Sorunum Aküde Mi Flaşörde Mi?
Reklamlar
-
Motorumu alalı yaklaşık 8 ay oldu ,Ramzey Kalipso 100,her neyse motor ilk 2 ay sorun cıkarmadı ama 2 ay sonra aküde birşeyler oldu marşla çalışmamaya başladı.Gittim sorunumu anlattım adam aküyü şarj etti,böyle bir dene yoksa akü bozuktur değiştiririz dedi.Denedim 1 hafta kullandım akü bitti yine.Gittim söledim yine ruhsat istedi akü istiycekmiş.İstedi Aküyü 6 aydır gelmiyor.Babamın arkadası oldugundan birşeyde yapamıyorum :(
Gelelim sadede : Her neyse sorunum aküde midir,yoksa flaşördemidir.
Reklamlar
-
Sen flaşörü sanırım şarj sistemiyle karıştırdın? Eğer akü şarj olduktan sonra 1 hafta sorunsuz kullandıysan aküde sorun yoktur. Motor şarj etmiyor olabilir. Onu bi kontrol ettir.
-
evet abi tam üstüne bastın.1 hafta tıkır tıkır calısıyodu.simdi sarj etmiyor sanırım.artık dün gece halısahaya gittim ısıklandırmanın olmadıgı yerlerde canımı zor kurtardım :D frene basıyorum zaten az yanan ön ısık ,aküyü stop lambasıyla paylasıyor hiç birşey görünmemeye başlıyor.cok kötü.motorumda baska sorun yok ama adamın yaptıgı cok ayıp.bak ben bile anlamısım sorunu :D
-
Konjektoru kontrol ettir. Akun sarj olmuyor ise sorun konjektor.Akuyude servisten istemene gerek yok.Git en yakin sanayiden al. Aku standart bir urundur.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
sorun konjektördedir büyük ihtimalle.konjektörü değiştir derim.
-
şarj dinamosunda dır sorun
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
-
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Konjektoru kontrol ettir. Akun sarj olmuyor ise sorun konjektor.Akuyude servisten istemene gerek yok.Git en yakin sanayiden al. Aku standart bir urundur.
evet akünün şarj edip etmediğini çok kolay anlarsın motor çalışrken ışıkları aç ve ışığı izle gaz verdiğinde artıyor ve bıraktığında azalıyorsa şarj ediyordur çok fazla bir eğişim olmayacak ışıkta göüznle anlayabiliyorsun onu eger öyle oluyorsa aküdendir
[COLOR="Blue"][B][I]Bize motorsiklet tamirini öğreten ayda 5 dolara çalışıp günde 3 öğün prinç yiyen çinlilere kucak dolu teşekürler...:bounce:[/I][/B][/COLOR]
-
libyali adlı üyeden alıntı
evet akünün şarj edip etmediğini çok kolay anlarsın motor çalışrken ışıkları aç ve ışığı izle gaz verdiğinde artıyor ve bıraktığında azalıyorsa şarj ediyordur çok fazla bir eğişim olmayacak ışıkta göüznle anlayabiliyorsun onu eger öyle oluyorsa aküdendir
evet sanırım dediginiz gibi oluyor,peki garanti kapsamında mı?3 gün calıstırmayıncada bom bos oluyor vites isigi bile yanmiyor.önceden az da olsa isik veriyodu ama artik hic vermiyo.ölüp kalıcam gideyim alayım yeni akü
-
eger morda kaçak yoksa ve ve durduk yere yiyorsa aküdedir eger kaçak varsa aküyü biteren sebep buda olabilir bunu en iyi şekilde aküyü bir değiştir garanti kağıdın varsa aldığın yere git sorun cekmezsin ama kağıt yoksa yapacağın birsey yok yenisin alıcaksın
[COLOR="Blue"][B][I]Bize motorsiklet tamirini öğreten ayda 5 dolara çalışıp günde 3 öğün prinç yiyen çinlilere kucak dolu teşekürler...:bounce:[/I][/B][/COLOR]
-
07 Temmuz 2010, 11:04
libyali adlı üyeden alıntı
eger morda kaçak yoksa ve ve durduk yere yiyorsa aküdedir eger kaçak varsa aküyü biteren sebep buda olabilir bunu en iyi şekilde aküyü bir değiştir garanti kağıdın varsa aldığın yere git sorun cekmezsin ama kağıt yoksa yapacağın birsey yok yenisin alıcaksın
garanti kagidim var ancak her gittigimde (yaklasık 6 ayda 6 kere)daha gelmedi diorlar.Gelirmi diyorum gelir gelir diyip geciriyorlar...
-
07 Temmuz 2010, 19:19
Golox adlı üyeden alıntı
garanti kagidim var ancak her gittigimde (yaklasık 6 ayda 6 kere)daha gelmedi diorlar.Gelirmi diyorum gelir gelir diyip geciriyorlar...
malesef ülkemizde garanti sorunu halen can çekişmekte sen o zamn ordan beklentiyi kes ve bir akü al hiç yoktan onu parçacıdan al bir sürü motorsiklet parçası satan yerden adamla iyice konus deki abi bunu alacam ama bir sorun oldumu yenisini vercen mi?diye bir sor eger tok adamsa sorun yapmaz yeni akü gelmesini beklemez değiştirir ben öyle yapıyorum
-
07 Temmuz 2010, 23:41
Konjektör arızalıdır büyük ihtimal...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)