Kanuni Trex 125 motorum var, Kalkışlarını biraz daha hızlandırabilirmiyiz? Cup motorlarda dişli değiştiriyorduk? Bunda kalkışını son hız düşsede sorun değil. Kalkışını hızlandırmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Kanuni Trex 125 motorum var, Kalkışlarını biraz daha hızlandırabilirmiyiz? Cup motorlarda dişli değiştiriyorduk? Bunda kalkışını son hız düşsede sorun değil. Kalkışını hızlandırmak istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
pistemi çıkacaksın?
arkadaştada murat 131 var kanat takıcaz..
baska bı yontem daha varpistemi çıkacaksın?
arkadaştada murat 131 var kanat takıcaz..
depoya tıner koy ucarsın
arka tekeri küçült
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Vay be alay konusu olmuşuz, Güzel bi soru sorduk pistemi çıkarım. Dağa mı çıkarım orası bana kalmış biliyorsan cevapla bilmiyorsan dalga konusuna alma.
yigido_
Bu kelimeyi fazla yazma yazmasıya kafan güzel oluyo.
Soruma cevap verin arkadaşlar. Murat 131 kanat tiner bilmemne lütfen yaa.
RunemagicK
kalkış hızı farkedermi? Ve nasıl küçültülcek hala anlamadım:S
lastiklerin üzerinde ölçüsü yazar, misal benim önceki arka lastik 110/70/12 idi, şimdiki 110/90/12. şimdi kalkışlarda ağır artık ama son hızı yükseldi, uzun yolda işe yarar yani.
senin yapıcağın şey ise tam tersi, daha küçük lastik almak yani
birde ince lastik almakta işine yarayabilir ama tavsiye etmem, çünkü yol tutuşu çok düşürür, hızlanmasında ise küçük bir artış olur. (90/90/12 yada 90/70/12 gibi)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:17 ----------
birde bu başlık için demiyorum ama bu geyik yapma olayı kabak tadı vermeye başladı, birisi merakından birşey soruyor, ardından birsürü garip garip cevap. bilen bildiğini söylese, diğerleride kendi işine baksa ne güzel olucak.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:20 ----------
ve tiner olayını çok yerde okudum, işe yarıyor ama motorun anasını ağlatıyor, ömrünü azaltıyor diye biliyorum. hiç bulaşma tiner işine
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
RunemagicK
İlgine çok teşekkür ederim. Yarın bir bakıyım ölçülerini ona görede arka lastik alayım. Peki lastiğin dışında bu motora yapılabileek kalkışı hızlandırılması için böyle bişey yapabilirmiyiz?
Varyatör bagalarını değiştire bilirsin hafif takınca uzuyor motor ağır takınca hızlı kalkıyor yada tam tersi bende unuttum
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Kayışını ince ile değiştir.... Arada %20 lik farkı hissedeceksin...
Ama çok sık balata yersin haberin olsun...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
mach1
O baga misketleri hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim.
alp_tunay
Fren balatasındanmı bahsediyorsunuz dimi?
Scooter hakkinda merak ettigin her seyi asagidaki linkte bulabilirsin.
Tabi sabirla okuman lazim.
http://www.motosiklet.net/forum/mt-a...-prensibi.html
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
misketler hafif takılırsa kalkış daha iyi olucaktır ama motor yüksek devirli çalıştığından fazla benzin yakıcaktır
ince kayışında bir işe yarayacağını tahmin etmiyorum çünkü kayışın durumu ön ve arka varyatörde tam ters durumda oluyor. belkide bi noktayı atlıyorumdur. birde ince kayışın dezavantajı haliyle çabuk kopması olabilir
kayışla ilgili yapılabilecek birşey de biraz daha kısa bir kayış takmak, misal 835x20 yerine atıyorum 810x20. ama tabi bu şekilde kayış normale oranla daha kısa sürede kopacaktır.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
runemagıck dogru soylemıs on varyatoru hafıfleteceksın ıster komple degıstır alımınyum varyator taktır ıstersen sadece bagaları yanı mısket agırlıkları degıstır
motor ınanılmaz atik saldırgan oluyor ancak
mesela 80km hıza ulasmak ıcın daha fazla devırlenıyor motor yanı yuksek devır dusuk hız
bende alımınyum varyator var takmıkstık gerı cıkardım cunku 90-100km hıza cıkmak ıcın ınanılmaz bagırıyor motor cabuk ısınıyor
sehır ıcı kısa bıneceksen varyatoru hafıflet ama 20-30 dakıkalık yola gıdıyorsan tavsıye etmem
evet bir ara benım mısketleride degiştirmişlerdi motor kendini kavazaki sandı çüş demesem durmuyacaktı
[B][COLOR="DarkRed"]:queen:O Şimdi kütahya'Da:queen:[/COLOR][/B]
abi motorun orijinali neyse bzma derim ben.
* misketleri hafifletebilirsin veya varyatör kaşınının daha dar olanını kullanabilirsin - son hızda farkeder ve motru daha devirli çalıştırmış olursun. basit örnek (5000 devirde sürekli aynı gazda motor 30 km/h ı geçmeyebilir
* arka lastiği küçültebilirsin - sadece kalkışta işine yarar - uzun yolda zarar edersin
* tiner alkol vs. işine girme - bunlar yanarken benzinden daha yüksek sıcaklık üretir bu nedenle motor ömrünü yer.
Kanuniyi sattım.
Yamaha 100 bws var kalkış derdim yok bu motorla :D
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)