125cc scooterım ile 2 kişi gidiş geliş 200 km yol yapmayı planlıyoruz.
yola çıkmadan önce ne gibi bakımlar yapılması gerekiyor?yardımınıza ihtiyacım var.
motorun tek sorunu debriyaj balatasından ses geliyor.ustaya sordum gider yolda bırakmaz dedi.
125cc scooterım ile 2 kişi gidiş geliş 200 km yol yapmayı planlıyoruz.
yola çıkmadan önce ne gibi bakımlar yapılması gerekiyor?yardımınıza ihtiyacım var.
motorun tek sorunu debriyaj balatasından ses geliyor.ustaya sordum gider yolda bırakmaz dedi.
200 km cok bi uzun yol sayılmaz aslında motorunun periodik bakımlarını yaptırdıysan korkmadan cıkabilirsin bence
frenleri kontrol ettir ya da kontrol et..Eğer ilk kez iki kişi uzun yola çıkacaksanız frenaj daha zayıf olacaktır.. (iki kişi vesilesiyle)
Dolayısıyla zayıf frenleri olan bir motosiklet sıkıntı yaratabilir..
Bu arada eğer şehir dışıise bu yolculuk arkanda oturacak olan kişiye reflektörlü yelek giydir..
3-5 lira bir şey ama hayat kurtarır..
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
marka model nedir ??
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
200 km 125 cc bir motor için az bir mesafe değil
Mesela ben hatay/iskenderunda yaşıyorum bizim burdan adana arası 120 km
yaklaşık 1 saat sürüyor 120 km sabit hızda tabi 125 cc bir motor 120 km hızda sabit gidemez zaten bu 120 km de yapmaz ve 2 kişi motoru yorar
Ve otobandan gidicekse bu güzergah üstünde tamirci bulamaz
öyle benzini koyupta hiç bir akıllı yola çıkmaz
bunu sende biliyorsun bende.....
200 km aslında bence az yol deil bnm en uzun motorla gittiğim 50 gidiş 50 dönüş ama 200 km diince aklım açok şey geliyor lastik dişli zincir zaten dişli ve zinvir yüzünden tam 5 defa yolda kaldım sonra dan öğrendim nedenini motor gereğinden fazla hızlı gittiği için arka dişli ve vidaları dayanamıyomuş :( dostum uzun yola gideceksen ilk bakacakların bir zincir ve yagı iki dişli ve vidaları üç tel jant ise telleri motrum km sine göre yagı firen sistemin ve debriyaj telin
Arkadaş
Motorla her yere gidilebilir elbette ama bu motorunu tanımana ve elbette tecrübene bağlıdır. Benzini doldur diyen arkadaşım doğru ve yerinde biruyarı yapmış. Toplu gezilerde bile deposunu doldurmayı unutup yolda kalan en az onlarca arkadaşımıza yerdım etmek zorunda kalmıştık. Depo dolu olsun
motorunun Çinlilerden olmaihtimali beni endişelendiriyor doğrusu Bir arkadaş gezilerinden birini anlatmış ve ''Çinli gitmez diyenlere inat' falan gibibişey yazmıştı. Gezisini okuduğumuzda, motor ortadan bile kırılmıştı Ama yine de o arkadaş bu işten memnun kalmıştı.
Motorunun markasını, yaşını ve nelere bakım yaptırıp neleriyaptırmadığını bilmek lazım. Aksi taktirde upuuzuun birliste yazılabilir.
Şimdiden kazasız belasız sürüşler.
Poturdak
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
100 km. bana pek uzun bi yol gibi gelmedi açıkcası.. İstanbulda beylikdüzünde oturuyorum, çıkıp bi kadıköye gidip gelmek 150-160 km. tutuyor.. bu dediğiniz şartlarda her kadıköye giderken motoru bi komple bakımdan geçirmek ise bana çok ters geliyor.. Yada şöyle söyleyim;
100 km.lik yola çıkarken bakım yaptırmadan hiçbir akıllı yola çıkmaz,
100 km.lik her yola çıkışta motora bakım yapan çok akıllıdır..
hangisi doğru çözemedim..
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
yorumlar için teşekkürler.
benzin koymak hiç aklıma gelmemişti bak.
300 km önce castrol scooter yagı koydum ve kayışını degiştirmiştim.
200 km çok uzun biryol deil ama 125 cc çinli bir scooterla gidecem o yolu.vede ilk defe bu kadar yolu bir andan yapacagm.
osbourne
fren hidrolikleri hiç aklıma gelmemişti azaldıydı heralde onlar ekleme yapıcam .
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)