hep merak etmişimdir,envay çeşit benzinli motor motosikletlerde kullanılırken neden yüksek devirli turbo diesel motorlar kullanılmamaktadır.bu konu hakkında bilgi sahibi, yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşk.ler.
hep merak etmişimdir,envay çeşit benzinli motor motosikletlerde kullanılırken neden yüksek devirli turbo diesel motorlar kullanılmamaktadır.bu konu hakkında bilgi sahibi, yorum yapacak arkadaşlara şimdiden teşk.ler.
Çalışmadan,öğrenmeden,yorulmadan,rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler,evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar..
M.Kemal Atatürk
aynı konu daha önce açıldı ve kitlendi.
çünkü bununla ilgili bir başlık zaten var. arama yaparsan göreceksin
cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
and you can do the same thing if you please
aradım,ancak bu konu ile ilgili bir topiğe ulaşamadım.
Çalışmadan,öğrenmeden,yorulmadan,rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler,evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar..
M.Kemal Atatürk
Amerikan ordusunda varmış galiba Discovery Channelda izlemiştim.
Umarım yardımcı olabilmişimdir arkadaşlar...
motorun en önemli şeylerinden biriside sesidir. diesel motorlar yaparak bunu neden bozmaya çalışıyolarki.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
teşekkürler arkadaşlar
M.Kemal Atatürk
dizel motordan daha güzel motor sesi çıkar. Düşünsenize magırus veya bedford sesli bir motor.
Diesel motorlar yakıtın püskürtülmesi esasına göre çalışır dolayısıyla injeksiyon ve bilumum ek sistem gerektirir. benzinli motorlarda bu kadar teferruata gerek yoktur. O yüzden tercih sebebi olarak benzinli mütüsikletler üretilir. Benzinli motor ile diesel motorun 0-100 kmh ulaşma süresi de göz önünde bulundurulmalıdır.
Sadobey
Bildiğim kadarıyla diesel motorlu motosiklet fikri tek tip yakıt kullanmayı amaçlayan amerikan ordusu tarafından ortaya atıldı.
Ama diesel motorlar yüksek basınç altında çalıştıkları için yapı itibari ile sağlam(doğal olarak kaba) motor blokları ve karmaşık yakıt pompa konstrüksiyono gerektirirler ve benzinli motorlara göre daha ağır olurlar. E motosikletlere de yüksek güç ve düşük ağırlık gerekiği için diesel motosiklet pek uygulama alanı bulamamıştır (tabi diesel motor teknolojisindeki hızlı geliş meye bakılırsa belki 10 yıl sonra hiç garipsemeden yollarda görürüz bunları)
Lupo 1.2 tdi motorlu race örneği için
http://www.startwin.com/pagina/bikes...hunderstar.htm
dizel motorlar ağır olur ve yüksek malitli olurlar ne gerek var dizele hem benzinli motor sesi gibi olmaz.
dizel geliştiren birfirmavar şuanda hollandalı bir firmabu rezing motorlar yapıyormuşlar.çokyakında piyasaya çıkacak görmek istersen www.şimsekmotor.4t.comda yada www.motorcum bz.tc deyeni haber olarak verdim.
"foresight" arkadaşımızın verdiği bilgilere katılıyorum.Aynı belgeseli bende seyretmişltim.
arkadaşlar bunlarda üretime geçirilmesi planlanan dizel motosikletler(video)..
http://www.hemenpaylas.com/download/...ype1a.wmv.html
bunun direkt web sayfası wardı ama hatırlamıyorum..
CBR 600F Honda,
dizel isteseler touringlere hemmen koyarlar. 1600 cclik choplardan bile daha torklu atak deli aletler yaparlar.
enfield dı tamam iste hintli.keske burda bulunsa.acaba hintliler hala yapıyomu.
dizel motorda iyi durur bence.benzinden nefret ediyorum.
torku düşük olur diesel motorların ve düşük devirde maksimum tork üretirler motorcu adama biraz ters yani bunlar ama düşünülebilir aslında daha öncede eklemiştim bu linki burda kendi imkanlarıyla diesel motosiklet yapan arkadaşların çalışmaları var bütçe varsa yapılabilir seri üretimde bildiğim kadarıyla satışa sunulan yok diesel motosiklet ama ordu için tek tip yakıt kullanımı açısından tercih sebebi olabiliyo http://www.peace65.freeserve.co.uk/P...production.htm
her şey mümkün değil
hiç bir şey de imkansız
Bu motorları Hintliler hala üretiyor.Hatta iki tane deli bunlarla Hindistan,Pakistan,Afganistan ve Rusya üzerinde Avrupa'ya kadar gittikleri bir belgesel yapmışlardı.sarapci adlı üyeden alıntı
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)