Merhaba 2007 model bir ybr 125'im var. Şimdiye kadar (7500 km) sorun çıkarmamasına rağmen son 1 haftadır biraz rahatsız etmeye başladı.
Sanki motorun vibrasyonu ve sesi değişti.
1. Ses olayı için sorun motordan diye düşündüm önce ve fakat hızım ne olursa olsun debriyajı kavrayıp vitesi boşa aldığımda ses kesiliyor (burada bahsettiğim ses motor sesinden farklı). Ama ne zaman vitese alsam özellikle devir az iken aşağılardan bir yerlerden sanki sürtünme sesleri geliyor.
2. Vibrasyona gelince hızım yüksek iken (70 , 80 mesela ) gazı kestiğimde motor öne doru hafiften yığılıyor ama bu arada gidonlardan ara ara yüksek frekanslı vibrasyon hissediyorum.
Yağ seviyesini kontrol ettim sorun yok. Sizce sorun ne olabilir ? (eğer paranoya yapmıyorsam tabi)
Not : Bu arada 2 yada 3 sefer de şöyle birşey oldu. Tam olarak bilmiyorum ama 2 den 3 e geçerken yada 3 den 4'e , vites normal geçti ama 1 saniye sonra boşa düştü. Vites Boş'ta lambası yanmamasına rağmen motor boşa geçti zira gazı açtığımda devir tepe değerine ulaşırken motorda en ufak bir hızlanma bile olmadı. Tüm bu belirtiler bana vites kutusunda bir sıkıntının olduğunu söylüyor. Ne dersiniz?