ustaya gittim ama ses çok azaldığı için bişey anlayamadık. inşallah önemli bişey değildirde yolda kalmam
ustaya gittim ama ses çok azaldığı için bişey anlayamadık. inşallah önemli bişey değildirde yolda kalmam
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Arkadaşlar motor giderken uzun yolda değişik bir ses çıkartıyor uğultu,cızıltı gibi gücünde pek bir azalma olmuyor . Ses 10 saniye gibi sürüyor sonra kesiliyor, arada bir böyle ses çıkartıyor. Bunun sebebi ne olabilir ? En son egzantrik gergi çubuğu yayını tutan civata yuvası yalamasına çeşmecilerin kullandığı teflon bant kullandım çünkü yağ sızdırıyordu. Teflon bantı parçası egzantrik gergi çubuğundan içine girmiş olabilir mi? Ses arada bir geliyor her zaman değil ses bayaa kendini belli ediyor. Devir arttıkça sesin miktarı artıyor azaldıkça az çıkıyor ? Her zaman değil bazen çıkartıyor . Ciddi bir sorun mu yolda bırakabilir mi ? Sizce bu ses motorun neresinden geliyor olabilir ? Uzun yol yaptığım için yolda kalmak istemiyorum motor yarı otomatik
Benim motordada da 1 haftadır gazı arttırdıkça uğultu, hışırtı, sürtünmemi desem garip bir ses geliyordu, bayağı moralim bozuldu motordan geldiğini zannediyordum, yağını değiştirdim ama gaz verdikçe aynı bozuk bir ses. Kulak vererek motorun her yanına baktım. sorunuda buldum sorun silindire giden kauçuk manifolttaki çatlaklar, gaz verdikçe çatlak açılıyor ve rahatsız bir ses artmaya başlıyor, çatlağa bantlama yaptım ve o rahatsız edici sürtünme-hışırtı-uğultu karışımı ses anında kesildi. Tabi manifoldları değiştireceğim, siparişlerimi hemen geçtim, sonunda bantlamaya güvenemem, dışarıdaki pis havayı süzmeden motora alıyor, silindirede zarar verebilir. Senin sorununda bu manifolttaki yırtık çatlama gibi bir olay olabilir mi?
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Arkadaşlar yukarıda anlattığım olay , yolda giderken meydana geliyor genelde 60-100 km/h hız arasında ses arasıra geliyor. Ama bugün denedim orta sehpada hiç bir ses gelmiyor yolda giderken böyle bir ses geliyor. Sesin devirle alakası olmadığını anlatım devir yüksek yada düşük sesi değiştirmiyor. Ön tekerden gelme ihtimali varmı .Yoksa motor zorlanınca motorun içinden mi geliyor ses yardımcı olursanız çok sevinirim.
kavramada bi problem varmı peki?
Merhabalar. Bende yaklaşık 45.000km zat 150 kullandım. Bahsettiğiniz problem, anlattığınız kadarı ile benimde başıma iki kere gelmişti. Ön tekerleğin bağlantı yerlerindeki bilyaların değişmesi gerekiyordu. Çok masraflı değildi.
Sanırım motor devirlenmeye başladığında, hızlandığınızda birden başlıyor ve gazı bıraktığınızda yavaşlamayla doğru orantılı olarak kesiyordur o uğultuyu.
Dediğiniz şekilde aynı sorun galiba, servis zincirin gergin olması sebebiyle ön dişli sıyırmıştır dedi. Ama ben sanmıyorum , dişli sıyırsa orta sehpada ses çıkarması lazım bu ses yolda giderken çıkıyor ve arada sırada çıkıyor sanırım ön tekerlek bilyalarında sorun teşekkürler
1.Ön zincir dişlisiyokum adlı üyeden alıntı
2.Ön teker bilyası
3.En sonunda ses sorunun ne olduğu çözüldü şanzıman rulmanı yüzünden bu tür ses çıkıyormuş
Sadece zincir çok gergin idi , gergin olması rulmanı sıyırmış olabilir mi ?
başlığı ben açmıştım ama unutmuşum sonra
benim sorun varyatör kısmının tozlanması yüzündenmiş. uzun ve süratli bir yolculuk sonucu (180km uzun yol) tozlar gitti ve uğultuda gitti. varyatör kapağının önünde bir sünger varmış sanırım, o kaybolduğu için içi toz dolmuş. sürekli şehir içi yapıldığı zaman böyle sorun olabiliyor
bir arkadaşta tekerden olabilirmi demiş. eğer öyleyse bilyelerin değişmesi gerek ve ihmal edilmemesi gereken bir olay. bir süre sonra teker kilitlenebilir.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Çok az ve bazen şanzıman rulmanı ses çıkartıyor. Servis ses çoğalırsa yapalım dedi. Peki ben uzun yol yapabilir miyim yolda bırakır mı ?
Kısaca şanzıman rulmanı çok önemli bir parça mı ? Ses çıkartmasının sebebi ne olabilir yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)