Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Debriyaj sistemi hidrolikmi mekanikmi

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    [sıze="3"]debriyaj sistemi hidrolikmi mekanikmi tercih edersiniz hangisi yormaz ve arızasız çalışır iki sistemide kullanmış arkadaşların tercübelerinden faydanalım
    bu ikisinden digerine geçiş yapmış olan yani değiştirmiş olan varmı
    cevaplarınızı bekliyorum kazasız sürüşler dilerim
    [/sıze]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Disk frenler hidrolik zaten, mekaniği olmaz . Cbf 150 gibi motorların arka frenleri mekanik ve kampana. Motosiklette hidrolik kampana hiç görmedim zaten, varsa da ben bilmiyorum.
    Yani şöyle bir mantık kuralım :

Disk fren hidroliktir, kampana mekaniktir ;
    Disk fren kampanadan daha iyidir ;
    O halde hidrolik mekanikten daha iyidir ( aristo mantığı )

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Kurubuz;
    adam debriyaji soruyor, freni degil.

Bak ben de merak ettim simdi.
    Hangisi daha iyi????
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    Honda Cbf 250
    kurubuz hocam sen yanlış anladın galiba. arkadaşımız debriyaj sistemini soruyor. faydası olurmu bilmem ama hidrolik debriyaj bir kere sıktım oda duran motorda, bana tuhaf geldi, ya ayarları iyi değildi ya da hepsi öyle. ama kesin olan birşey var benim kanuniden çok çok daha yumşaktı.

Forumdan Uzaklaştırıldı

sa

Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Disk frenler hidrolik zaten, mekaniği olmaz . Cbf 150 gibi motorların arka frenleri mekanik ve kampana. Motosiklette hidrolik kampana hiç görmedim zaten, varsa da ben bilmiyorum.
    Yani şöyle bir mantık kuralım :

Disk fren hidroliktir, kampana mekaniktir ;
    Disk fren kampanadan daha iyidir ;
    O halde hidrolik mekanikten daha iyidir ( aristo mantığı )
    kurbuz kardeşim motorsikletlerde (OTOAMTİK VİTESLİLER HARİÇ)sol elle kullandıgın debriay hakında sorum ARABALARDADA SOL AYAKLA BASARSIN YA
    İŞTE ONU SORDUM KOLAY GELSİN

Motosikleti
    CBF1000FA
    Pardon üstad yanlış anlamışım. Debriyaj demiş. Olsun ona da bir mantık uydururuz
    Çok güçlü makinalarla , balatanın kaçırmaması için yayı çok sert yapıyorlar, dolayısı ile debriyaj da sert oluyor. Bu durumlarda debriyajın da hidrolik olması sokmayı kolaylaştırıyor. Düşük cc makinalarda gerekli olduğunu sanmıyorum.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pardon üstad yanlış anlamışım. Debriyaj demiş. Olsun ona da bir mantık uydururuz
    Aslinda senin yuruttugun mantik guzel.
    Yanlis sistemde olsa, fren sistemlerinde hidrolik iyi olduguna gore debriyajda da iyidir gibi bir sonuç çikarilabilir.

(Nasil iyi kivirdimmi?)
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslinda senin yuruttugun mantik guzel.
    Yanlis sistemde olsa, fren sistemlerinde hidrolik iyi olduguna gore debriyajda da iyidir gibi bir sonuç çikarilabilir.

(Nasil iyi kivirdimmi?)
    Evet benim için kendini feda ettin

Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Ducati Benim bildiğim bir çok modelinde mekanik debriyaj kullanır hatta ve hatta sırf ses cıksın diyede özel yarım açık debriyaj tası taktırırlar
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Mekaniklerde sıkmak için bayağı efor harcarsınız, 96 model bir zxr denemiştim (nerdeyse hurdaydı o ayrı mesele ) debriyajı hidrolik değildi ve resmen asılmanız gerekiyordu..
    İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

Forumdan Uzaklaştırıldı
    arkadaşlar şu ana kadar cevab vereenlere teşekkür ederim evet yumuşaktır onda hem fikiriz birde uzun süre kullanmış sürücüler yazsa arızaları nedir tellilerde kopar zor durumda kalırsın yedek tel buluncaya kadar 2-3 cü vitesle gidebildiğin kadar gidersin pekki hidrolik arızalanınca mesala hortumu patlar merkez hidrolik kaçırır ne bileyim hava yaparmı kulananlar bir adım öne lütfen

aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    hidrolık debriyaj adamı yormaz amacı zaten yumuşak olmasıdır vaktım olsa motorumu hıdrolık debrıyaja cevırırım

hıdrolık debrıyaj kullandım cok guzel olay
    2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Hidrolik debriyajın arıza vermesi çok az ihtimaldir.sistem hidrolik frene benzer ama içerisindeki basınç daha az olduğu için arıza verme riski çok azdır.Yaklaşık bir yıl kullandığım magna da vardı.Tercihim hidrolikten yanadır.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler