Arka Fren balatası Değişimi (Resimli)-(Ybr 125)
Reklamlar
-
Reklamlar
-
teşekkürler, bizde görmüş olduk.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
Eline sağlık, güzel paylaşım olmuş, teşekkürler. Benim de arka frenden sesler geliyor aynı şekilde, bir kaç markanın temizleme spreyleri var, würth diye bir markanın spreyinden sıkmıştım bir kere serviste, bir süre kesilmişti ses ama sonra yeniden toz birikince yine başlıyor. Ama söküp temizlemek kadar etkili değildir diye düşünüyorum.
-
maerhan adlı üyeden alıntı
Eline sağlık, güzel paylaşım olmuş, teşekkürler. Benim de arka frenden sesler geliyor aynı şekilde, bir kaç markanın temizleme spreyleri var, würth diye bir markanın spreyinden sıkmıştım bir kere serviste, bir süre kesilmişti ses ama sonra yeniden toz birikince yine başlıyor. Ama söküp temizlemek kadar etkili değildir diye düşünüyorum.
Rica ederim.. Paylaşım olsun bilinmeyen kalmasın..
Teknik bilgi seviyemiz yükselsin..
Arka frenin balatalarına sprey erişir mi..?
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
-
serdarmert adlı üyeden alıntı
Arka frenin balatalarına sprey erişir mi..?
Spreyin ucunda ince bir boru var, boruyu ara boşluklara tutarak basınçla sıkınca biraz temizliyordur... Tozlu bir sıvı akıyordu zaten alttan, ama her yerine erişmiyor da olabilir tabi... Spreyin içeriği de yağsız yanıcı bir madde olsa gerek, alkol gibi kokuyordu.
-
maerhan adlı üyeden alıntı
Spreyin ucunda ince bir boru var, boruyu ara boşluklara tutarak basınçla sıkınca biraz temizliyordur... Tozlu bir sıvı akıyordu zaten alttan, ama her yerine erişmiyor da olabilir tabi... Spreyin içeriği de yağsız yanıcı bir madde olsa gerek, alkol gibi kokuyordu.
Anladım..Ancak benim amacım balataları değiştirmekti aslında.
-
01 Haziran 2010, 02:41
balatayı ters takmanın bir etkisi olur mu yani çıkarırken bir anda fırladı katlanmış bir şekilde... ters derken bir tarafı yuvarlak diğer tarafı düz ... yani yan çeviripte taktığımda demek istiyorum belirli bir monte adabı varmı gerçi taktığımda tak etti yerine oturdu
-
01 Haziran 2010, 11:24
serdar bey
balatanın sadece en dış yüzeyi frenleme yapmış,diğer kısımları jant içine hiç değmemiş gibi aşınmamasının sebebi bu olsa gerek.
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
-
babaçi adlı üyeden alıntı
serdar bey
balatanın sadece en dış yüzeyi frenleme yapmış,diğer kısımları jant içine hiç değmemiş gibi aşınmamasının sebebi bu olsa gerek.
Yani problem mi var?
-
21 Temmuz 2010, 18:42
arka fren balata göstergesi demişsin kardeşim öyle bi gösterge varmı bilmiyorum bağışlayın ?
-
21 Temmuz 2010, 18:46
balataların daha yeni ve yerine alışma sürecinde.değiştirirken işareti düzeltmedilerse sen bitik sanarak sökmüşsün demektir.
eğer fabrika hatası olarak balata radyüslerinde hata yoksa bu balatalar daha henüz yerine alışmamış.balatanın tersi düzü yok.seninde dediğin gibi bir tarafı düz,düze gelir,diğer tarafı yuvarlak yuvarlağa gelir.yaylarıda oturdumu sorun yok....levyeyi çok olmamakla beraber biraz geride ayarla ki fren pedalın çok aşağı inmeden tutsun...
-
Benim YBR nin balatalarında cıyak cıyak ses gelmeye başlamıştı 27.000 kmden sonra. sanayiye gittim değiştirelim dediler hemen, olmaz dedim, söktürttüm. güzelce temizledi yan yan çizgi attırdım 3 cm aralıklarla şimdi sıkıntı yok işe yaradı. çizgiler şu şekilde attırdım / / / /
-
keşke resimler şimdi de çalışsa
çok işimize yarayabilirdi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler