Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Honda cbr 125 hakkında bir kaç sorum var

Motovento
    REKLAM ALANI

merhaba arkadaşlar
    3 hafta önce cbr 125 aldım motoru geçen hafta sonu biraz fazla zorladım
    ondan sonra motor kısmından ses gelmeye başladı.
    ertesi gün tamircime götürdüm ve ufak bi sorun var dedi yaptı o günden sonra motordan hışş diye bi ses geliyor ustaya sordum aldı motoru denedi bundan bi sorun çıkmaz dedi egzantirik dişlisinden geliyor dedi ses ama bi sorun çıkmaz dedi çok fazla da gelmiyor zaten ses 8 . 9bin devirlerde geliyor harhangi bi sorun olur mu acaba

motorum 2008 model 11.500km de ustam herseferinde motor açılmamış biraz uzun yola çıkar diyor bende kısmet olursa bu hafta sonu 90 100 km kadar bi yola çıkarıcam motoru yani 1 2 saatlik bi yol motoru dinlendirmeden gitmeyi düşünüyorum yolun 20 25 kilometre kadarı dik rampalardan oluşuyor oralarda motoru zorluycam herhangi bi sorun olur mu
    motorum bu gidiş geli sonunda açılır mı
    motorun devir saatinde 10.000 den sonra kırmızı çizğiyle gösterilmiş arasıra 13.000 devire kadar zorlasam bi sorun olur mu

saygılar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    öncelik hoşgeldin

motor açılma olayı öle 90-100 km olmas ben sahsen istanbul-karaman yaptım uzun yol değince 90-100 bu motorlar için hiç bişey

sıkıştırabildiğin kadar sıkıştır bişey olmaz o egzantirik dişlisinden değil egzantirik zincirinden geliyordur bu ses sübap esine benziyor değil mi cbr125 kronik rahatsızlığıdır korkma bişey olmaz

ha devir konusuna değinmek istiyorum 10500'e kadar motoru zorla bişey olmaz ama kırmızı bölgeye(redline) sokmamaya dikkat et 13000'i zaten göremezsin 12000'de devir kesici devreye giriyor zaten
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

allah razı olsun verdiğin bilgi için.
    içimi rahatlattın vallahi..
    bi sorun çıkmaz diyorsun yani egzantirik zinciri için.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:33 ----------

subab ayarı yapıldı ondan sonra hışş ses ince ve az çıkmaya başladı.

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    08 model 10.000 de bir motorun egzantrik dişlisine hiçbişi olmaz hele cbr 125 e kesinlikle olmaz 125 cc motordaki yük neki?
    Motorun garantisi devam ediyorsa yetkili servise götür ücretsiz halletsinler he etmiyorsa motoru 1-2 farkı ustaya daha dinlet sorununu çöz ondan sonra istersen motoru kapatmadan 1000 km yap cbr 125 le
    GKN MOTORS

honda bayisine giittim az önce motor sesiini dinlettim motor canavar gibi dedi.
    bir vida felan gevşemiştir ordan çıkıyordur bu ses dedi çok şükür allahıma içim rahatladı
    ha bu arada kas alıyorum honda bayisinden cumatresi günü gelecekmiş.motor siyah oldugu için siyah kaskı tercik ettim sizlerinde görüşlerini almak isterim
    ls2 marka 140 tl dedi 110 tl ye anlaştık. siizce hangisini almalıyım renk olarak.
    siyah kırmızı ------ siyah beyaz ------- komple siyah ufak tefek beyaz çizği

siyah cbr 125'e hangi si yakışır.
    siyah beyaz olan kask bu

kırmızıolan kask

siyah nasıl bilmiyorum cumartesi gelecekmiş

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------

sizce hangisi iyi gider siyah motora

Rebornx4 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CF Moto 150nk
    140 Mı?? LS2 standart full-face kask için?? Hangi honda bayisiymiş o?

http://www.feyizoglu.com/alisveris/p....php?pID=44782

Al kardeş buyur indirimde. İnternet üzerinden rahatlıkla alabilirsin. Ancak kask denilen mereti kafana takmadan almanı tavsiye etmem. Atla motoruna direk perpanın arkasına sitede krokisi var zaten feyizoğluna git. Direk nakite 80e bağlamazsan adım alper değil.!

Edit: Tabi bu dediğim istanbul için geçerli. Başka şehirde yaşıyorsan yine sipariş verebilirsin. Feyizoğlundan asla sorun yaşayanı görmedim ben şimdiye kadar.

hatay da oturuyorum internetten sipariş verdiğimde kafama deneme şansım yok
    burda elimin altında

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:01 ----------

sence siyah cbr 125'e hangi renk kask iyi gider

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    motor siyah ise kaskta siyah ama ucundan kısından kırmızı olursa fazla önemseme
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı 31hataylı31 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hatay da oturuyorum internetten sipariş verdiğimde kafama deneme şansım yok
    burda elimin altında

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:01 ----------

sence siyah cbr 125'e hangi renk kask iyi gider
    kırmızı ve mat siyah iyi gider
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

DNGe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    ls2 fiyat kalite orantısına bakıldığında iyi bir kask
    ama kafanıza taktığınızda astronot gibi oluyorsunuz,
    yada bana öyle geliyor bilmiyorum kaba boyutlarda bir kask
    en az renk uyumu kadar bunuda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim
    çünkü cbr125 kaslı büyük bir motosiklet değil..

Motosikleti
    2 teker olsun da tahtadan olsun
    motorun 11500 kmde açılmış zaten,mekanizmadan gelen ses sübap sesi,ondanda bişey çıkmaz,motorun sağlam bişey olmmaz

mertka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125R'dı
    bence motorun açılıp açılmama olayı değil. o ses çok normal bendede cıbır var bugüne kadar birden fazla cıbır kullandım o ses hepsinde var ekzantirik zincirinden geliyor kafana takma hiç bir sorun olmaz. birde bu motorlar için 90 100 km uzun yol sayılmaz arkadaş ben burdan malatyaya 8000 devirden düşmeden gittim 290 km benım gittiğim yer hiç bir sorun olmadı. birde forumda bir abimiz çanakkaleden vana gitmişti ordan hesabını gör taş gibi makinalar bunlar hiç kafana takma motora yağını koy zincirini yağla periyodik bakımlarını yaptır evladiyelik

Alıntı DNGe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ls2 fiyat kalite orantısına bakıldığında iyi bir kask
    ama kafanıza taktığınızda astronot gibi oluyorsunuz,
    yada bana öyle geliyor bilmiyorum kaba boyutlarda bir kask
    en az renk uyumu kadar bunuda göz önünde bulundurmanı tavsiye ederim
    çünkü cbr125 kaslı büyük bir motosiklet değil..
    kaskı denedim siyah rengini getittirecem kısmet olursa cumartesi gelecekmiş
    kafama tam oturdu midyum haliba (xl) :D oluyor tam bilmiyorum :D
    fiyatı kaliteye göre iyi ama dediğin gibi kask biraz büyük önerdiğin başka b kask warsa onada bakabilirim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:07 ----------

Alıntı mertka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence motorun açılıp açılmama olayı değil. o ses çok normal bendede cıbır var bugüne kadar birden fazla cıbır kullandım o ses hepsinde var ekzantirik zincirinden geliyor kafana takma hiç bir sorun olmaz. birde bu motorlar için 90 100 km uzun yol sayılmaz arkadaş ben burdan malatyaya 8000 devirden düşmeden gittim 290 km benım gittiğim yer hiç bir sorun olmadı. birde forumda bir abimiz çanakkaleden vana gitmişti ordan hesabını gör taş gibi makinalar bunlar hiç kafana takma motora yağını koy zincirini yağla periyodik bakımlarını yaptır evladiyelik
    bakımlarını yaptırdım yagı değişti
    hava filtresi,benzin filtresi,temizlendi.arka lastik değişti IRC 100/80/17
    zincir değişti

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:10 ----------

Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kırmızı ve mat siyah iyi gider
    bende siyah düşünüyorum ama serviste şuan yok gelecekmiş cumartesiye geldiğinde bakacam parlak siyahsa eger kırmızı siyah alacam

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler