Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motor çalışmıyor Yardım.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Bws gitti 2011 Agility geldi
    Dün gece hiç bir sorun yok bıraktım motoru bu sabah acele işim var çalışmıyor(Akü bitene kadar marş yaptım yok) Akü bitti. Aküyü şarja koydum bu aradada baktım birşeylere. Benzin geliyormu diye evet benzin geliyor. Ateşleme diye düşündüm. Bujiyi söktüm şase yaptım, marş yaptım ateşlemedi şaseyi.Ondanmı diye düşüüyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

merhabalar kardeş öncelikle motorunun marka ve modelini yazarsan yardımcı olabilirim

Motosikleti
    Tabi çok özür dilerim unutmuşum. Kanuni Trex 125

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    Alıntı serdaruma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dün gece hiç bir sorun yok bıraktım motoru bu sabah acele işim var çalışmıyor(Akü bitene kadar marş yaptım yok) Akü bitti. Aküyü şarja koydum bu aradada baktım birşeylere. Benzin geliyormu diye evet benzin geliyor. Ateşleme diye düşündüm. Bujiyi söktüm şase yaptım, marş yaptım ateşlemedi şaseyi.Ondanmı diye düşüüyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.
    cevabı kendin bulmuşun niye arıyorsun ki
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

Motosikleti
    Alıntı melocann adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cevabı kendin bulmuşun niye arıyorsun ki
    Gittim başkabuji satın aldım. Ondada aynen ateşlemedi ondan buraya yazıyorum kardeş. Sorunu nasıl çözeceğim.

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    aynı sorun bende de olmuştu bujiyi değiştirdik düzeldi ama seninki bujiden değilmiş karbüratöründe sorun olmasın ? benzini çekmiyo olabilir

Motosikleti
    Yeni buji arızalı olabilirmi acaba. İçinden eski çıkan buji vardı onlada deneyim yine aynı sonuç. Karbüratörde sorun yok gibi ya. Benzin çekmesi benzin gelmesi normal gözüküyor. Bu ateşleme yapmamasının sebebi nedir.

Bujidendendir demiyelim.

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    marş motorunda sorun oalbilir o sorundan marş almadı ve senin akubunu bitirdi buda olabilir bu kanunide ne sorun olabileceğini inan bana tahmin edemezsin heryerden çıkabilir sorun

Motosikleti
    buji kablolarından dır sigortan ark yapıyo olabilir

Motosikleti
    @mücahit_89 marş motorunda sorun yok güzelce döndürüyor. Benim aküyü bitirmemin nedeni çok basmamdır.

Kardeş nerdeki sigorta arkyapıyor olabilir? Buji kablosunuda ölçerim çalışıyormu diye.

melocann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YaMaHa YzF R25
    bence bujiden değil elektirik tesisatında var bi sorun oto elektirikcye gidersen yardım ederler
    kendini bişey zannedenlere uyuz oluyorum:

bilmiyorlar ki bugun bana yarın sana

Motosikleti
    sigorta benim motorda akünün yakınlarında akü kablolarının orda kabloları aküye doğru çektinmi geliyo eğer motorun kitapçığı varsa bak orda elektirik tesisatının çizimi vardır....eğer yakınlarında motor tamircisi varsa ona götür istersen

Motosikleti
    tamam o sigortayı kontrol ederim.

mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    buji elektrik gelmiyor yada az geliyosa bunu anlamak için bujşi kafasını sök kabloyu şaseye yaklaştır hafiften sürt aynı zamanda marşa bas marş motorunun döndüğünden emin ol kıvılcımlar var ise tesisatta sorun yoktur eğer az geliyosa beyin arızalıdır hiç gelmiyosa bobin yanmıştır scooterlarda genelde sargılar arıza yapar heleki soğuk ve ıslak günlerde neyse
    sen buji kablosunu şaseden uzak tut yalıtımını sağlamlaştır kablonun başlangıcında bobin vardır ufak bişi o da yanmış olabilir sonra beyin var dır ona baktır yenisini al tak yedekte kalır olmazsa 12 15 lira bobinde 5, 7 lira olması lazım sargı yanmışsa işin var demektir sen yapamazsın kardeş motorcuya götür ona havalı tabanca lazım havalı bijon diyolar sargıda 30 60 arası motorcudan motorcuya değişiyo kolay gelsinn

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    büyük ihtimal bobinle alakalıdır, hatta bujiye giden fişlere bi bak yerinden çıkmış olmasın
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    @mstf_gnc

kardeşim şaşe hiç yapmıyor. İlk başta onu denedim fakat tık yok. Buji kablosunun başındaki o bobin gibi şey çalışıyormu diye voltmetreyle baktım iki ucunuda değdirdiğimde ötüyor. Bobini kendim değişebilirmiyim?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------

@RunemagicK

Sanırım bobin yandı. Bu sabah komple kontrol ettim. Kablolarda sorun yok. Ateşlemiyor Bobin yandı onun fiyatı nedir kendim değiştirebilirmiyim?

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı serdaruma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @mstf_gnc

kardeşim şaşe hiç yapmıyor. İlk başta onu denedim fakat tık yok. Buji kablosunun başındaki o bobin gibi şey çalışıyormu diye voltmetreyle baktım iki ucunuda değdirdiğimde ötüyor. Bobini kendim değişebilirmiyim?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:01 ----------

@RunemagicK

Sanırım bobin yandı. Bu sabah komple kontrol ettim. Kablolarda sorun yok. Ateşlemiyor Bobin yandı onun fiyatı nedir kendim değiştirebilirmiyim?
    10tlyi geçmez die tahmin ediyorum, söküp takmayı hiç denemedim ama basittir heral, yaparsın korkma(:
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    aynı sebepten dolayı ben motorumu 35 km çektirmek zorunda kalmıştım.benim motorda olduğu gibi bazı motorlarda kontaktan değilde gidondaki stop anahtarından stop ederseniz yinede marş basar ama ateşleme olmaz.benim gibi sabaha kadarda uğraşsanız nafile.gidondaki stop anahtarının kapalı olmadığından emin olmalısınız.dediğim gibi aynı şeyi ben yaşadım.hayatta kullanmadığım o lanet düğmeyi arkadaşımın biri işyerinin otoparkında kapatmış.ben de hiç kontrol etmedim.akü de bitti bende bittim.35 km çektikten ve motoru neredeyse parçalayıp taktıktan sonra düğmeyi farkettik.hay an.... diye açıp marşa bastık tek marş çalıştı.tabi o arkadaşa da sabaha kadar .... yani

Motosikleti
    Sürekli Değiştiriyorum :)
    sigortası patlamış olabilir çünkü ayaktan bazsan bile çalışmaz o durumda
    Mobylette->Peugeot 103->Agility 125->Ybr 125->Cbr 125 R->Ybr Esd 125->?

Motosikleti
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı sebepten dolayı ben motorumu 35 km çektirmek zorunda kalmıştım.benim motorda olduğu gibi bazı motorlarda kontaktan değilde gidondaki stop anahtarından stop ederseniz yinede marş basar ama ateşleme olmaz.benim gibi sabaha kadarda uğraşsanız nafile.gidondaki stop anahtarının kapalı olmadığından emin olmalısınız.dediğim gibi aynı şeyi ben yaşadım.hayatta kullanmadığım o lanet düğmeyi arkadaşımın biri işyerinin otoparkında kapatmış.ben de hiç kontrol etmedim.akü de bitti bende bittim.35 km çektikten ve motoru neredeyse parçalayıp taktıktan sonra düğmeyi farkettik.hay an.... diye açıp marşa bastık tek marş çalıştı.tabi o arkadaşa da sabaha kadar .... yani
    d

Bizimkinde öyle düğme olacağını sanmıyorum daha önce hiç karşılaşmadım.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler