Selam arkadaşlar..Asya 150t7b kullanıcısıyım orjinal aküsünü şarz etmediği için yaklaşık bir 6 ay önce değiştirmek zorunda kaldım.Yerine Phoenix marka 12V7Ah/10 HR bir akü aldım.3 - 4 ya kullandım ya kullanamadım akü şarz etmez oldu..Motor bir yerde 2 saat beklediği anda akü tamamiyle boşalıp marş basmas hala geliyordu bende ayaktan çalıştırıyordum vs.2 aydırda motoru hiç çalıştırmadım garajda bekliyordu.Aküsünü çıkartıp bikaç motorcu gezip fiyat öğrenmek için seleyi kaldırdığımda akünün şiştiğini gördüm :S..Diktörgen akü nerdeyse yuvarlak olmaya başlamıştı..Aynı sorunla daha önce hiç karşılaşan oldumu zira akünün şiştiğini ilk kez gördüm.Sizce sebebi ne olabilir ? akü bozulmaya yakın farıda patlattı aküdenmi acaba far patlamasının sebebi ? Kaliteli sağlam bi akü almak için nelere dikkat etmem gerekiyor.Fiyat Performans olarak tavisye edebiliceğiz bir marka varmı ? Serviste 100 lira motorcumda 90 llira istemişti.Ben bu aküyü internetten 45 liraya almıştım sizce fiyatlar normalmi ? Akü bilmeyenler için honda activa aküleriyle aynı !! Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler..başım baya bi ağrıdı bu makinayla..saygılar .....(konu umarım doğru yerdedir) (Makina 15000 civarında ve yeni motor yapıldı motorla alakalı bi durum değildir sanırım ama)