merhaba arkadaslar mondial 151 rs min yagı durduk yere naısl azalır . bakıorm yag kacıran bi delik yok allaha sükür . ama yagım bitiyo 300 km de 0.5 lt yag koydum bugun egzoz dan biraz siyah duman cıktı alakası varmıdır yardımınız icn tesekürler
merhaba arkadaslar mondial 151 rs min yagı durduk yere naısl azalır . bakıorm yag kacıran bi delik yok allaha sükür . ama yagım bitiyo 300 km de 0.5 lt yag koydum bugun egzoz dan biraz siyah duman cıktı alakası varmıdır yardımınız icn tesekürler
9.500 km 4.000 km önce fln krank piston karburatör deiştirmiştim
Egzoz'dan siyah duman çıkması yağ yakması anlamına geliyor.
Fakat o kadar aşırı derecede yakmasıda anormal.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
nasıl yani 5000de motor mu topladın. o zaman çok hor kullanıyorsun arkadaşım benım rs 25000de daha ust kapağına 1 kez sıbob ayarı için anahtar vurdum.onda bi yanlışlık var
ama abi yagı 3-4 gun önce koydum bugun duman cıktı yuag azalmıstı . ve bildigim kadarıyla mavi duman atmazmı
egzoz dumanını bozuk karbüratör ayarındanda yapar ama yağ yakıyosa tabiki duman ondanda atar yapacağın dumanın kolayıp yağ dumanımı değilmi tespit etmek eğer işi biliyosan zaten bakar bakmaz anlarsın koklamayada gerek yok birde bujiyi sök rengine bak nasıl yanış düzgünmü bujide yağ varmı eğer varsa yağ yakıyodur
yağ sekmanın değişecek.kapak açılsın kim bilir neler çıkacak daha sen bastırmaya devam et bakalım
motorun yag yakmasından olabilecek en büyük sorun nedir. öldürmezse beni sorun yok zaten dag evine götürücem motoru yag tahliyesi yprm
merhaba bende de aynı sorun var. Motor ilk çalıştırmada beyaz ( mavi tabir ediliyor) duman atıyor bir süre sonra kesiyor. Subab contalarından dediler. Fakat motorda silindir çizildiyse sebebi talaş yada sekman sorunundan olabilir yağ yakar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)