bu temizliği yapınca ilk çalıştırma rahatlar mı abi? bir de yakıt arttı sanki biraz ya.
bu temizliği yapınca ilk çalıştırma rahatlar mı abi? bir de yakıt arttı sanki biraz ya.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
benim karburatörün resimde gördüğünüz alttaki küçük memenin başı koptu ama 2 memeninde deliği açk sadece küçük meme biraz daha kısaldı .açmaya çalışırken kırıldı motor çalışmıyodu Aynen tazzikli hava ile temizledim Şimdide tam çalışacak stop ediyor Çalışsammı çalışmasammı diyor yani motor :D
yani bi sorun çıkarırmı yoksa zaten sorun ondamı bi açıklaanız
benim bi bilgim yok....
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Bunları buraya yazmamın sebebi sorunumun karburatör ile alakalı olabileceğini düşünmemdir. Olmayabilirde...
Ooo mz karburatörü temizlettikten sonra gördüm bende konuyu ama olsun kendi motorumunkini kendim temizlerim artık bende. bu arada benim motordada şöyle bi durum var anlayamadım :(
motor su soğutmalı antifirz koymayı düşünüyom şu kış mevsimi yaklaştığı için.
1- hava güzel olursa ilk marşta çalışıyo soğuksa 2-3 dk uğraştırıyo yine çalışıyo.
2- motor soğukken çok guzel çekişi ve gidişi var. ısınınca ekişten birazcık düşüyo.
3- önceleri su soğutma fanı ( Radyatörün arkasına takılı ) motor ısındığında çalışıyodu şimdi kontağı açıyorum marşa bastığım gibi fan dönmeye başlıyor.
4- Motor 5 vites 160 gösteriyo ama ben daha 100'ü geçemedim. uzun yolda yokuş aşağı bile denedim 100 yapıyo 101 yapmıyo.
kasılıyo motor en çok bunun sebebini öğrenmek istiyorum bilgisi olan arkadaşlardan.
çok faydalı bir bilgi olmuş teşekkürler
bndede hero puch var abi 94 model 2 vitesli motorda bi sorun var gaz teli ve cikle telini değiştirdim motor çalışınca çok yüksek rolantide çalışıyo ayar vidasıda ise yaramadı napmam gerek?? ha bu arada gaz kolu çalışıyo teli çekiyo amA motorun çalışmasında hiç bir değişiklik olmuyoo bana acil yardımm ederseniz sevinirim
Saygılar...
Arkadaşlar an itibariyle aranıza katıldım. Öncelikle merhabalar..
Elimde mevcut 2005 model ybr 125 var. İlk başlarda sorun 7000 devirden fazla gaz yememesiydi.Tekleme ve pat
pat diye ses çıkarıyor. Bujiyi ıslatıp stop ediyordu.Bu sorunu daha düşük devirlerde yapmaya başladı. bazen
çalışmıyor. karbüratörü söküp havayla memeyi ve içini temizledim. bir değişiklik olmadı.Benzin filtreleri
falanda temiz. Birisine baktırdım sanayide hava ayar vidasını çevirmesine rağmen bir değişiklik yok dedi vida
bozulmuş olabilir dedi. Ben karbüratörü değişmek istiyorum. 2004 model karbüratör 2005 model motoruma uygun
mudur? Motorun başka bir arızası neden oluyor olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler
Ne kadar zaman geçmiş vay vay
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
... Onca zamandan sonra buraya bakma isteği geldi baktım. Açtığım konuların resimleri silinmiş galiba ama yazılar duruyor.
Bakıpta yapamayan kalmasın mantığı ile güzel paylaşımlarmış. Kimler varmış kimler kalmış hiç bilgimde yok fikrimde yok.
eskiler buralar çayır idi,çimen idi : ) giden sadece fotoğraflar değil gibi...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)