Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motordan Gelen Uğultu

REKLAM ALANI
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Tekrar garip bir sorunla karşınızdayım
    Yaklaşık 5-6 gündür 40km hıza kadar motordan bir uğultu sesi geliyor, ses tam nerden geliyor emin değilim ama devir arttıkça artıyor, daha yüksek hızlarda oluyormu bilmiyorum, rüzgar yüzünden duyamıyor olabilirim.
    Birde bu sesle aynı anda başlayan bir sorunum daha var, büyük ihtimal alakaları yoktur ama akü ibresi de düşük göstermeye başladı.
    Sorun nedir, nedendir anlamadım. Yardım ve tavsiye bekliyorum
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mondial 125 kt/jawa 350 TS
    hocam aynı ses motor rölantide çalışırken yapıyormu ve motorunuzun modelını ogrenebılırmıyım mumkunse

Motosikleti
    Alıntı yakamoz043 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam aynı ses motor rölantide çalışırken yapıyormu ve motorunuzun modelını ogrenebılırmıyım mumkunse
    rölantide yapmıyor, mondial 150 zat
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    hocam aynı olayı rolantide yapsa idi dicektimki krank üzerindeki küçük dişli,ama rölantide yapmadığı için şahsi düşüncem krank rulmanın dan (bilya) kaynaklandığı kanatındayım.anlatmanıza bakılarak devir arttıkça ses yapıor demısınız ,ewet devir artıyor rulmanın içinde ki krankın saplaması da devir artınca yaptığı balansıda arttırıyor ses tahmınımce bundan dolayı dıyorum,ama muhakkak sesı dınlemelı servıs demıyorum dememde zaten anlayan bırıne gosterılmelı!

Motosikleti
    hocam aynı olayı rolantide yapsa idi dicektimki krank üzerindeki küçük dişli,ama rölantide yapmadığı için şahsi düşüncem krank rulmanın dan (bilya) kaynaklandığı kanatındayım.anlatmanıza bakılarak devir arttıkça ses yapıor demısınız ,ewet devir artıyor rulmanın içinde ki krankın saplaması da devir artınca yaptığı balansıda arttırıyor ses tahmınımce bundan dolayı dıyorum,ama muhakkak sesı dınlemelı servıs demıyorum dememde zaten anlayan bırıne gosterılmelı!
    pahalıya patlicak bi sorunmudur peki ve yolda kalmama sebep olurmu
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    hocam eğerki arıza doğru teşhis koymuş olarak farzedelim hemen yolda bırakıcak bir şey değildir ancak nezaman ve nerde bırakıcağı belli olmayan bir parçadır,Değiştirmesi ise vakti kadarda parası iyidir biraz fazla tutar,işin enteresan tarafı ise rulman yani bila en fazla 10 lira ise motor blogu komple yarılıp takıldığı için işçiliği bayağu tutar örneğin bizim burda 50 ytl. zararı ise zamanla balansa devam ederek krankta aşınma,ilerleyen zamanda ise bloga hatta silindire zarar verme ihtimalide var unutulmamlı.

Motosikleti
    öyle ise ayvayı yedik
    ama nette araştırırken başka bir motosiklet sitesinde debriyaj balatasından olur demişler. bittiyse veya üzeri pürüzsüz bi hal aldıysa olur diyorlar. Ki benim motor 18binde ve balata hiç değişmedi. İnşallah sorun budur
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    hocam bakın şimdi olayı şöyle ayrıntısına girelim öyleyse debriyaj balatasının bittiğini ele alalım ve motorunuz 18.000 ise normaldir ama bunu siz rahatlıkla anlayabilirsiniz şu şekilde;motor son hızından birazda olsa düşme yapıyormu?vites geçişlerinde zorluk şakırtı takırtı olayı varmı?motoru orta ayaklığına alın motor rolanti devrinde tekeri dönüyormu dönüyor ise ve bu dediklerim varsa dediğiniz gibidir debriyaj balatasıdır maliyeti 20 ytl ile 30 ytl arasındadır.Benimde şahsi görüşüm krank dişlisi yada rulmanından kaynaklandığını düşünüyorum.Neden mi aynı olay başımdan geçti motorumu komple rektefiye ettim krank komple,silindiripiston sekman,üst kapak,sübaplar değişti ama rulmanı değişmedi ses yada uğultu tabiri ile dersek daha doğru olur ve sonuçta onuda değiştirdim kurtuldum.
    Eğerki elinizden gelicek bir iş ise size elinizdeki motor için devamlı alışveriş ettiğim ucuz ve güvenilir bir site verebilirim sonuçta çin malı çok abartılı paralar harcamaya gerek olmadığını düşünüyorum!

Motosikleti
    hocam bakın şimdi olayı şöyle ayrıntısına girelim öyleyse debriyaj balatasının bittiğini ele alalım ve motorunuz 18.000 ise normaldir ama bunu siz rahatlıkla anlayabilirsiniz şu şekilde;motor son hızından birazda olsa düşme yapıyormu?vites geçişlerinde zorluk şakırtı takırtı olayı varmı?motoru orta ayaklığına alın motor rolanti devrinde tekeri dönüyormu dönüyor ise ve bu dediklerim varsa dediğiniz gibidir debriyaj balatasıdır maliyeti 20 ytl ile 30 ytl arasındadır.Benimde şahsi görüşüm krank dişlisi yada rulmanından kaynaklandığını düşünüyorum.Neden mi aynı olay başımdan geçti motorumu komple rektefiye ettim krank komple,silindiripiston sekman,üst kapak,sübaplar değişti ama rulmanı değişmedi ses yada uğultu tabiri ile dersek daha doğru olur ve sonuçta onuda değiştirdim kurtuldum.
    Eğerki elinizden gelicek bir iş ise size elinizdeki motor için devamlı alışveriş ettiğim ucuz ve güvenilir bir site verebilirim sonuçta çin malı çok abartılı paralar harcamaya gerek olmadığını düşünüyorum!
    150 zat scooter, vites yok yani
    son zamanlarda teker dönmeye başlamıştı, rölanti vidasından rölantiyi düşürdüm iyice.
    son hızdada düşüş var evet.
    son hızı anlarım balata kaçırdığı için olur ama tekerin dönmesiyle ilgisini anlayamadım.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    örneğin benim motorum 125 kt orta sehpada vites boşta iken kendi kendine döndüğünü farkettim ve debriyaj balatasını söktüm sonuç bitmiş ve debriyaj ayarıda iyi olmamış tekrardan ilgilenince şimdi hiç bir sorun kalmadı.

devamlı alışveriş yapıorum güvenilir ve ucuz bir site bazı parçalarıda taiwan malıdır. www.rialli.com

Motosikleti
    bu siteyi biliyorum.
    elimdem iş gelir aslında ama açıcak anahtar yok orayı. varyatörü sabitlemek için bir alet gerek, o olmadımı açamıyorum
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    tavsiyem mademki elinizden gelıyor ise böle işler yapmanız gereken çok basit siteye girin orda zaten varyatör yağ pompası aparatları çektirmeleri var onlardan alı bır tane ılerıye donuk dusunmek lazım bır sefer degılkı bır daha kı herhangı bır arızada parca laır kendınız degıstırırsınız ıscılık parasından kurtulmus olursunuz,bende yenı sipariş geçtim bugun 150 ytl lık 30 kalem parça ,yağ pompası çetırmesıde dahildi buna (9 ytl)

Motosikleti
    bana lazım olan alet orda yok ama
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    pekı hocam sız en kısa zamanda motorunuzu ıyı bır servıse gostermenızde fayda var dıye dusunuyorum

Motosikleti
    yarın gidicem. inşallah ucuza halledilicek birşeydir.
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    aynı durum karsısında kalan bır kardeşim,bana geldı yag degıstırmeye,
    motoru yenı almıs,
    ve motordan fena sekılde uğultu gelıyordu,

bır an once servısıne goster dedim,
    neden abı dedıgınde ıse,(motorun yaptığı sesi örnek vererek...)

Motorun içinde Canavar Var demıstım,
    5 gun olmadan motor calısır durumdayken hareketsız kalıyor,
    ve benı cagırıyor,
    ses azalmıs, tahmınımce debrıyaj dıye dusundugum anda,
    evet sorun debrıyajda cıkıyor,
    fakat, Krank bılya klavuzu ,bılyaların etrafındaki çelık tel,kopmuş ve motorun sanzumanına ve debrıyaj kısmına düşmüş
    o nedenlede,
    düm dişlileri dağıtmış,

Yuan Çelık Motorun tüm mekanık aksamı değişti anca yola geldı...

eğer teşhis dogru ise,
    bir an önce göstermeni öneririm,
    varsın 50 100 olsun,
    500,700 liradan ıyıdır...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Motosikleti
    kranktan diyosunuz yani. iş çıktı yine başımıza
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kranktan diyosunuz yani. iş çıktı yine başımıza
    O sesi herkes anlayamaz motorcular anlar kranktandanda olabilir krank bilyasındanda olabilir mesela 2006 beatlerde krank hatası vardı bazılarında
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Krank dişlisi ve rulmanı ikiside olabilir..
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    benzer sorun olduğu için buraya yazayım dedim,, bendede arasıra rölantide iken yan ayaktayken varyatörden ses geliyor vuruntu gibi ama az geliyo her zamanda değil yolda giderken bi ses yok,, rulmanları yeni değiştirdim motor honda activa,, 1-2 ay afyondayım burda bundan anlayan motorcu olduğunu sanmıyorum, sebeb nedendir
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)