motor boğuluyor sanki anlayamadım yardım:(
Reklamlar
-
arkadaşlar artık öğrenmişsinizdir bende keeway land cruiser var sorunuma gelince motorla normal gdince ani gaz vermemde motor bian toparlayamıyor bocalıyor mesela viteste gidiyorum biraz gazı bıraktığımda tekrar verdiğimde hızım ve devirim bulunduğum vites için yeterli olsa dahi yinede bian toparlayamıyor 5 10 saniye sonra kendine geliyo geçenlerde bu sorun için servise gittim karbüratör temizlencek dediler temizlendi ama sorun gene değişmedi ayarlarmı bozuk dedim ayarlardada sorun yok motor ısınmış olsa bile aynı sorun var anlayamadım ne olduğunu soğukken daha beter oluyor zaten bide jikle bi hafta öncesine kadar normaildi ama şimdi kapattığımda 30 40 saniye sonra kapanıyor bu neden olabilir?
Reklamlar
-
hava ile benzin karışımın anormal olabilir - hava filtresini en son ne zaman değiştirdin ? - bence başka bir ustaya göster
-
filtrede yeni onlarda sorun yok anlayamadım gittiğim servis izmirde en hatrı sayılırlardan izmirdeki harleyden tutunda japon motorların hepsine nerdeyse burası bakıyor ve keeway yetkili servisi aynı zamanda daha iyi yer bulmak imkansız gibi birşey
-
bu 5-10 sn içinde olan olayı tam oalrak analtırmsıın motor gaz yiyor fakat gitmeyip bir kaç sn sonra motor atagamı kalkıyo yoksa o 5-10 sn
içinde gaz yemeyip bir kaç sn sonra gaz yemeyemi başlıyor
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
zaferkarizma adlı üyeden alıntı
bu 5-10 sn içinde olan olayı tam oalrak analtırmsıın motor gaz yiyor fakat gitmeyip bir kaç sn sonra motor atagamı kalkıyo yoksa o 5-10 sn
içinde gaz yemeyip bir kaç sn sonra gaz yemeyemi başlıyor
benzer sorun bende de var.kalkışta motoruma gaz veriyorum motor başta uğulduyor ve atağa kalkmıyor.2-3 saniye sonra aniden fırlıyor(motorum vitessiz).yakıtımı değiştirdim bayağı düzeldi ama az da olsa hala yapıyor.
-
motorun yarı otomatik eger geç ataga kalkıyosa ya büyük ihtimal debriyaj balataların değişecek balata 10 tl işçilik 40 tl.tabikide sorunu görmek lazım yani oalyı tam açıklamanız gerekli o ataga geçmediği sn lerde gazı yiyorda motor kalmıyormu yoksa gaz yemiyomu önemli olan bu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:31 ----------
fehmizcan hava filtreni ve karburatörünü temizle onlarda sorun oalbilir
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
motor yarı otomatik değil debriyajlı normal vitesli motor önce onu belirteyim.birden kalkma değil gaz yemiyor sonra gaz yemeye başlıyor
-
bizim tekne motoru var yamaha 9.9 ben buna 15 dk filan son gazı dayadım hep motor birden gazı kesip kesip gitti sonra durup durup çalışmaya başladı servise sordum karbüratörden dedi ama yok bişi son gazla devamlı gitme motor salaklaşır yapma dedi.sanırım seninkide karbüratördendir hava benzin karışımından
-
serknozkn adlı üyeden alıntı
arkadaşlar artık öğrenmişsinizdir bende keeway land cruiser var sorunuma gelince motorla normal gdince ani gaz vermemde motor bian toparlayamıyor bocalıyor mesela viteste gidiyorum biraz gazı bıraktığımda tekrar verdiğimde hızım ve devirim bulunduğum vites için yeterli olsa dahi yinede bian toparlayamıyor 5 10 saniye sonra kendine geliyo geçenlerde bu sorun için servise gittim karbüratör temizlencek dediler temizlendi ama sorun gene değişmedi ayarlarmı bozuk dedim ayarlardada sorun yok motor ısınmış olsa bile aynı sorun var anlayamadım ne olduğunu soğukken daha beter oluyor zaten bide jikle bi hafta öncesine kadar normaildi ama şimdi kapattığımda 30 40 saniye sonra kapanıyor bu neden olabilir?
Kardeşim karbüratöründe problem yoksa, hava filtrende temizse eğer senin sorunun emme manifoldunda kesinlikle... Çatlamıştır hava alıyordur dışardan kontrol ettir derim..
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
-
bu emme manifoltu tam olarak nerde ben görebilrimiyim bu çatşağı varsa eğer
-
benımde öyle bir sorun var . gazı veriyordum geç alyordu ama bu sorun sadece durdugunda kalkerken yapıyordu (scooter) hava filtresi motora bağlanan kısmından cıkmıstı yerıne takınca sorun kalmadı sanırım senın sorununda havayla ilgili bişi olaiblir.
-
bu konularda uzman olan mehmet ay arkadaşımız burda olsada cevaplasa keşke
-
serknozkn adlı üyeden alıntı
bu emme manifoltu tam olarak nerde ben görebilrimiyim bu çatşağı varsa eğer
Tam olarak karbüratör den çıkıp motor bloğuna giren yaklaşık 5-6 cm. boyunda siyah sert plastikimsi sanırım kauçuk gibi bi parça.. Çatlağın durumuna göre değişir ama göremeyebilirsinde, eğer motorun çift silindirliyse iki adet manifold yanyana olacaktır muhtemelen, bu durumda sadece tek taraflarını görebilirsin, ama çatlak arkada kalmış olabilir...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:37 ----------
askon adlı üyeden alıntı
bu konularda uzman olan mehmet ay arkadaşımız burda olsada cevaplasa keşke
Eyvallah abicim
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
-
tamam bugün kontrol etmeye çalışıcam parçayı ama daha motor 6 binde yani onun çatlaması biraz saçma olur gibi geliyor bana
-
dediğiniz parçayı kontrol ettim bügun ayrıntılı bir şekilde ancak hiçbir sorun yok sanırım başka birşey var ya
-
bence sorunun karbüratörden aynı anlattığın sorunu bende yaşamıştım,söküp değiştirmediğim şey kalmamıştı, en sonunda sorunun karbüratörün gaz telinin bağlı olduğu gaz teli klavuzunun karşısındaki gazı veren milin altındaki diyaframın yırtık olmasından kaynaklandığını bulduk, onu değiştirdiler sorun düzeldi, bahsettiğim diyafram örnek resimde gazlama pompası yazan yerin içinde
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
tamam dostum bide onu baktıracağım servise
-
hava filtresi ve karburatör sorun bunlarda iyi bir ustaya git bence boşver servisleri
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
-
izmirde gidicek iyi bir usta bilsem durmucam yarın gidicem
-
izmirde merkezdemisin usta önerecek arkadaşlar olabilir semt yazarsan
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler