Asya 150t1 yağ koydum yardım :!!
-
02 Ağustos 2010, 12:21
Arkadaşlar asya motorun 150 t1 maxı scotter sahibiyim. Iki gün önce motorun yağını kontrol ettim ve herzamanki koyduğum motosiklet yağından koydum.. Koyarken sonuna kadar ne akla hizmetse doldurdım : sonra motorla her zamanki gibi son gaz işime gittim.... Ve motoru stop ettiğimde ....aman tanrım...ne göreyim.... Yağ atmış dışarı akıyorrrrrr. :( korktum... Acaba bunun bi sakıncası varmı....şimdi biraz daha azalmaya başladı... Ne yapmam gerek yardım... Lütfen.
Reklamlar
-
02 Ağustos 2010, 12:35
tabıkı var yag pompasına asırı yuk basınc uyguluyosun ve altındakı motor yuksek devırlerde yaglamayı yavas yavasta olsa yag basıncı dusuyor yanı yağ pompasına bınen basıncla yapılan yaglama yetısmıyor,contaları patlatma ıhtımalın var,asırı yagdan dolayı subap kecelerı patlaması ıhtımalı ve motora yag yaktırma ıhtımalınde var ,yag tapasını sokupte bosaltmak var ıken neden sonradan dunya masraf edesınkı?
unutmayalım azı karar cogu zarar!
-
02 Ağustos 2010, 12:54
yağ tapasını söküp tamamını mı boşaltmam gerekiyor. peki arkadaşım...bu konuda acemiyiim..yardım edersen çok sevinirim....
-
02 Ağustos 2010, 13:07
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Fazla yağ.
hyomzysn adlı üyeden alıntı
yağ tapasını söküp tamamını mı boşaltmam gerekiyor. peki arkadaşım...bu konuda acemiyiim..yardım edersen çok sevinirim....
Evet,yağ tapasını söküp boşalt,sonra 900 cc(1 litreden 100cc az) yağ koy.Şişelerin bir yanında olçü çizgileri var.Ayrıca,hava filtresinin olduğu kutuyuda söküp yıka.Filtreyi de kontrol et yağlanmış olabilir.
-
02 Ağustos 2010, 13:27
Bende aynı hatayı yapmıştım 1 litre yağı doldurmuş sonra taştı tabi doldururken motoru yatırdım birazını dışarıya akıttım sonra taktım kapağını bindim motora motor biraz kastı ama hava sıcak olunca yağın fazlasını egzozdan fırlattığını gördüm :D sonra normal seviyeye geldi
[COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]
-
02 Ağustos 2010, 21:19
gecen bende zat a fazla doldurmusum.yag tıpasını gevsettim sonra elimle yavas yavas cevirdim.azar azar bosalttım geri taktm tıpayı. normal olması gereken seviyede suanda.contaları patlattıysan mecbur o motor incek.oda nerden baksan 100 lira masraf cıkarır
-
02 Ağustos 2010, 21:20
dostum motorun yag cubugu yokmu yag cubugu uzerındekı dengelerı gecmemek kaydıyla yag koy
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)