Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motor stop etmesi

Motovento
    REKLAM ALANI
    zzeus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilara Nexus 500
    Üç haftalık bir motor scooter sahibiyim. Rodaj süremi doldurmadım, son günlerde her zaman değil giderken elimi gazdan çekip yavaşladığım zaman motor stop ediyor ve tekrardan çalıştrmak zorunda kalıyorum, bunun nedeni ne olabilir?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TYP-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SES150 Dylan(2008)
    'e hoşgeldin ilk önce... ısınmamış olabilir bende de var o sorun...
    [color=blue]Motosiklet Kullanmak Bir Düşünme Yoludur....![/color]
    [color=red]0Rh+[/color]

hido720 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 250
    scooterlerde jikle varmı bilmiyorum ama jikle açık kalırsa motor stop ediyor

zzeus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilara Nexus 500
    Isınmasında pek bir problem olacağını zannetmiyorum çünkü yola çıkmadan zaten bir kaç dakika rolentide çalıştırıyorum.

distinto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MCT 250
    aynı şey bi kere yağmurlu havada banada olmuştu bi bilen bilgi verirse ii olur, elimi gazdan çekip yavaşladım sonra gaz yemedi, benzin bittiğinde ne oluyorsa aynısı oldu bende çektim sağa durdum, yine benzin bitmiş gibi tepki verdi motor e 5 te ahanda ...u yedim derken gaz verince yavaş yavaş açıldı ve gittim yol boyunca 2 kere daha oldu hava yağmurluydu, nedir bu?
    Zamana ait düşlerim... Gemi benim kaptan benim...

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    scooterlarda jikle yok. motor soğuk havalarda zor ısındığı için stop ediyor eğer sıcak havalardada stop ederse servise gitmelisin
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

ilkantek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    21’Honda Dio,22’NC750X,22’CL-X250,22’CL-X700
    Arkadaşlar;
    Öncelikle "zzeus" Senin Motorunda Bir Rolanti Ayar Problemi Vardır Endişelenme Bakıma Gidince Baktırırsın...Yani Problem Yok!!!
    "distinto" Seninde Bujilerin Silindir Üst Kapak İçinde Su Girememesi Lazım.Ancak Ateşleme Bobinine Filan Su Gelmiş Olabilir Buda dengesiz Ateşleme Yaptırmıştır.Sen Yinede Bir Sor Baktır Diyecem Sana.Çünkü Bu Dediğim Düşük Bir İhtimal!!!OK!

SAYGILARIMLA
    ilkan TEK
    4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5

umutkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 250
    Bende mondıal 125 mt var benimdebaşıma birkaç kere geldi hemde yazın anlayan bir arkadaşım var çağardım motorun kafasını kaldırıma çıkarttı hemen çalıştı fazla benzin gelmiş boğmuş makinayı

PcKopatGhostRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    karburatöre gelen pislikten de kaynaklanıyo olabilir.. bu arada scooterlarda jikle war.. örn: honda beat, activa..
    CBR 600F Honda,

raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ilkantek adlı üyeden alıntı
    Arkadaşlar;
    Öncelikle "zzeus" Senin Motorunda Bir Rolanti Ayar Problemi Vardır Endişelenme Bakıma Gidince Baktırırsın...Yani Problem Yok!!!
    "distinto" Seninde Bujilerin Silindir Üst Kapak İçinde Su Girememesi Lazım.Ancak Ateşleme Bobinine Filan Su Gelmiş Olabilir Buda dengesiz Ateşleme Yaptırmıştır.Sen Yinede Bir Sor Baktır Diyecem Sana.Çünkü Bu Dediğim Düşük Bir İhtimal!!!OK!

SAYGILARIMLA
    ilkan TEK
    evet aynen katılıyorum teknik bilgi pekiyi

egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    Alıntı ylmzzz adlı üyeden alıntı
    scooterlarda jikle yok. motor soğuk havalarda zor ısındığı için stop ediyor eğer sıcak havalardada stop ederse servise gitmelisin
    arkadşım sen hiç hayatında scootera bindinmi gerçekten çok merak ediyorum kim demiş sccoterda jikle yok diye ya madem bazı şeyleri bilmiyorsunuz cevap yazmayında insanların da akıllarını karıştırmayın
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    Alıntı distinto adlı üyeden alıntı
    aynı şey bi kere yağmurlu havada banada olmuştu bi bilen bilgi verirse ii olur, elimi gazdan çekip yavaşladım sonra gaz yemedi, benzin bittiğinde ne oluyorsa aynısı oldu bende çektim sağa durdum, yine benzin bitmiş gibi tepki verdi motor e 5 te ahanda ...u yedim derken gaz verince yavaş yavaş açıldı ve gittim yol boyunca 2 kere daha oldu hava yağmurluydu, nedir bu?
    arkadaşım benim 93 model scooter aprilliada da oldu aynı şey rampa çıkarken yaklaşık 30 km süratle gazı biraz fazla sıkıştırdım ve bi anda motor kendini stop etti gaz verdim baya sonra çalıştı bu yüzde doksan karbüratörden di pislenmişti ve jikleyi yarım yapmaya başladım rampalrda ogündeen sonra dehşet çıkıyordu
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Ben ilginç birşey söyleyeyim sanırım senin mesele bu olabilir. Motor freniyle yavaşlarken debriyaja bastığında motor stop ediyorsa mesele vakumlu karbüratörlerin da az yakmak için kullanıdığı sistmeden kaynaklanıyor. Benzin akışını kısıtladığı için motor frenindeyken manifolda benzin dolmuyor. Debriyaja bastığınızda motor rölantiye düşerken yeterli hava-yakıt karışımını almadığı için motor stop ediyor. Daha gelişmiş kelebek sensörlü karbüratörlerde böyle sorunlar pek çıkmıyor.

Çözümü debriyaja bastıktan hemen sonra kısa bir ara gazı verin motor sönmez.

Görüşmek üzere.
    GezeGeze bunu beğendi.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    Alıntı Makine adlı üyeden alıntı
    Ben ilginç birşey söyleyeyim sanırım senin mesele bu olabilir. Motor freniyle yavaşlarken debriyaja bastığında motor stop ediyorsa mesele vakumlu karbüratörlerin da az yakmak için kullanıdığı sistmeden kaynaklanıyor. Benzin akışını kısıtladığı için motor frenindeyken manifolda benzin dolmuyor. Debriyaja bastığınızda motor rölantiye düşerken yeterli hava-yakıt karışımını almadığı için motor stop ediyor. Daha gelişmiş kelebek sensörlü karbüratörlerde böyle sorunlar pek çıkmıyor.

Çözümü debriyaja bastıktan hemen sonra kısa bir ara gazı verin motor sönmez.

Görüşmek üzere.
    Dostum arkadaş scooter diyor,ne debriyajı?
    Vakumlu karbüratörlerin de gaz kelebeği, ve kovanı mevcut.

zzeus,Arızanın da rolanti ayarından kaynaklandığını sanıyorum.Buji de olabilir.Anlayan birine ya da servise göster
    gaza gelme;kaza gelmesin

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    motorinn onu bizde biliyoruz. Ben kendi bilgimi aktarıyorum. Gaz kelebeğinin olmadığını veya kovanın olmadığını da söylemedim. Senin motorunda da o arkadaşın motorunda da elektronik gaz kelebek sensörü yok.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

perhaps - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Arn 125
    Ben de bir kaç kez karbüratöre gelen pislik nedeniyle stop sorunu yaşadım. Ama bu olaydan sonra hava hortumlarından akan benzin meselenin nerden kaynaklandığını hemen anlatıyor. Kuvvetle muhtemel rölanti ayarının biraz yükseltilmesiyle sorun çözülür.

motorinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 RS
    Alıntı Makine adlı üyeden alıntı
    motorinn onu bizde biliyoruz. Ben kendi bilgimi aktarıyorum. Gaz kelebeğinin olmadığını veya kovanın olmadığını da söylemedim. Senin motorunda da o arkadaşın motorunda da elektronik gaz kelebek sensörü yok.
    doğrudur,onunkinde EFI de yoktur kesin
    Yok olanı değil var olanı konuşalım...
    gaza gelme;kaza gelmesin

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler