Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Çalışmıyor çalışmıyor

REKLAM ALANI
    mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Ben okudum okudum galba senin sorunun avans ayarı gibi
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı mach1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben okudum okudum galba senin sorunun avans ayarı gibi
    avans ayarı nedir
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

TOP SPEED - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM JOYMAX 250 VESPA 125 3 V İE
    Otamatik jikleye bak ikinci olarak eksantirik ayar gergisini biraz gevşet çok sıkmışlardır ondan da yapar,ve hava ayarına bak çok farkeder.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

Motosikleti
    Alıntı TOP SPEED adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Otamatik jikleye bak ikinci olarak eksantirik ayar gergisini biraz gevşet çok sıkmışlardır ondan da yapar,ve hava ayarına bak çok farkeder.
    o nası yapılıyor
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Allah allah yav..
    Bu sorun ile ben oradayken servise gelen bildiğim en az 3. motor seninki..Allah allah dememin nedeni bende Zat varken hiç böyle bir soun yapmamıştı..

Akü fazla şarj ediyor gibi görünüyordu onlarda da..Bir çözüm üretmişlerdi ama hatırlamıyorum şimdi..Sen İsmet'e bi götür motoru gene..Para vermene gerek olduğunu da sanmıyorum..Böyleyken böyle oldu diye anlat..

Motosikleti
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o nası yapılıyor
    Eksantirik gergisi koltuğun altında motorun sol tarafındadır ama zat larda yan grenajları sökmeden buraya ulaşamassın yıldız tornavidalıdır biraz gevşetmen yeter hava ayarını da karbüratörün üzerinden yaparsın otomatik jikleye gelince değiştir yenisini al zaten çok ucuz bi parça,sana yakın olsaydık hallederdik.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

Motosikleti
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah allah yav..
    Bu sorun ile ben oradayken servise gelen bildiğim en az 3. motor seninki..Allah allah dememin nedeni bende Zat varken hiç böyle bir soun yapmamıştı..

Akü fazla şarj ediyor gibi görünüyordu onlarda da..Bir çözüm üretmişlerdi ama hatırlamıyorum şimdi..Sen İsmet'e bi götür motoru gene..Para vermene gerek olduğunu da sanmıyorum..Böyleyken böyle oldu diye anlat..
    :D işin garibi ben sevpaya az şarj ediyo diye götürüyodum motoru, o sırada bozulmuştu, ki usta şarjında sorun yok,gayet iyi dedi.
    dün götürdüm motoru ama ayak marşı için bikaç mesaj önce yazdığım gibi, normali bu dedi (kırılıcak en sonunda denemekten), marş olayındada bekle motorun soğumasını dedi, bekleyemedim zamanım olmadığı için. p.tesi gidicem artık.
    birde 20km hız civarı motor tekliyo niyeyse, onuda anlayabilmiş değilim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:25 ----------

Eksantirik gergisi koltuğun altında motorun sol tarafındadır ama zat larda yan grenajları sökmeden buraya ulaşamassın yıldız tornavidalıdır biraz gevşetmen yeter hava ayarını da karbüratörün üzerinden yaparsın otomatik jikleye gelince değiştir yenisini al zaten çok ucuz bi parça,sana yakın olsaydık hallederdik.
    sorunun nerde olduğunu kesin olarak anlasam kıyıcam paraya, bide usta yeni yaptı şimdi, uğraşıp iyice bozarsam geri götürdüğümde ne dicem ustaya anca ustadan ümidi kesersem kendim girişirim ama aklımda olsun yinede bunlar
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Karbüratör diyaframına baktır iğnenin ucu aşınmışsa yapar yada diyaframda delik vardır bunlar olabilir gayet normal arızalar.
    İMPOSSİBLE İS NOTHİNG

Motosikleti
    Var
    :D işin garibi ben sevpaya az şarj ediyo diye götürüyodum motoru, o sırada bozulmuştu, ki usta şarjında sorun yok,gayet iyi dedi.
    dün götürdüm motoru ama ayak marşı için bikaç mesaj önce yazdığım gibi, normali bu dedi (kırılıcak en sonunda denemekten), marş olayındada bekle motorun soğumasını dedi, bekleyemedim zamanım olmadığı için. p.tesi gidicem artık.
    birde 20km hız civarı motor tekliyo niyeyse, onuda anlayabilmiş değilim
    Marş motoru için motorun soğuması gerekliliği doğru çünkü bende de sorun çıkarttıydı da sökmek için cidden soğuması gerekiyordu..
    Motoru götürdüğünde cihaza bağlayıp ölçtü mü motoru?
    Ona istinaden mi dedi?

Pazartesi götür bakalım ne çıkacak..

Motosikleti
    Marş motoru için motorun soğuması gerekliliği doğru çünkü bende de sorun çıkarttıydı da sökmek için cidden soğuması gerekiyordu..
    Motoru götürdüğünde cihaza bağlayıp ölçtü mü motoru?
    Ona istinaden mi dedi?

Pazartesi götür bakalım ne çıkacak..
    motoru bıraktım, 2 gün sonra aldım, ne yaptı nası baktı hiç bilmiyorum

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:35 ----------

Karbüratör diyaframına baktır iğnenin ucu aşınmışsa yapar yada diyaframda delik vardır bunlar olabilir gayet normal arızalar.
    motor söküldükten sonra ortaya çıkması garip ama. usta karbüratörü açmamıştırki o bişe yaptı diyim, ben verirkende sağlamdı. çalışmadığı yerde olmaz heral bunlar
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Var
    motoru bıraktım, 2 gün sonra aldım, ne yaptı nası baktı hiç bilmiyorum
    Böyle durumlarda başında durmak çok önemli oluyor işte..Hiç birşey olmazsa ne yaptığını görüp sende öğrenmiş oluyorsun..

Ama eğer gerçekten serviste o anda göremedikleri birşeyse SEVPA halleder..İşlerinin arkasında dururlar..Seninle birlikte gideydik bir kere iyi olurdu..

Motosikleti
    Böyle durumlarda başında durmak çok önemli oluyor işte..Hiç birşey olmazsa ne yaptığını görüp sende öğrenmiş oluyorsun..

Ama eğer gerçekten serviste o anda göremedikleri birşeyse SEVPA halleder..İşlerinin arkasında dururlar..Seninle birlikte gideydik bir kere iyi olurdu..
    bende başında durmak isterdim ama anca yarın akşama hazır olur dendi, ertesi gün gidiyim dedim, bugüne bitmez yarına olur dendi, 2 gün kaldı öyle
    p.tesi öğleden sonra ordayım hocam, okul yoksa beklerim(:
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Var
    bende başında durmak isterdim ama anca yarın akşama hazır olur dendi, ertesi gün gidiyim dedim, bugüne bitmez yarına olur dendi, 2 gün kaldı öyle
    p.tesi öğleden sonra ordayım hocam, okul yoksa beklerim(:
    Bugün resmen karla karışık yağmur yağarken gittim SEVPA'ya..Pic oldu motor gene
    Valla eğer yağmur yoksa ve saat 17:30 civarlarına kadar orada olursan gelirim..Daha erken gelmem zor..Okul, malum
    Benim de debriyaj kaçırmaya başladı, özellikle 2. viteste..Bakalım..

Motosikleti
    Bugün resmen karla karışık yağmur yağarken gittim SEVPA'ya..Pic oldu motor gene
    Valla eğer yağmur yoksa ve saat 17:30 civarlarına kadar orada olursan gelirim..Daha erken gelmem zor..Okul, malum
    Benim de debriyaj kaçırmaya başladı, özellikle 2. viteste..Bakalım..
    taş yağsada p.tesi gidicem sevpaya
    17.30 civarı da orda olurum heral. içimden bi ses o gün 2.kez gidiceksin diyo ararım en kötü cepten yakın bi saatte oralarda olursam
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    Var
    taş yağsada p.tesi gidicem sevpaya
    17.30 civarı da orda olurum heral. içimden bi ses o gün 2.kez gidiceksin diyo ararım en kötü cepten yakın bi saatte oralarda olursam
    O zaman beni saat 5 gibi ararsan ben de ona göre giderim SEVPA'ya...

Motosikleti
    sabahtan beri uğraşıyorum ve aküyü bitirdim sonunda. benzin pompasında ve benzinin karbüratöre girişinde sorun yok, ateşlemede sorun yok, aslında buji piposunu çıkarıp başka bujiyle şase yaptırdım gayet normal çalışıyodu, motorun üstündeki bujiyle deneyemedim çünkü usta nası bi iman gücüyle sıktıysa yerinden oynatamadım, fazlada zorlamadım, zaten buji yeri yalama olduğu için tamire girmişti.
    ayak marşı aynı zaten, onuda zorlarken yan grenajın vida yerini kırdım sonunda, bileğimi incitmem ve bacağımdaki çizikleri saymıyorum bile
    3 gündür rezil oldum resmen motorla uğraşmaktan, sinirlerim altüst oldu. hiç çalışmıyo şimdi, nası götürücem sevpaya, al başına iş şimdi
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    ck 125 pulsar
    geçmiş olsun ama motoru toparlarken pek iyi yapmamışlar anladığım kadarı ile iç kısımdaki dişlileri tam oturtamamış olabilirler ayak marşı basmaz motorun cevirmesinede sorun oluşturur gittiginde sor çırağamı yaptırdınız diye hatalı bir kullanımın olmadığınıda üstüne basarak söyle düzgün toplayamamışlar senin makineyi keske sürekli çalıştırayım diye zorlamasaydın iki gün daha unut sen motorunu anca ayarlarlar

Motosikleti
    son mesajımı yazdıktan sonra yine aşağı indim motorla uğraşmaya, sabrım taşmıştı iyice ve ayak marşına bi uçan tekme attım, çalıştı bikaç tur attım sokakta bi sorun yok gibiydi ama stop ettikten sonra marştan çok zor çalışıyodu. sonra eve çıktım yemek filan yedim ve motorla bi deneme sürüşü yapmak için çalıştırdım yine ilk 1 km silkeleme yapıyodu, gaz kesiyodu kendi kendine sonra düzelti, 5-6 yerde durdum çalıştırdım tık diye çalıştı, motor sıcak olduğundan heral, şimdi bıraktım yine. bakalım yarın çalışıcakmı
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

Motosikleti
    klr 600
    Bana sübaplar biraz sıkı gibi geldi bundan yapar

mstf_gnc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya motor elegant 150
    Aslında sorun çok basit ama başka yerlere baktığımız için esas sorunu bulamıyoruz

karbürötör hava alıyo kardeş o sorun bendede olmuştu alabilirsen yeni karbürötör al ve hava filtre girişini kontrol et ayrıca manifolt kafasınıda değiştir yırtılmış olabilir

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler