ramzey 200 gy enduro motorum var. akü olmadan ateşleme yapsın yani aküye bağımlı olmasın istiyorum .kendi elektrik tesisatını bozmadan bu mümkünmüdür.?
ramzey 200 gy enduro motorum var. akü olmadan ateşleme yapsın yani aküye bağımlı olmasın istiyorum .kendi elektrik tesisatını bozmadan bu mümkünmüdür.?
kick startlı ise zaten aküye ihtiyacın yok!
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:53 ----------
hafifletmeye mi çalışıyorsun?
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Uzun yolda akü yüzünden yolda kalma durumu sadece şarj sisteminde bir aksaklık varsa mümkündür. Akü olmadan şarj sistemi sürekli çalışır ve kısa sürede bir yerden patlak verir,arıza açar...Uzun yolda aküsüz şarj ve şarjın elektrik beslemesi yetersizdir,güvenilir olmaz.
basmayı değil durmayı düşünüyorsan eğer, anlaki gerçek motorcusun he bide her bindiğinde heyecanlanmıyorsan eğer eksik bişeyler var be dostum....
Kick start varsa bence de çalışır.Kendi motosikletimde akü yokken bütün özellikleri kullanabiliyorum.Sinyal,far,göstergeler. . .Sadece kontağı açtığımda boş vites göstergesi çalışmaz ve motosikleti aküden çalıştıramam.Ama ayak marşını kullanıp çalıştırdığımda sorun düzelir.
şimdi eğer motor aküsüz gitmiyorsa kıl sargı yoktyr yani aküden ateşlemelidir bunu çevirmek için öncelikle uygun bir bobin bulmak lazım birde beyin sadece aküden ateşleme yani dc ateşleme destekliyorsa beyinde değişmeli yani uzun iş bayağıda zor bu dediklerimi mototra uygun hale getirme ama kıl sargıdan ateşlemeli motoru aküden ateşlemeli yapmak kolay uygunbir beyinle bu yapılabiliyor
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)