CBF 150 Mercekli Valeo Zenon yaptım
Reklamlar
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Başkasının adına cevap veriyormuş gibi olmayayım ama ben kullandığım verceğe 15 TL vermiştim. Uzunluğuda yaklaşık 15 cm. Bütün mercekler yaklaşık aynı ölçüdedir.
Aynı fiyata 5000 kelvin de bulabilirsin. Tek ampul+balast şeklinde motosiklet xenonu olarak sattıkları xenonun normal xenondan tek farkı balastların biraz daha ince olması. Ayrıca markanın da çok önemli olduğunu düşünümyorum. Ucuz olan da onuçta aynı kalitede, aynı güçte ışık veriyor. Sadece markanın güvenilirliğine para veriyorsun. Ben çin malı xenonlarımı arabada 3 yıl kullandım. Halen çalışıyor. Onlar bozulsa yerine yenisini alsam ve bunu 3 kere daha yapsam ancak iyi bir marka xenonla aynı parayı harcamış olurum.
Arkadaşım birde nerden aldığını da yazsaydın ya asıl öğrenmek istediğim buydu.Piyasada 80tl civarı yukarıda verilen sitelerden.15tl 'ye nerden alabilirim?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:20 ----------
Birde arkadaşlar eğer motorunuza xenon far takmayı düşünüyorsanız,balastı su geçirmeyen xenonlardan taktırmanızı öneririm.Çünkü balastı sığdırmak için yer bulunamayabilir,dolayısıyla ön farın arkasına dışarıda duracak şekilde bağlamaya çalışırlar.
Reklamlar
-
Sahibinden.com'da bolca mevcut. Mesela http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...osch-h1/detay? Hatta ben bu linkini verdiğim şahıstan ve 10 TL ye almışım. 15 TL herhalde kargoyla beraber fiyatıydı. Aklımda öyle kalmış. Bu arada farkettim aynı makinayı kullanıyormuşuz. Eğer GV250 için mercek düşünüyorsan hiç ölçmeden sığmayacağını söyleyebilirim. Daha iyi bir fikrin varsa bana da yardımcı olursan sevinirim. Benim aklıma daha uzun başka bir far takmaktan başka bişey gelmedi. Onun da kötü duracağını düşündüğüm için vazgeçmek zorunda kaldım xenondan.
-
Aslında şuanda motorun üzerinde xenon var ancak mercek olmadığı için dağınık aydınlatıyor.Hani farkedilebilirliğim arttı ama xenonu tam performanslı kullanamıyorum.Zaten motorun farına bakınca sığmayacağı bariz belli.Ama nette metal tabakalardan kalıplar kesip,farın arkasını açıp mercek sığması için uzatanlar var.Böyle bir şey yapabilirm.Eğer far elimde kalırsa kuralkan'da 78 kusur tl gibi bir fiyatı vardı alır yeni farı takar,gider birde osram nightblue far alırım xenona da veda ederim:D
-
merhaba arkadaşlar ben alirıza aranıza yebir cbf cidaha katılacak ama bişide kafam atakıldı ben 2. el bir motor buldum 9 binde bana sorun çıkarırmı die şüpede kaldım
-
honda cbr adlı üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar ben alirıza aranıza yebir cbf cidaha katılacak ama bişide kafam atakıldı ben 2. el bir motor buldum 9 binde bana sorun çıkarırmı die şüpede kaldım
yeri burası deil ama 9 bindeki motor alınır saten cbf in motorlarında pek rahatsızlık olmuyo ciğeri çok sağlam bunların
Honda CBF 150 ((2007 2008 (siyah) 2011)) ve CBR 125 R HRC ((2011)) CBF 150 (((2011 Gümüş))).... Asya Motor Elegant 150 (170cc) Kırmızı
-
detaylı bir anlatım gerçekten çok iyi olur.Bir zamanlar bu hususla çok ilgilenmiştim.
mercek yerleştirirken bazı handikaplar var .
1.si arka taraf çok çıkarsa far yerine oturamaz.
2.si mercek çok önde kalırsa far camı ısınıp deforme olmuyor mu.
sonra mercek seçiminde d1s veya d2s xenon mu kullandınız.
bildiğim kadarıyla merceklerde 4200k kullanılıyor
detaylı olarak bilgi verebilirseniz çok seviniriz.
-
Emin değilim ama h4 tip ampüle d1s veya d2s tipi mercek takılıyor.
-
mstf_gnc
Gerçekten Detaylı bir anlatım yaparsan bol fotograflı gerçekten motosiklete(cbf için demiyorum) mercek takıcaklar için çok aydınlatıcı olur. Çünkü nette araba için bile mercek takma olayını düzgün anlatan yok. senin anlatman iyi olur.
-
arkadaşlar fazla zamanım olmuyo nette takılamıyorum ama zaman buldukça gerekli açıklamayı yapıcağım ayrıca taktığım zenon mercek türü sis farı için olanıymış valeo tarzı siz yapıcaksanız normal bi zenon yapın onun boyu 13,5 cm olması lazım valeo nunki 10.5 cm di sıkıntı olmaması lazım ancak onu yapmayı düşünüyorum inş ilerleyen zamanlarda uzun kısalı bi-xenon merceklisini yapıcağım bu yaptığımıda bozmak istemiyorum ama isteyen olursa verebilirim komple far ile sıfırdan far tasarlıyacağım bu seferki daha tecrübeli olacağından mütevazi olur ;) neyse
Honda CBF 150 ((2007 2008 (siyah) 2011)) ve CBR 125 R HRC ((2011)) CBF 150 (((2011 Gümüş))).... Asya Motor Elegant 150 (170cc) Kırmızı
-
-
Dogan88 adlı üyeden alıntı
mstf_gnc
Gerçekten Detaylı bir anlatım yaparsan bol fotograflı gerçekten motosiklete(cbf için demiyorum) mercek takıcaklar için çok aydınlatıcı olur. Çünkü nette araba için bile mercek takma olayını düzgün anlatan yok. senin anlatman iyi olur.
Varda biraz araştırmak lazım
http://www.geceucusu.com/
Bu siteyi referans alabilirsin, bu önceli motorumun mercek sistemi
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-modifiye.html
Bu da şu an ki, şunu söylemeliyim bu işi kesinlikle ehline bırakmalı, belki biraz daha maliyetli olur ama içinize siner en azından, merceklerin performansı birbirine yakın ben hella kullandım çünkü selenoid motoru(sellektör) hızı müthiş
Kawasaki Ninja 250r: 0/13.000km, VFR 800:13.000/ --- km
-
istanbulccc adlı üyeden alıntı
Varda biraz araştırmak lazım
http://www.geceucusu.com/
Bu siteyi referans alabilirsin, bu önceli motorumun mercek sistemi
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-modifiye.html
Bu da şu an ki, şunu söylemeliyim bu işi kesinlikle ehline bırakmalı, belki biraz daha maliyetli olur ama içinize siner en azından, merceklerin performansı birbirine yakın ben hella kullandım çünkü selenoid motoru(sellektör) hızı müthiş
Siz mi yaptınız yoksa bilen birilerine mi yaptırdınız?
-
-
ellerine saglik cok güzel bir calisma olmus cok begendim. Kendime güvensem bende yapmak isterdim ama kesin bozarim biseyleri.
-
xenon
istanbul da arkadaşım 170 TL ye satıyor, bu farklardan hemde korea malı ve çinlilerin yaptıklarından çok daha iyi montajıda kolay
basserdem adlı üyeden alıntı
2000 TL verip kask alsan ne olacak, motor kullanırken kafana takmadıktan sonra hiçbir değeri yok.
Kask sadece kafanda değerlidir.
-
banalazim adlı üyeden alıntı
istanbul da arkadaşım 170 TL ye satıyor, bu farklardan hemde korea malı ve çinlilerin yaptıklarından çok daha iyi montajıda kolay
Sen aldıysan arkadaşından beğendin mi ? fotoğraflarını koyar mısın ? Arkadaşınla bizi de tanıştırır mısın
-
11 Ağustos 2011, 14:44
konuyu takip etmedeğim için bunu atlamışım
evet arkadaşım farı çoktan taktırdım muhteşem bir alet kesinlikle tavsiye ediyorum...
2000 TL verip kask alsan ne olacak, motor kullanırken kafana takmadıktan sonra hiçbir değeri yok.
Kask sadece kafanda değerlidir.
-
13 Ağustos 2011, 12:28
Öncelikle cbf lerin aydınlatma sorununa cözüm bulduğunuz içn tebrik ederim. sormak istediğim bir kaç soru var.. Zenon uygulama işleminiz motosikletininzin aküsüne zarar verme ihtimali nedir? kısa uzun aynı mercektemi? cbf 150 lerde motosiklet çalışır çalışmaz farlar yanmaya başlıyor kapatma düğmesi gibi birşey yok .bu işlemi zenonda nasıl uyguladınız ?
-
Bu konuda kullanıcı yorumları nedir acep, hazırını ve el yapımını ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)