Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Lastik patlaması ve Lastik Spreyleri ..?

Motovento
    REKLAM ALANI
    tozlukcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VT750C Shadow YBR 125
    Merhaba,

Aklıma takılan bir konuyu sizlerle paylaşıp, tecrübeli arkadaşlardan bilgi edinmek istiyorum.
    Herhangi bir şekilde ve tamirciye uzak olduğumuz bir bölgede lastiğimiz patlarsa tamir spreyleri işe yarıyor mu ? Yarıyorsa ;
    Ne kadar şişiriyor ? Ne kadar yol alabiliriz ? Ek olarak tavsiyeleriniz neler ? Şambrelli veya Şambrelsiz lastiklerde etkisi ?

Kullanan, tecrübesi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.
    Teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Şambriyelli lastiklerde işe yaramaz.Tubless lastiklerde tamirciye kadar götürür.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

jr. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Ri
    işe yaramadığını söyleyenler oldu. lastiği bile şişirmiyor dediler. ben de korkup fitilli tamir seti aldım bunun yanına. seyahatlerde bir de ayak pompası tabi ki.
    jr. ben...bıretpitin yandan yemişi.

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Gerçekten çok pratik bu spreyler..
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

-BSI- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SH 300
    Gökhan sen bana sor. Ben kullandım. Lastiği şişiriyor evet. Dibine kadar sönmüş lastiği binip gidilebilecek hale getiriyor. Bir tamirciye kadar veya şehirler arası yoldaysan yerleşim yerine kadar rahat rahat gidersin. Ama spreyi sıktım lastik tamir oldu diye birşey yok. 3 gün sonra yine inik halde buluyorsun. Ayrıca köpük içerde homojen olmadığı için lastikte denge bozuluyor. Hız artınca titreme yapıyor. Sonuç uzun yola çıkarken muhakkak yanında olmalı hayat kurtarır. Ama tamirat malzemesi değil ilk fırsatta lastikten uzaklaştırılıp kalıcı yama,fitil yapılmalı. Bunlar tabi tubeless için geçerli. Şambriyeli bilmiyorum.
    Okadar dengeli ki durunca ayaklarıma ihtiyaç duymuyorum..

barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    şamyelli lastikde denedim ben daha önce hiçbir işe yaramıyor ama tubeles de iş görüyor küçük bir pompa ve lastik tamir kiti daha iyi bir çözüm ama mutlaka uzun yola çıkmadan yanınıza alın
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

oguzhan1245 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora 150 t-1
    bark arkadaşım merhaba sana birşey söylüyeyim sen o resimdeki sprey varya araba lastiği varsa o motosiklet için değildir motosiklet resmi olması lazım
    bu bitek o motocarizmada var başka yerde yok
    sana tel verim kargoyla göndersin sana benim lastik patlamışdı hala gidiyo sprey ii çıkdı
    adam bu işin piri
    MotoCarizma Bütün motosiklet markaların yedek parçalarının satışı yapılmaktadır iletişim: 0252 382 06 88 fax : 0 252 382 53 50 E-mail : motocarizma@hotmail.com

Şambriyelli lastiklerde nasıl bunlar, kesin bilgi var mı ? Olmuyorsa neden olmuyor? Bir vatandaşta gördüm bisiklete basıp duruyordu, gayet de iyi olduğunu söylemişti, tabi o bisiklet.

barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    Alıntı tuyra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şambriyelli lastiklerde nasıl bunlar, kesin bilgi var mı ? Olmuyorsa neden olmuyor? Bir vatandaşta gördüm bisiklete basıp duruyordu, gayet de iyi olduğunu söylemişti, tabi o bisiklet.
    yukarda yazdım ben denedim şişirdi ama 5 dak sonra indi şamyelli de şamyel ince kalıyor içine dolup hava çıkışını kesemiyor sanırım ama tubeles de uzun süre idare ediyor
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Çantamda olmadan yola çıkmadığım bir alettir. Şimdiye kadar 3 kez kullandım. Sadece tubeless lastiklerde kullanılıyor. Lastiği tekrar hava basacağınız bir yere kadar, çok rahat idare edecek kadar şişiriyor. Bu üç sefer kullandığım dediğimin hiç birinde daha sonra hava basıp yola devam etmekten başka bir işlem yapmadım. Kullandığım motosiklet f650cs maksimum hızı 195
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

tozlukcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VT750C Shadow YBR 125
    Açıklayıcı mesajlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Başlık umarım merak eden arkadaşlar için de faydalı olmuştur.

Alıntı tuyra adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bu bahsettiğim konudaki vatandaşı bugün tekrar gördüm, sprey yanındaydı ve alıp inceledim. Nasıl kullanılır bölümünde, şambriyelli veya şambriyelsiz her lastikte kullanabilirsiniz, şambireyele zarar vermez yazıyordu. Aldım elime biraz sıktım, elimde ovaladım ve o köpük lastik gibi bir hale geldi.

Arkdaşın kullandığı marka "stac plastic". Diğer markalar nedir, ne değildir bilmiyorum. Aklınızda olsun.

iç lastik eger civi ile patlamıs ve civi lastikteyse sprey hicbir ise yaramayacaktır
    civiyi lastikten cıkarıp uygulanırsa faydalı olur.sambriyelli lastiktede patlakla uzun sure yol olmamakta fayda var yoksa iç lastıgınız elek gıbı olur

Djnkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Dio AF-34
    kac kere kullaniliyor bu peki bi kutu kac kere tamamen inmis lastigi sisirebiliyor tek kullanimlikmi

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı ergün1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şambriyelli lastiklerde işe yaramaz.Tubless lastiklerde tamirciye kadar götürür.
    malesef size katılmıyorum.mct 250 kullanırken iç lastikli olmasına rağmen (hatta tel jantlı) çook da güzel işe yaramış yere yapışmış,jant üstünde giden lastiği şişirmiş ve saatlerce yol yapmama rağmen sukoyvermemişştir.ancak ilk fırsatta iç lastiği değiştirmek menfaatiniz icabıdır!!!

Motosikleti
    kınetıc Honda-xl200
    dublex lastıkler zaten yol aldıkca havası ınmıyormuydu ya ben oyle bılıyordum ama samrellilerde benım ıcın sorun yok kınetic 5 dk nı alıyo stetme var:D

osaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1957 BMW R26 / MZ 1971 ES 175 / Mz 251 Sporstar 98
    benim mz in yan kağaındada var ama hiç kullanmadım daha

Motosikleti
    Bws gitti 2011 Agility geldi
    Bu spreyler işe yarıyor başıma geldi kanuni trex de 0 lastiği tamamen şişirdi ve bastıktan sonra 10dk gezmen gerekiyor.

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bunlardan heryerde görüyodum ama işe yaramaz diye düşünüyodum meğer baya marifetliymişler
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

bi de bunu deneyin

arkadaşlar , bence bi de puncture safe denen malzemeyi deneyin. lastik patlaması sıkıntısını sonuna kadar unutun. www.puncturesafe.com.tr. kesinlikle balans yapm ıyor... bilginize.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler