Antifiriz başka soturma sıvısı farklı bence kardesim.eniştem araba tamircisi o bana full antifiriz koy dedi.daha iy olur dedi.zararı olmaz dedi.aksine faydası olur dedi.
Antifiriz başka soturma sıvısı farklı bence kardesim.eniştem araba tamircisi o bana full antifiriz koy dedi.daha iy olur dedi.zararı olmaz dedi.aksine faydası olur dedi.
Antifriz adı üzerinde donma engelleyici katkı maddesidir. Sudaki mevcut sıcaklığı daha iyi ve hızlı taşır diye bir durum yok. Aksine fazla oranda ya da tamamen konursa (eniştenize sorun söyler bu tabiri) şekerlenme yapar. Yani tıkanıklığa yol açar zamanla.
Bu antifiriz mevzusu bizim arkadaşlar arasında da baya tartışıldı, vardığımız kesin ve bilimsel olan sonuca göre, yani sağımızdan solumuzdan uydurmadık, araştırıp da bulunan sonuca göre, antifiriz tekbaşına konulursa donma derecesi, su ile konulduğu duruma göre daha düşük olacaktır, yani şimdi rakamları atıyorum ama 2 antifiriz 1 su koyduğunuzda -40 derece ye kadar donmadan dayanıyor ise, sadece antifiriz koyduğunuzda bu -30 ya da -20derece olacaktır, dediğim gibi rakamları şu an salladım ama bu işi araştıran arkadaş bizi de zamanında deli etmişti, olmaz öyle şey iddialarımıza net kanıtla yanıt verince inanmıştık bizde, haberiniz olsun. Gerekirse o topiği bulur link veririm.
Soğutma sıvısından kasıt radyatörün içinde dolanan sıvı, yani sadece su değil de, antifiriz ile birlikte karıştırılmış olan su benim anladığım kadarıyla.
ANGARAJ
Whatever it is, it's better in the wind.
Only a biker knows why a dog sticks his head out of a car window.
Merhaba,Fz6 2006 naked motorum sürüş esnasında bir problemi yok fakat park ettiğimde hararet seviyesi sonu gösteriyor fan çalışırken 1 dakika kadar bekleyince düşüyor.Ama istisnasız her motoru durdurduğumda park ettiğimde sona dayanıyor hararet seviyesi,sonra düşüyor kontağı kapatmadan fanın durmasını bekliyorum.Neden oluyor acaba yaşayan var mı
Fan devreye girip hararet bir dakikada düşüyorsa hiçbir sorun yok demektir , fan devreye hiç girmezse veya girdi ama hararet düşmüyor durmadan çalışıyorsa sorun vardır...önceki mesajlara baktımda yüzde yüz antifiriz tavsiye edilmiş , kesinlikle hatalı bir uygulamadır , hem hararetiniz yükselir hemde kışın donma derecesine negatif etkisi olur , her zaman %50 antifiriz %50 su kullanılmalıdır..
Anladım.çok teşekkür ederim.
Fazer sıcak havalarda (30 derece üstü) durup kalkmaya pek gelemiyor. Normalde 100 derecede fan açması gerekiyor. Uzun yolda eğer çok fazla trafk ışığı varsa bile her ışıkta fan açma eğiliminde oluyor. Normal çalışma sıcaklığı da 80-85 derece civarındadır genelde. Bu arada motoru kapatırsanız, devridaim de durduğu için sıcaklık bir anda artıyor. Onun için durduktan sonra motoru kapatıp kontağı açık tutuyorum ki, fan çalışmaya devam etsin, motor soğusun.
Antifrizle ilgili de önemli bir durum var, antifriz sadece donmaya karşı değil, aynı zamanda suyun kaynama sıcaklığını da artırıyor. Yani antifrizli suyun kaynama sıcaklığı herhalde 110-120 derece falandır. O sayede motor kolay kolay su kaynatmıyor.[COLOR="Silver"]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)