ybr 125 arızası stop etme problemi
Reklamlar
-
arkadaşlar bende yamaha 125ybr kullanıcısıyım ama tiksindim bu motordan hergün bi arıza çıkarıyo şimdide motor rolantide durmuyo elımı gazdan çeker cekmez stop ediyo karbüratörde sorun yok temizledim ngk buji taktım bugun ama ne bujiden nede karbüratörden degil tahmınımce trafikte sürekli elim gazda çeker çekmez stop ediyo ondan sonra bas bas zor çalışıyo yolun ortasında duruyo arkamdan kornamı çalmıyolar el kol harketleri 1 haftadan beri boyle benzin filtresi temiz hava filtresi daha 1 haftalık bunun karın agrısı sizce ne olabilir arkadaşların diline düştüm bune böyle hergün tamır tamır
diyolar acemıde degilim
Reklamlar
-
arkadasım hemen motoru kotuleme dur butun bunları yaptıktan sonra koydugun benzının kalıtelı oldugundan emınmısın bıs suru sebebı olabılır?
-
Ybr nin bir derdi olmasa inan bana sana bunu yapmaz.Pipo veya bobin kablosu şaseye atlama yapabilir,şaseye elektrik atlarsa herhangibir şekilde stop eder.Kontak anaktarından olabilir.Karbüratörü temmizledim demişsin hava ayarın veya benzin musluğundaki haznen pis olabilir.Motor çalışrken elini bobin de ve kablolarında gezdir yavaşca kaçak varsa elini çarpar.
-
aynı problem bende de var. acaba süpap ayarı olabilir mi?
-
Relanti ayar vidasını çevirince devir yükseliyor mu? Hava alıyordur karbüratör.
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Relanti ayar vidasını çevirince devir yükseliyor mu? Hava alıyordur karbüratör.
yüksek devirlerde düzensiz çalışma ve rölantide durmama problemi mevcut. rölantiyi yükseltince de motor bir anda 5000 devirlere çıkıyor. yani rölanti ayarıyla ayar tutturmak imkansız. kısınca stop ediyor açınca ise 5000 devire fırlıyor. anlaşılan rölanti ayarı bu işin kaynağı değil.
pazartesi de uzun yola çıkmayı planlıyorum ama şu işi halletmeden zor.
havayı nereden alıyor olabilir?
-
avare rulman adlı üyeden alıntı
yüksek devirlerde düzensiz çalışma ve rölantide durmama problemi mevcut. rölantiyi yükseltince de motor bir anda 5000 devirlere çıkıyor. yani rölanti ayarıyla ayar tutturmak imkansız. kısınca stop ediyor açınca ise 5000 devire fırlıyor. anlaşılan rölanti ayarı bu işin kaynağı değil.
pazartesi de uzun yola çıkmayı planlıyorum ama şu işi halletmeden zor.
havayı nereden alıyor olabilir?
Gaz pistonunu ters takmışsındır bende de oldu ilk defa motorcu yüzü gördü Ciguli
Havayı fazla alması; karbüratör conta takımından,boğazdan,hava filtesinin kutusundan kaynaklı olabilir.
-
ilk defa ybr den şikayet eden bir insanoğlu
Dünya üzerinde Türk’ten daha büyük, ondan daha eski, ondan daha temiz bir millet yoktur ve bütün insanlık tarihinde görülmemiştir... M.KEMAL ATATÜRK
-
bu sorunu bi arkadaşa ybr almak için bakmaya gittiğimizde yaşamıştım motora bindim jigle jekti okadar ısttık motoru neyse kalkış yapıcam küt stop atti dedim ısınmamıstır bastım marsa dırek kalktım sokagın sonunda stop etti gazdan elimi cekince stop ediyodu adamın bana demesi abi biz bunu rolanti düşük kullanıyoruz kurye oldugumuz için ne alakaysa benzın az gıtsın dıye dıcem ama rolantisi düşük başka sorunu yok demişti ne kadar dgru ne kadar yanlıs bilemem...
-
benzinde problem yok sabah yine aynı sorunu yaşadım gazdan elimi çeker çekmez stop ediyo elim nasır yaptı yaaa motoru rolantide tutacam dıye bobin kablosu daha yenı ama pipo için bişey diyemem
-
Benzin filtresi temizliği,
Karbüratör temizliği,
Hava ve rölanti ayarı,
Yeni hava filtresi takın..
Bunları tekrar gözden geçir.. Özellikle karbüratöre çok iyi baktırt...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
3 yıl ybr kullanmış biri olarak bence bu bir arıza değil. ybr, motor soğukken çalışmaz.önce rölantiyi yükseltip ısıtman lazım motoru.(3-4 bin devirde 2-3 dakika kadar) motorun ömrü için de iyi bişey bu. motor ısındıktan sonra da stop ediyorsa bu sefer problem aramak lazım.
-
bugun bidaha gittim servise derdimi anlattım bana dedigi her yerine baktım sorun yok karbüratörde filan sorun statorde imis oradan kesiyomuş elektirigi dedi sizce oradan yapabilirmi yoksa benımı kandırıyo
-
travelmate14 adlı üyeden alıntı
bugun bidaha gittim servise derdimi anlattım bana dedigi her yerine baktım sorun yok karbüratörde filan sorun statorde imis oradan kesiyomuş elektirigi dedi sizce oradan yapabilirmi yoksa benımı kandırıyo
Hiç alakası yok..
Bence sorun karbüratörde ve karbüratör ayarlarında başka bir yere git derdini anlat..Ybr de statör en zor bozulan bişeydir .
-
eee her yerine baktık karburatoru kendimde soktum temizledim
sorun yapmıyo kırlı tıkalı degildi
-
travelmate14 adlı üyeden alıntı
eee her yerine baktık karburatoru kendimde soktum temizledim
sorun yapmıyo kırlı tıkalı degildi
Basınçlı hava tutunuz mu..?
-
evet
soktum basınçlı hava tuttum çalıştıgım yerde komporosor vardı tertemiz temizledim ama
hiç bi degişiklik olmadı 2 saatlık yolu 4 saatde gittim geldim
biraz gidiyorum stop ediyo bekliyorum yıne çalıştırıyorum
tekrar
-
Hava ayarına baktın mı..?
yakıt tüketimin nasıl..?
-
yakıt tuketimi normal fazla yakmıyo hava ayarınıda yaptırdım
-
Bence ybr de böyle birşey olmaz..
.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler