım herşey yolunda gider ama asidi durulamanın yolu bol su değil, bazik bir malzeme kullanmalıydın kabartma tozundaki karbonat yeterli midir iş görür mü bilmiyorum
ama umarım ilerde daha büyük bi sorunla karşılaşmazsın istediğin gibi bi sonuç elde edersin
kabartma tozunu atmadan önce zaten belliydi ama attıktan sonra iyice çarkladım tuzruhunu etkisini aldı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler