Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Frende boşalma

REKLAM ALANI
    mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Dün motoru kullanırken frene basıp milimetrik gevşetip tekrar fren basınca frenin boşaldığını farkettim hava vardır diye cok üstelemedim bugun biraz havasını alayım dedim sanırım alamadım fren aynı bu sorun merkezdenmi yoksa hidrolikte havamı var?Şimdiden herkese teşekkür ederim...
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Fren hidrolik haznesini ac ve yagi gorebilecegin bir sekilde freni surekli 5-10 defa pompala sonra birde maneti sert bir bicimde birak. Bu islemi haznenin dibinden kabarcik cikma islemi bitine kadar gerceklestir.

Diger yontem isem hava alma vidasindan bir ingiliz anahtari yardimi ile havayi alman. Fakat onun icin iki kisi olmaniz daha saglikli olacaktir. Bir kisi maneti sonuna kadar basili tutar digeri hava alma vidasini hafif ce acar hava gelince tekrar sikar. Bu islem esnasinda manet asla birakilmaz.

Tabiki haznedeki yag durumunu ve kalitesini de gozden gecirmeyi unutma
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Alıntı mach1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün motoru kullanırken frene basıp milimetrik gevşetip tekrar fren basınca frenin boşaldığını farkettim hava vardır diye cok üstelemedim bugun biraz havasını alayım dedim sanırım alamadım fren aynı bu sorun merkezdenmi yoksa hidrolikte havamı var?Şimdiden herkese teşekkür ederim...
    Merhaba....Kapalı devre olan sisteminizin herhangi bir kaçak yoksa fren yağ doldurma kabını açık bıraksanız yada ne şekilde kullanırsanız kullanın hava alma ihtimali yoktur. Ancak hava alan bir fren sisteminde de mutlak surette yağ kaçağı yada yağ eksilmesi vardır ve siz ne kadar havasını alırsanız alın...yine sorun çıkartacaktır. (gerçi aynı şey )

Fren sistemi titizlikle incelendikten sonra, eğer kaçak yoksa, sorununuz fren merkez lastiklerinde....Fren merkezi tamir takımını alarak, lastiklerini değiştirmeniz sonunda sorununuz hallolacaktır.

Birde...unutmadan....Eğer fren yağınız çok eski ise, (2 yıl ve üzeri) "fading" fren kaçırması normaldir. Yağınızı değiştirin.
    Jawa 350 TS...Asya 125 T

Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Alıntı teknikhoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba....Kapalı devre olan sisteminizin herhangi bir kaçak yoksa fren yağ doldurma kabını açık bıraksanız yada ne şekilde kullanırsanız kullanın hava alma ihtimali yoktur. Ancak hava alan bir fren sisteminde de mutlak surette yağ kaçağı yada yağ eksilmesi vardır ve siz ne kadar havasını alırsanız alın...yine sorun çıkartacaktır. (gerçi aynı şey )

Fren sistemi titizlikle incelendikten sonra, eğer kaçak yoksa, sorununuz fren merkez lastiklerinde....Fren merkezi tamir takımını alarak, lastiklerini değiştirmeniz sonunda sorununuz hallolacaktır.

Birde...unutmadan....Eğer fren yağınız çok eski ise, (2 yıl ve üzeri) "fading" fren kaçırması normaldir. Yağınızı değiştirin.
    Tam 2 sene oldu motoru 1 hafta kullanmadım ondan sonra böyle yaptı servise gittim havasını aldırayım diye hava yok ya fren merkez lastikleri yada hidrolik
    Drift Religion

Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Dün hidroliği boşalttım bir daha doldurdum havasını aldım yine aynı ama biraz daha iyi oldu artık yeni merkez almak zorunda kaldım
    Drift Religion

Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Biraz önce tekrar kullandım motoru fren düzelmiş bi vaziyetteydi
    Drift Religion

Motosikleti
    RaMiZ 100 karacay&Mondi Macit 150
    aman dikatli ol u olay motor yolda giderken basına gelirse felaket olur komple yenile bliyorsun ki durmak için fren lazım:D
    [COLOR="Blue"][B][I]Bize motorsiklet tamirini öğreten ayda 5 dolara çalışıp günde 3 öğün prinç yiyen çinlilere kucak dolu teşekürler...:bounce:[/I][/B][/COLOR]

Dogan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crypton T115
    kardeşim üst merkezi hortumunu, alt merkezi yenile derim. cok bi para tutmuyor en fazla 60 tl gibi bi paraya butun parçaları alırsın.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)