Üç haftalık bir motor scooter sahibiyim. Rodaj süremi doldurmadım, son günlerde her zaman değil giderken elimi gazdan çekip yavaşladığım zaman motor stop ediyor ve tekrardan çalıştrmak zorunda kalıyorum, bunun nedeni ne olabilir?
Üç haftalık bir motor scooter sahibiyim. Rodaj süremi doldurmadım, son günlerde her zaman değil giderken elimi gazdan çekip yavaşladığım zaman motor stop ediyor ve tekrardan çalıştrmak zorunda kalıyorum, bunun nedeni ne olabilir?
'e hoşgeldin ilk önce... ısınmamış olabilir bende de var o sorun...
[color=blue]Motosiklet Kullanmak Bir Düşünme Yoludur....![/color]
[color=red]0Rh+[/color]
scooterlerde jikle varmı bilmiyorum ama jikle açık kalırsa motor stop ediyor
Isınmasında pek bir problem olacağını zannetmiyorum çünkü yola çıkmadan zaten bir kaç dakika rolentide çalıştırıyorum.
aynı şey bi kere yağmurlu havada banada olmuştu bi bilen bilgi verirse ii olur, elimi gazdan çekip yavaşladım sonra gaz yemedi, benzin bittiğinde ne oluyorsa aynısı oldu bende çektim sağa durdum, yine benzin bitmiş gibi tepki verdi motor e 5 te ahanda ...u yedim derken gaz verince yavaş yavaş açıldı ve gittim yol boyunca 2 kere daha oldu hava yağmurluydu, nedir bu?
Zamana ait düşlerim... Gemi benim kaptan benim...
scooterlarda jikle yok. motor soğuk havalarda zor ısındığı için stop ediyor eğer sıcak havalardada stop ederse servise gitmelisin
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
Arkadaşlar;
Öncelikle "zzeus" Senin Motorunda Bir Rolanti Ayar Problemi Vardır Endişelenme Bakıma Gidince Baktırırsın...Yani Problem Yok!!!
"distinto" Seninde Bujilerin Silindir Üst Kapak İçinde Su Girememesi Lazım.Ancak Ateşleme Bobinine Filan Su Gelmiş Olabilir Buda dengesiz Ateşleme Yaptırmıştır.Sen Yinede Bir Sor Baktır Diyecem Sana.Çünkü Bu Dediğim Düşük Bir İhtimal!!!OK!
SAYGILARIMLA
ilkan TEK
4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5
Bende mondıal 125 mt var benimdebaşıma birkaç kere geldi hemde yazın anlayan bir arkadaşım var çağardım motorun kafasını kaldırıma çıkarttı hemen çalıştı fazla benzin gelmiş boğmuş makinayı
karburatöre gelen pislikten de kaynaklanıyo olabilir.. bu arada scooterlarda jikle war.. örn: honda beat, activa..
CBR 600F Honda,
arkadşım sen hiç hayatında scootera bindinmi gerçekten çok merak ediyorum kim demiş sccoterda jikle yok diye ya madem bazı şeyleri bilmiyorsunuz cevap yazmayında insanların da akıllarını karıştırmayınylmzzz adlı üyeden alıntı
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
arkadaşım benim 93 model scooter aprilliada da oldu aynı şey rampa çıkarken yaklaşık 30 km süratle gazı biraz fazla sıkıştırdım ve bi anda motor kendini stop etti gaz verdim baya sonra çalıştı bu yüzde doksan karbüratörden di pislenmişti ve jikleyi yarım yapmaya başladım rampalrda ogündeen sonra dehşet çıkıyordudistinto adlı üyeden alıntı
ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:
Ben ilginç birşey söyleyeyim sanırım senin mesele bu olabilir. Motor freniyle yavaşlarken debriyaja bastığında motor stop ediyorsa mesele vakumlu karbüratörlerin da az yakmak için kullanıdığı sistmeden kaynaklanıyor. Benzin akışını kısıtladığı için motor frenindeyken manifolda benzin dolmuyor. Debriyaja bastığınızda motor rölantiye düşerken yeterli hava-yakıt karışımını almadığı için motor stop ediyor. Daha gelişmiş kelebek sensörlü karbüratörlerde böyle sorunlar pek çıkmıyor.
Çözümü debriyaja bastıktan hemen sonra kısa bir ara gazı verin motor sönmez.
Görüşmek üzere.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Dostum arkadaş scooter diyor,ne debriyajı?Makine adlı üyeden alıntı
Vakumlu karbüratörlerin de gaz kelebeği, ve kovanı mevcut.
zzeus,Arızanın da rolanti ayarından kaynaklandığını sanıyorum.Buji de olabilir.Anlayan birine ya da servise göster
gaza gelme;kaza gelmesin
motorinn onu bizde biliyoruz. Ben kendi bilgimi aktarıyorum. Gaz kelebeğinin olmadığını veya kovanın olmadığını da söylemedim. Senin motorunda da o arkadaşın motorunda da elektronik gaz kelebek sensörü yok.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
Ben de bir kaç kez karbüratöre gelen pislik nedeniyle stop sorunu yaşadım. Ama bu olaydan sonra hava hortumlarından akan benzin meselenin nerden kaynaklandığını hemen anlatıyor. Kuvvetle muhtemel rölanti ayarının biraz yükseltilmesiyle sorun çözülür.
doğrudur,onunkinde EFI de yoktur kesinMakine adlı üyeden alıntı
Yok olanı değil var olanı konuşalım...
gaza gelme;kaza gelmesin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)