Motoruma NGK CR7HIX ırıdıum buji takılırmı ? Takılırsa performansda bi fark olur mu ? Motorum YBR 125.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Motoruma NGK CR7HIX ırıdıum buji takılırmı ? Takılırsa performansda bi fark olur mu ? Motorum YBR 125.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
HONDA
4 silindire taktım faydasını görmedim sen tek silindirde nasıl görüceksin parana yazık
Ngk nın sitesine girdim patlama daha fazla oluyor diyor kafam karıştı
HONDA
Performansa hiç bir etkisi olmaz,sadece soğuk startta biraz daha iyi ve uzun ömürlüdür.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
bende senin gibi okudum inceledim acımadım pastım parayı ama 1 sürat bile artmadı uzun dayanır dediler 1 senede bozuldu. yine orjınalını taktım.fasa fiso bu işler
Bencede safsata.. Ama insanlar para verdiği için ya bu aynı diyemiyor... Diyene de jelal olsun... Buji ya..alttarafı...
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Arkadaşlar neye dayanarak faso fiso diyorsunuz. Gerçek oranlarda test ettiniz mi ? Bir bilir raporu var mı ? Öyle ortaya laf atmakla olmamalı bu işler. Ispat edebiliyorsanız yeni taktırdığım ıridium Bujiyi söküp atıcam.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
Buji ile sadece motor modifikasyonu olmaz. O bu zincirin bir halkasi. Ama insanlarin cok akil yormadan en basit yapabilecekleri sey performans bujisi almak oldugundan , bunu hep yapiyorlar. Sonrada husran ile bitiyor. Bu is bir butun isi. zincirde bir halk bile eksik olursa hic bir sey yapmamis gibi gider motorunuz.. Yani ..
Karburatorun
Benzin hortumunun
Hava ayarlarinin ve filtreresinin
Atesleme kablo , beyin ve bujilerin
Piston ve yatak sisteminin
Egzantrigin
Manifoldun
Dislinin
Egzozun
Tekerlerin
Fren sisteminin degismesi lazim
Bujiyi degistirdin , kaldi geriye listedeki digerleri. Basarilar
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
İridyum bujiler kendini daha kolay temizler, bir de kışın soğuk havalarda daha rahat çalıştırırsın. Sonuçta motorun tek silindir olduğundan iridium takman daha iyidir fazla masraf etmezsin.
Sürekli yüksek devirlerde ve uzun yolda etkisi vardır ama hissedemezsin,orjinal bujin her çalışma koşulunda yeterli ateşlemeyi sağlar.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
son 500 deviri öyle bir çeviriyor ki ben deki iridyum. ayrıca eskiden 10 binde buji değiştiren araçlar iridyum veya platin buji ye geçince 50 bin de değiştiriyor periyodik bakımlarda mesela mercedes veya daihatsu veya mazda rx8. fabrika çıkışlı iridyum veya platinyum bujili geliyor.
bazıları için motorun 140 yerine 130 yapması önemli değill bazı insanlar için 5 km artış hoşuna gider
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
Benim motor zaten fazlaca performanslı gücünü sonuna kadar kullanamıyorum bile. ıridum bujiyi daha iyi ateşleme yapsın uzun süre kullanabileyim diye taktım zaten fiyatı 30TL, orjinalide 20 lira falan olması lazım.
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
elimde 6 tane iridyum buji var. 3 tane de eski standart bujilerden .
benim motorun orjinal bujisi d8ea ve dpr8ek,dpr8e-9 iridyum olarak elimde dpr8eix-9 var ve dpr9eix- 9 var ve 2 iridyumun ateşleme avansı birbirinden farklı. dpr8ek nın iridyumu ise dpr8eix-9.
ateşleme avansı farklı olan iridyumların arasında çok fark var ve birinde düşük devirlerde çok rahat gaz yiyor diğerinde ise çok rahat devirleniyor.
ayrıca bir tane cr7hix var cbr 125 için özellikle son devirlerde öyle böyle fark olmuyor.
ben bunları uydurmuyorum ben fark görüyorum ve iridyum 50 lira olsun normal buji 5 lira olsun yine iridyum alırım.
1 beygir dediğin cbr 125 te son hızı çok etkiler. cbr 150 18.5 hp cbr 125 13.5 hp . cbr 125 140 diyor genelde ve cbr 150, 160 diyor. belli bir hızdan sonra rüzgar çok etkilediği için hız artışı için fazla hp lazım doğru.
10 hp lik moto kaç yapar 13 hp lik moto kaç yapar dersin
ya bence uğraştığına değmez eğer çok uğraşmak istiosan yap zevk senin motor senin :D
valla bende düşündüm iridyumu ama fazla gerek yok galiba bizim motolar zaten 125 cc ucucak halimiz yok
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)