eger dostum hersey normalse acele etme benım basıma geldı sen sımdı cok sıkımmıssındır fren merkezlerı geç yanıt verıyo 3 sefer geldı en az geç tutuyo fren haberın ola
eger dostum hersey normalse acele etme benım basıma geldı sen sımdı cok sıkımmıssındır fren merkezlerı geç yanıt verıyo 3 sefer geldı en az geç tutuyo fren haberın ola
aşağıdan havasını alırken ustende hidrolık ekleyeceksın ustende hava gitmeyecek hortuma yoksa hava bitmez hortumda sabaha kadar alırsın. daha önce bende yaptım tek başına biraz zor oluyor. kımse yoksa manetı bağlayacak bişey bul. onla sıkılı tut. hortum ve bıdon kullan ayrıca hidrolık boyaya zarar verir.
hmm ogrenmiş olduk.bende denıcem vakti gelince.usta yakın zaten olmadı tırtır gıderım bende :D sorunu cozdugunde paylasırsanız sevınırım kolay gelsın
'4' TEKER BEDENİMİ, '2' TEKER RUHUMU TAŞIR !
pullara da dikkat et derim arkadşaın dediği gibi hidrolik ekleyerek ypam lazım dün kafa dalgındı yazmayı unuttum
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
ustaya gittim, 5 dakika sürmeden halletti. bende aynısını yapmıştım halbuki.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Arkadaşlar kaliperdeki rekor vıdasına takılan bakır pulların orınglı olması sartmı
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
hocam ben 12 yasimda iken tamircide calisiyordum araba tamircisinde ..basili tut pumpala diye bir teknik uyguluyorlardi once pumpalayip hortumlara havayla karisik basincli hidrolik yagi dolmasini sagliyorlardi fren biraz sertlesince basili tutup rekoru gevsetip havanin disari cikmasini sagliyorlardi sonra tekrar pumpalayip ayni islemi rekordan sadece hidrolik gelene kadar tekrarliyorlardi aklimda boyle kaldi valla isine yaramazsa kusura bakma kizma bana..bu islemi yaparken hidrolik depo kapaginin acik olma mecburiyeti de var onemli bir detay..
ÇARPIK PABUÇ ÇARPIK AYAĞA UYAR
fren hidroligine cok dikkat edin arkadaslar.özellikle gözunuze gelmesin.Not (kör olursunuz)
Valla daha 2 haft aönce bende uraşıyordum o işle beceremedim bıraktım . Baktım 2 hafta sonra ansızın tutmaya başladı Gerçi hala eskisi gibi değil hidorlik seviyesinden mi bilemiyorum ama en azından durduruyor artık Allah sabır versin Arkadaşların dediği hava alma işlemini yap çok uraştırıyor ama sonunda bi şekilde oluyor.
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
Selamlar,
Konu baya eskimiş ama denk gelince şu videoyu paylaşmak istedim. Ecnebiler bu işe "bleeding" diyorlar. Kanama gibi çevrilebilir. Tıpkı kan nakli gibi hava kabarcıklarını tamamen olayın dışında tutmak gerekiyor anladığım kadarıyla. Bu hafta ben de deneyeceğim bu yöntemi. Herkese kazasız, belasız ve eğlenceli sürüşler diliyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=P7jVI28x82U
dot 3 yağ ise sakın bir yere damlatmayın çamurluk feda ettim :D damlarsada bekletmeyin
Biraz daha karıştırdım videoları. sanırım bu video daha güzel gösteriyor olayı.
http://www.youtube.com/watch?v=w77cOMEmx_I
Ben de bugün itibariyle dot4 fren hidroliğini aldım ve denememi yapacağım. Kazasız belasız eğlenceli sürüşler dilerim.
Ben 600rr a dot5 aldım. sıkıntı olmaz umarım.
hidrolik sıvısı değişimi kolay iş
kendim değiştirdim
hidrolik kutusunu aç
alttaki boşaltma tapasina akvaryum hortumu takip hortumun ucunu pet siseye koy ve siseyi gidona as hortum yuksekte dursun ki hava icine girmesin teknik burda ışte
sise boşaltma tapasindan en az 1 karış yukarida olsun
alttan vidayi HAFIFCE GEVSET cok acarsan sizma yapar vidadan ceyrek tur falan aç
sabirli ol yavas yavas aksın
ustten dolum yerindeki sıvı tamamen bitmeden yeni sıvı doldurun sıvı tamamen biterse icine hava kaçabilir
böyle böyle sıvı azaldikca ekleyin
kabı 2 3 kere doldurdugunuzda artik yeter haci deyip alttan vidayi sıkın iyice
saga sola sicratmayin
depo camurluk üstü vb. poset yapistirin işlemden önce
pet sisede durdurmayin eski sıvıyı
kanalizasyona falan atın icecek sanip da biri icmesin
2 3 liraya satilan ia gozlukleri oluyor onlardan takin
bim de satilan eldivenler var ondan giyin elinize
dot4 petrol ofisi 9 tl ye almıştım
akvaryum hortumu 1 tl metresi
sıvı değişimi sonrası fren manetinde yumusama hissetmistim
kimisi hava kalmis ondan olabilir dese de
sıvı değiştirmek yarıyor makineye hacı
tavsiye ederim
çinliler dandik fren sıvısı koymuş olabilir
otomobil bakim klavuzuna göre 2 yilda bir degistirin deniyor
aea yılda bir değişim öneriyor
genel tavsiye yilda 1 seklinde
zaten kutu 500 ml
kac kere sıvı değiştirilir onunla
fren sıvısı fren pistonu civarindaki bir kac cm yerdeki sıvı sürekli kullanılıyor
devirdaim yok (bildiğim kadarıyla)
bir de cabuk kararıyor
biryerlerden hava mi alıyor acaba
üstteki conta yamuk yumuktu
sıvı conta mi çeksek? ????
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)