Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ngk ırıdıum buji

REKLAM ALANI
    Unique693 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Motoruma NGK CR7HIX ırıdıum buji takılırmı ? Takılırsa performansda bi fark olur mu ? Motorum YBR 125.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
    HONDA

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

4 silindire taktım faydasını görmedim sen tek silindirde nasıl görüceksin parana yazık
    mterayes26 bunu beğendi.

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Ngk nın sitesine girdim patlama daha fazla oluyor diyor kafam karıştı
    HONDA

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Performansa hiç bir etkisi olmaz,sadece soğuk startta biraz daha iyi ve uzun ömürlüdür.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

bende senin gibi okudum inceledim acımadım pastım parayı ama 1 sürat bile artmadı uzun dayanır dediler 1 senede bozuldu. yine orjınalını taktım.fasa fiso bu işler

Motosikleti
    CBR 600F4İ
    Adamlar çok iyi övmüş o zaman malını.
    HONDA

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Bencede safsata.. Ama insanlar para verdiği için ya bu aynı diyemiyor... Diyene de jelal olsun... Buji ya..alttarafı...
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Arkadaşlar neye dayanarak faso fiso diyorsunuz. Gerçek oranlarda test ettiniz mi ? Bir bilir raporu var mı ? Öyle ortaya laf atmakla olmamalı bu işler. Ispat edebiliyorsanız yeni taktırdığım ıridium Bujiyi söküp atıcam.
    figodayi bunu beğendi.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Buji ile sadece motor modifikasyonu olmaz. O bu zincirin bir halkasi. Ama insanlarin cok akil yormadan en basit yapabilecekleri sey performans bujisi almak oldugundan , bunu hep yapiyorlar. Sonrada husran ile bitiyor. Bu is bir butun isi. zincirde bir halk bile eksik olursa hic bir sey yapmamis gibi gider motorunuz.. Yani ..

Karburatorun
    Benzin hortumunun
    Hava ayarlarinin ve filtreresinin
    Atesleme kablo , beyin ve bujilerin
    Piston ve yatak sisteminin
    Egzantrigin
    Manifoldun
    Dislinin
    Egzozun
    Tekerlerin
    Fren sisteminin degismesi lazim

Bujiyi degistirdin , kaldi geriye listedeki digerleri. Basarilar
    c3nk bunu beğendi.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    İridyum bujiler kendini daha kolay temizler, bir de kışın soğuk havalarda daha rahat çalıştırırsın. Sonuçta motorun tek silindir olduğundan iridium takman daha iyidir fazla masraf etmezsin.

Sürekli yüksek devirlerde ve uzun yolda etkisi vardır ama hissedemezsin,orjinal bujin her çalışma koşulunda yeterli ateşlemeyi sağlar.

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buji ile sadece motor modifikasyonu olmaz. O bu zincirin bir halkasi. Ama insanlarin cok akil yormadan en basit yapabilecekleri sey performans bujisi almak oldugundan , bunu hep yapiyorlar. Sonrada husran ile bitiyor. Bu is bir butun isi. zincirde bir halk bile eksik olursa hic bir sey yapmamis gibi gider motorunuz.. Yani ..

Karburatorun
    Benzin hortumunun
    Hava ayarlarinin ve filtreresinin
    Atesleme kablo , beyin ve bujilerin
    Piston ve yatak sisteminin
    Egzantrigin
    Manifoldun
    Dislinin
    Egzozun
    Tekerlerin
    Fren sisteminin degismesi lazim

Bujiyi degistirdin , kaldi geriye listedeki digerleri. Basarilar
    Artı Ybr dediğin 10 hp tek başına bir buji %20 performans artışı sağlasa eder sana 12hp.. Tekere gidene kadar da bu 2hp'den de kayıp olacak zaten.

Attığın taş ürküttüğün ördeklere değer mi diye düşünmek lazım.
    mterayes26 bunu beğendi.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar neye dayanarak faso fiso diyorsunuz. Gerçek oranlarda test ettiniz mi ? Bir bilir raporu var mı ? Öyle ortaya laf atmakla olmamalı bu işler. Ispat edebiliyorsanız yeni taktırdığım ıridium Bujiyi söküp atıcam.
    Söküp atmana gerek yok .Yabancı bir forumdan 12 saat testini okudum.İki aynı makinaya iridyum ve normal buji takıp test ediyorlar,verilerde kayda değer bir değişim olmuyor sadece bahsettiğim ilk start ve ömür.Parasının karşılığını verirmi dersen ona bir yorum yapamam.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

son 500 deviri öyle bir çeviriyor ki ben deki iridyum. ayrıca eskiden 10 binde buji değiştiren araçlar iridyum veya platin buji ye geçince 50 bin de değiştiriyor periyodik bakımlarda mesela mercedes veya daihatsu veya mazda rx8. fabrika çıkışlı iridyum veya platinyum bujili geliyor.

bazıları için motorun 140 yerine 130 yapması önemli değill bazı insanlar için 5 km artış hoşuna gider

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    son 500 deviri öyle bir çeviriyor ki ben deki iridyum. ayrıca eskiden 10 binde buji değiştiren araçlar iridyum veya platin buji ye geçince 50 bin de değiştiriyor periyodik bakımlarda mesela mercedes veya daihatsu veya mazda rx8. fabrika çıkışlı iridyum veya platinyum bujili geliyor.

bazıları için motorun 140 yerine 130 yapması önemli değill bazı insanlar için 5 km artış hoşuna gider
    Hisle olacak şeyler değil bunlar. Bujiyi takınca 140 yerine 150 yapıyor! Rüzgar çıkmıştır, daha iyi yatmışsındır... Bir normal bir iridyum'lu buji ile çıkın bosch bayilerinden birindeki performans ölçerlerin üzerine kaç hp artıyor bakın. Sonra konuşalım.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Benim motor zaten fazlaca performanslı gücünü sonuna kadar kullanamıyorum bile. ıridum bujiyi daha iyi ateşleme yapsın uzun süre kullanabileyim diye taktım zaten fiyatı 30TL, orjinalide 20 lira falan olması lazım.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

Alıntı Ante adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hisle olacak şeyler değil bunlar. Bujiyi takınca 140 yerine 150 yapıyor! Rüzgar çıkmıştır, daha iyi yatmışsındır... Bir normal bir iridyum'lu buji ile çıkın bosch bayilerinden birindeki performans ölçerlerin üzerine kaç hp artıyor bakın. Sonra konuşalım.
    elimde 6 tane iridyum buji var. 3 tane de eski standart bujilerden .
    benim motorun orjinal bujisi d8ea ve dpr8ek,dpr8e-9 iridyum olarak elimde dpr8eix-9 var ve dpr9eix- 9 var ve 2 iridyumun ateşleme avansı birbirinden farklı. dpr8ek nın iridyumu ise dpr8eix-9.

ateşleme avansı farklı olan iridyumların arasında çok fark var ve birinde düşük devirlerde çok rahat gaz yiyor diğerinde ise çok rahat devirleniyor.

ayrıca bir tane cr7hix var cbr 125 için özellikle son devirlerde öyle böyle fark olmuyor.

ben bunları uydurmuyorum ben fark görüyorum ve iridyum 50 lira olsun normal buji 5 lira olsun yine iridyum alırım.

1 beygir dediğin cbr 125 te son hızı çok etkiler. cbr 150 18.5 hp cbr 125 13.5 hp . cbr 125 140 diyor genelde ve cbr 150, 160 diyor. belli bir hızdan sonra rüzgar çok etkilediği için hız artışı için fazla hp lazım doğru.

10 hp lik moto kaç yapar 13 hp lik moto kaç yapar dersin

ya bence uğraştığına değmez eğer çok uğraşmak istiosan yap zevk senin motor senin :D

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    valla bende düşündüm iridyumu ama fazla gerek yok galiba bizim motolar zaten 125 cc ucucak halimiz yok

Motosikleti
    Presto Texas HS200
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    elimde 6 tane iridyum buji var. 3 tane de eski standart bujilerden .
    benim motorun orjinal bujisi d8ea ve dpr8ek,dpr8e-9 iridyum olarak elimde dpr8eix-9 var ve dpr9eix- 9 var ve 2 iridyumun ateşleme avansı birbirinden farklı. dpr8ek nın iridyumu ise dpr8eix-9.

ateşleme avansı farklı olan iridyumların arasında çok fark var ve birinde düşük devirlerde çok rahat gaz yiyor diğerinde ise çok rahat devirleniyor.

ayrıca bir tane cr7hix var cbr 125 için özellikle son devirlerde öyle böyle fark olmuyor.

ben bunları uydurmuyorum ben fark görüyorum ve iridyum 50 lira olsun normal buji 5 lira olsun yine iridyum alırım.

1 beygir dediğin cbr 125 te son hızı çok etkiler. cbr 150 18.5 hp cbr 125 13.5 hp . cbr 125 140 diyor genelde ve cbr 150, 160 diyor. belli bir hızdan sonra rüzgar çok etkilediği için hız artışı için fazla hp lazım doğru.

10 hp lik moto kaç yapar 13 hp lik moto kaç yapar dersin
    Hocam sen baya karıştırdın motorları birbirine, Cbr-125, cbf-150 birde cbf-250 eski twister ve yeni 2009-10 sürümleri var hondanın, cbr-150 nedir allahaşkına? ilk kez senden duyuyorum.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler