Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Zıplayınca olan oldu..

REKLAM ALANI

Mondial RS150 model motorum var elimde yıllar önce kaza yaptığımdan dolayı kenara bırakmıştım... şimdi çıkardım biraz uğraştık
    temizlik falan filan derken rıııırrrrr çalıştı, iki - üç gün güzel güzel bindim hiçbir sorun olmadı. ....
    Dün akşam üstü söğle bir akşam gezisi yaptım geldim. kapıda arkadaşlar var, ya nasıl güzelmi korkmuyormusun gibisine konuşurken yok ya çok güzel bir duygu özlemişim dedim, konforunu göstermek için bir iki üsünde söğle yaylandım ( oturarak zıpladım desem ) çalışan motor birden durdu.. ve dün geceden bu sabaha bir dahada çalışmadı

Sizce sorun büyükmü yada ne olmuş olabilir...
    Basit bir şeyse kendim yapmak isterim yoksa hafta sonu tamirciye götürücem...

Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ortadadogulu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    150 zc < cbf 150 < 150 mc<OPEL ASTRA>Linea
    bujidendir. ya da benzin bitmiştir.
    dükkanı açarken çekerim her daim bismillah
    pirimizdir sofuoğlu olsun şampiyon sağlığına zeval vermesin allah

timoti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250 idi, Honda VT750 oldu
    kırmışsın motorun belini. duvarlarda "bel fıtığı" deyip altına bir numara yazıyorlar görmüşsündür sen de işte o numarayı arayınca geçer bence

şaka bir tarafa sorunu biraz daha ayrıntılı anlatabilirsen yardım edecek arkadaşlar olur mesela marş motoru çalışıyor da ateşleme mi yapmıyor yoksa hiç mi elektrik yok motorda bunun gibi geçmiş olsun.
    En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.

Motosikleti
    Bws gitti 2011 Agility geldi
    Borularını kontrol et. Karbüratör boruları yerinden çıkmış olabilir. Zıplamayla başka birşey gelmiyor aklıma:S Elektrik kablolarını kontrol et. O kadar bakmışken birde elektrik geliyormu diye kontrol et.

Alıntı timoti adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kırmışsın motorun belini. duvarlarda "bel fıtığı" deyip altına bir numara yazıyorlar görmüşsündür sen de işte o numarayı arayınca geçer bence

şaka bir tarafa sorunu biraz daha ayrıntılı anlatabilirsen yardım edecek arkadaşlar olur mesela marş motoru çalışıyor da ateşleme mi yapmıyor yoksa hiç mi elektrik yok motorda bunun gibi geçmiş olsun.

hahahaha çok güzel bir cevaptı... teşekkürler...

Dediğim gibi tesisitta bir skıntı yok sadece moto çalısır durumdayken masumca bir duyguyla ,,, arkadaşlar nekorkusu düzgüncene kullan soun olmaz bak yaylanma olayıda güzel deyipte bir iki zıplayınca motor tekledi ve durdu...

sonra tabiri caizse herşey karanlık

speedygogo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 & CBF 600
    akü kablosu falan yerinden çıkmış olmasın? ayaktan marş varsa bi de onu dene. buji kablosuna bak. aklıma gelenler bunlar.

kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Al gırdın gırdın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Çalıştırmayı denediğinde ne oluyor onu yazarsan yardımcı olan biri çıkar. Marş verince marş motoru çalışıyo ama motor mu çalışmıyor, hiç mi elektrik yok?

Alıntı timoti adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Aşye Hatun Önal diye manken şarkıcı vardı. Bir an için o aklıma geldi..

Şarkısının sözleri !.. yanılmıyorsam şöyleydi..

'' Zıplamandan belli çok canım acıdı kıracaksın belimi..''

Geçmiş olsun!.. inşallah motorun tamir olmuştur ..
    [B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]

yarım saat falan başında cami imamı gibi durdum baktım baktım. baktıım....

bujisini çıkardım. buji başında benzin vardı..
    Bu arada motoru ayak pedelı ile çalıştırmaya çalısıyorum...

Hiç tepki yok...
    Hani bir hırlama falan hiç bişi yok..
    ana daha düne kadar bir tek basma ile alıyordu...

ne olduysa zıpladıktan sonra oldu...

mertyagci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Dink-R 150
    Motorun üstüne Lütfen Zıplamayın yazsınlar bence bu olaydan sonra

huska - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 DL 650- '88 px200
    arkadasım kullandıgın motorun markası rs 150 degıl 151 rs nerden uyduruyorsun öyle bi model falan yokgelelim sorununa ilk önce benzin deponu benzin hortumunu temizliyorsun sonra karbüratörü söküyorsun bakıyosun yırtık patlak çatlak bişey varmı onuda dağıtıp temizleyip topluyorsun,eski bujiyi hiç bakmadan atıyorsun yenisini takıyorsun,aküyü sök.kutupbaşlarını temizle elektriği ölç ne kadar veriyor buraya bildir.daha sonra kapağı açıyosun ön varyötör arkayı açıyosun bagaları kontrol ediyosun iyiyse yağlayıp kapatıyosun sonra kapağın içini havayla temizliyosun.topladıktan sonra güzel bi hava ayarı yapıyorsun rölantiyi 1000rpm 2000rpm aralığında tutuyorsun sonrada güzelcene yıkıyorsun en sonrada marşa basıp gazlıyorsun hadi kolay gelsin

salih425 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    gitti motor kırdın

Su Silahı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125
    Akü kutup başlarına bak.
    Gitti TDM kaldık yine ybr ile başbaşa..

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Alıntı kanucan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al gırdın gırdın.
    Bunu yazmayı planlıyordum yaa =D=D gırdın gırdııınn =D
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..

Demek ki ne oluyor. Motosiklet üstünde zıplanmayacakmış xD

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    motor esnediği zaman bazı kablolar yerinden çıkabiliyor.
    misal ateşleme bobinine bağlı fişlere bak, yerinde duruyo gözükebilir ama elle kontrol et, gevşekmi, hemen çıkıyomu diye. benim başıma geldi, ayağa kalkıyorum çalışıyor, oturuyorum stop ediyor
    birde çalışan motoru stop ettirmez ama benim motorda bir ucu varyatörün oraya, bir ucuda gövdede bir yere bağlı bir kablo var. o yerinden çıktığında el marşı çalışmıyor. ucu açık bir kablo görürsen bilki o dur.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Alıntı huska adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadasım kullandıgın motorun markası rs 150 degıl 151 rs nerden uyduruyorsun öyle bi model falan yokgelelim sorununa ilk önce benzin deponu benzin hortumunu temizliyorsun sonra karbüratörü söküyorsun bakıyosun yırtık patlak çatlak bişey varmı onuda dağıtıp temizleyip topluyorsun,eski bujiyi hiç bakmadan atıyorsun yenisini takıyorsun,aküyü sök.kutupbaşlarını temizle elektriği ölç ne kadar veriyor buraya bildir.daha sonra kapağı açıyosun ön varyötör arkayı açıyosun bagaları kontrol ediyosun iyiyse yağlayıp kapatıyosun sonra kapağın içini havayla temizliyosun.topladıktan sonra güzel bi hava ayarı yapıyorsun rölantiyi 1000rpm 2000rpm aralığında tutuyorsun sonrada güzelcene yıkıyorsun en sonrada marşa basıp gazlıyorsun hadi kolay gelsin

adam sadece üzerinde zıplamış motoru ayağında sektirmemiş ki
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Bence sigortaya bi bakmalısın
    [COLOR="Blue"]Varmak Değil Yolda Olmak[/COLOR]:cat:

Motosikleti
    S&T Kanuni GT250
    Buna benzer bişey yaşadım, tÜmsek ve kasislerden geÇince geçiş esnasında ve geçişten sonraki yaylanma zamanında motor tekliyip gaz kesıyordu yaylanma bitince normal hale dönüyordu.

Sebebi serviste belli oldu buji kablosunun normalde yalıtımı var ama içindeki bakır teller nasıl olmuşsa yalıtım mazemesinin bazı taraflarından dışarı cıkmış ve şase yapıyormuş yaylanınca her şase yaptıgında ateşlemeyi kesiyordu motor, belki sana yardımı olur anlatıklarımın

He bu arada bu problemı Kewaay Arn150 de yaşamıstım onuda belirtimde yanlış anlama olmasın

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)