Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

benzinde sorun

REKLAM ALANI

arkadaşlar dün yolda kaldım akşam benzinim bitti ve bugun benzin bidonu bulamadıgımdan bi 5lt su bidonuyla gittim benzinciye şişe hafif nemliydi ve hafif damlalr varıd su damlaları benzini aldım ve motora koydum çalıuştı ama yolda giderken gazı verince stop etcek gibi sesi solugu kesiliyo gazı bıraktınmı kendine geliyor bende çareyi rölantiyi yükseltmekte buldum hafif yükseltim rolentiyi gidiyo gaz verince sesi solugu kesiliyor.ama gaz verince benzini çekmiyor herhalde sulu benzinden olabilirmi ve ne yapabilirim...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ceyhun__22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Gazı salıp Yavaşladığında da sonra hızlanmak için tekrar gazı sıkınca bir miktar boşluk ve belli bir aralık isteksiz çalışma gibi bir durum varsa bu kesinlikle sudan.Düşük devirde keyifsizdir su varken.Devam ettin mi gider ama.

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    karbüratörün alt kısmında çanak gibi bir kısım ve orada en alt seviyede bir vida bulunur.o vidayı tamamen çıkarmadan 1-1,5 tur kadar gevşet.çanağın altından giden bir de hortum olması lazım.onun ucunu bul.oradan benzin akacaktır.mümkünse bir küçük temiz kaba alırsan içinden su çıktımı çıkmadımı anlarsın.eğer sorun su ise ve motor düzelirse tekrarında ne yapacağım diye düşünmene de gerek kalmaz.bahsettiğin sorun oldukça çok su var gibi düşündürüyor..kolay gelsin..

evet arkadaşım uzun yolda gidiyor yarım gazda durunca tekrar kalkmak için gaza basınca sesi soluğu kesiliyor.peki çaresi nedir

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:29 ----------

depodaki benzini bir kaba döksem sonra kullanma fırsatım olmaz değilmi

Motosikleti
    CBF150
    vallahi ben 5-6 litre sulu çamurlu benzini ayıkladım geçenler.Arabanın depo hortumu çatlamş bizim.Deposunu indirdiler.İçinde 10 litre kadar karışım çıktı(ham petrol gibi ).
    Bir gece boyuna uzun bir kapta bekletirsin.Pislik, su tamamen dibe çöker.Üstten ince serum lastği gibi bişeyle çekersin.
    Veya 2.5 luk şişeye alırsın.Ters olarak bir gece bekletirsin.Kıpırdatmadan kapağı deler ve suyu aşağıya akıtır, benzini motora atarsın.
    Bunlardan biri (2. tercihimdir.)

Motosikleti
    neden olmasın eğer su varsa ayırırsın,tekrar doldurursun. . ama karbüratörü boşaltman şart..

ama bu anlattığım sorun benzindendir ama değilmi aklıma o geldi ilk

Motosikleti
    büyük olasılıkla..amaaaa denemeden bilemezsin!!!!

Motosikleti
    CBF150
    ya eğer oyle bi sorun başına geldi ve ,su vardı kapta deyince ondandır muhtemelen.Hava filtresi engellenince ,yakıt -hava ayarı gidince de bunun gibi tepkiler verebilir motor.Kesin bilemeyiz.

sıfır motor yapılalıda 100km oldu onunla bi alakası olabilirmi acaba

Motosikleti
    CBF150
    Haydeeeee.Oyle ise çarşı karışır.Hiç hiç bilemeyiz o zaman.Yeni motor yapılmış ise su kaçırdıysan çok zarar vermişsin bence.
    Karburatorun altından Benzini aşağıya al, Temiz benzin koy. devam ederse çaktırmadan Motor yaptırdığın yere git bi kere.

öyle yapıcaz artık herkese teşşekkür ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:57 ----------

sen korkuttun ama arkadasım simdi beni

Motosikleti
    CBF150
    abi sıfır silindir pistonla su bir arada çok kötü tabi ama ciddi bişey sanmıyorum olacağını.Telaşa gerek yok

benzini tamamen boşaltım yeni benzin alıp depoya doldurdum öncekinden iyi ama yine gazı verince sesi kesiliyo karbüratordemi kaldı acaba sulu benzin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler