Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

cbf 150 için hangi yağ

REKLAM ALANI
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O motor 1lt den fazla yağ alıyor mu ki? Benim bildiğim 750ml alıyor
    kapağın ağzına kadar silme koysam nasıl olur?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    15w 50 alacağım sanırım. ilk defa yağı kendim değiştireceğim. içim kıpır kıpır. karnımda kelebeklerin dansı var şu an. birazdan benzinliğe gidip yağı alıyorum. 15 50

var mı önerisi olan?

not: kaç litre alayım?
    15w50 CBF için kalın gelir yaz kış 10W40 en idealidir. Castrol 10w40 yarı sentetik veya 10w50 tam sentetik öneririm. Motul 5100 10w40 da olabilir

Osm@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 250 - 2016

Alıntı uzay gemisi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    15w50 CBF için kalın gelir yaz kış 10W40 en idealidir. Castrol 10w40 yarı sentetik veya 10w50 tam sentetik öneririm. Motul 5100 10w40 da olabilir
    teşekkür ederim. 10w 40 bakıyorum şu an

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Ah ah YBR işkence testi geldi aklıma. Sen onu silme koy. Nede olsa CBF yağ yakar onu normal yerine oturtur

scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    teşekkür ederim. 10w 40 bakıyorum şu an
    Selam,
    Hocam herkafadan farklı ses çıkar, beni dinlemek zorunda değilsin baştan söyleyeyim.
    35 bin km kullandım 2011 model, sürekli 15w50 yağ kullandım hiç pişman olmadım, yağ eksiltiyordu ama sıkıştırınca.
    Yağ eksiltme yoksa 10w40 olabilir kanaatimce.
    Kolay gelsin.

tokhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kapağın ağzına kadar silme koysam nasıl olur?
    Sakın hocam motorda sıkıntı çıkar maazallah kullanım kılavuzunda bakın yada netten araştırın ne kadar aldığını bulursunuz.

uzay gemisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    09
    15w50 yi kamyonlara bile koymuyorlar artik. Yeni nesil araçların tamamı 5w20, 5w30 filan kullanıyor.
    Bizim İnsanımızda motor yağı ısındıkça incelir gibi yanlış bir düşünce var ama tam tersi kalın olan yağ ısındıkça biraz daha kalınlaşır.
    Hatta merak edip CBF 150 nin kullanım kılavuzunu indirdim kullanım kılavuzunda tavsiye edilen viskoziteyi 10w30 olarak gösteriyor.

10 40 yarı sentetik diye gittim tam sentetik mobil 15 50 koydum. neyse, hayırlısı olsun diyelim. tapayı zor söktüm. yağı boşaltım. yeni yağı koyamadim çünkü huni yoktu! gittim migrostan yağlı kuşe kağıt aldım, çekirdek külahı gibi yapıp huni gibi boşaltım yağı.

ilk deneyim kötü geçti fakat insan denemeden öğrenemez şiarından yola çıktığım için zor da olsa yaptım.

tecrübe yaşayarak kazanılır arkadaşlar. kitaptan okuyarak, teoride öğrenilenler hep yarım kalır. pratikte uygulamalı öğrenmek işi tamamlamak demektir.

yaşadıklarım budur.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    10 40 yarı sentetik diye gittim tam sentetik mobil 15 50 koydum. neyse, hayırlısı olsun diyelim. tapayı zor söktüm. yağı boşaltım. yeni yağı koyamadim çünkü huni yoktu! gittim migrostan yağlı kuşe kağıt aldım, çekirdek külahı gibi yapıp huni gibi boşaltım yağı.

ilk deneyim kötü geçti fakat insan denemeden öğrenemez şiarından yola çıktığım için zor da olsa yaptım.

tecrübe yaşayarak kazanılır arkadaşlar. kitaptan okuyarak, teoride öğrenilenler hep yarım kalır. pratikte uygulamalı öğrenmek işi tamamlamak demektir.

yaşadıklarım budur.
    Ya hocam yağı boşaltıyorsunda bir zahmet yeni filtre koyaydın yada filtreyi alıp balata spreyi ile temizleyip, bir kurumaya falan bıraksaydın?

Ya hocam yağı boşaltıyorsunda bir zahmet yeni filtre koyaydın yada filtreyi alıp balata spreyi ile temizleyip, bir kurumaya falan bıraksaydın?
    bizde filtre yok diye biliyorum hocam. çay süzgeci gibi bir şey varmış. şu zamana kadar da hiçbir usta temizlemedi.

ucanteneke5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Super Tenere xt1200z. Actros 1841 megaspais.
    CBF150 ne koysan gider ama rahat calısmasi icin 10/40 iyidir.
    3 tane eskittim toplamda 450 bin km.yaptim 7 yılda 2binde bir değistirirdim o yuzden en ucuz otomobil yağa ndan alırdim 10/40 4 litrelik bidondan hiç bi sorun olmadı.
    Hala söylerim cbf150 en iyi kurye motorudur normal binici kolay kolay bitiremez onu...

Alıntı ucanteneke5 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CBF150 ne koysan gider ama rahat calısmasi icin 10/40 iyidir.
    3 tane eskittim toplamda 450 bin km.yaptim 7 yılda 2binde bir değistirirdim o yuzden en ucuz otomobil yağa ndan alırdim 10/40 4 litrelik bidondan hiç bi sorun olmadı.
    Hala söylerim cbf150 en iyi kurye motorudur normal binici kolay kolay bitiremez onu...
    10 40 vardı ama yarı sentetikti. 15 50 tam sentetikti. tam sentetik diye 15 50 koydum. açıkçası tam sentetik nedir bilmiyorum. sentetik demek sentezlenmiş demektir. doğal olmayan, tek bir bileşenden meydana gelmeyen petrol ürünü demektir. bu bilgiler ışığında tam sentetik koymaya karar verdim. koydum da. pişman değilim.

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Mineral, yarı-sentetik, sentetik yağlar vardır. Mineral'ler petrol ürünlerinden yapılır ve az km gider, ucuz olur. Yarı-sentetik, mineral ile tam sentetik karışımı orta vadeli olur, tam sentetik ise full kimyasal formüllerden elde edilendir die biliyorum.

2000km de 1 yağ değiştirdiğinizden en pahalısını almaya gerek yok cbf150 için. Aşınmalara ve yağın kalitesini en çok koruyanlar tam sentetiklerdir. Özel şartlar için üretilirler. Yüksek devir çeviren makineler için idealdir die biliyorum. En iyisi olsun die en pahalısını almaya gerek yok

Mineral, yarı-sentetik, sentetik yağlar vardır. Mineral'ler petrol ürünlerinden yapılır ve az km gider, ucuz olur. Yarı-sentetik, mineral ile tam sentetik karışımı orta vadeli olur, tam sentetik ise full kimyasal formüllerden elde edilendir die biliyorum.

2000km de 1 yağ değiştirdiğinizden en pahalısını almaya gerek yok cbf150 için. Aşınmalara ve yağın kalitesini en çok koruyanlar tam sentetiklerdir. Özel şartlar için üretilirler. Yüksek devir çeviren makineler için idealdir die biliyorum. En iyisi olsun die en pahalısını almaya gerek yok
    hee zaten üzerinde super sport motor resmi vardı. gaza geldim aldım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    10-40 motul 5100 kullanıyorum.500 km oldu yağ hala kendi renginde duruyor.güzel yağ tavsiye ederim tam sentetiğe para kaptırma orta yollu iyidir.

beyler yağ çok iyi fakat belli bir süre sürdükten sonra koku geliyor, neden acaba?

eksoza yağ damlamisti ondan olabilir mi?

Motosikleti
    Yoqhtır...
    Ondan dolayı. Egzozun üstüne balata spreyi sıkıp silebilirsin. Tabiki soğuk iken

Cbf 150 için Motul 3000 10w-40 kullananlar oldu mu?

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler