Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

4 silindirden teki çalışmadan 150 200km yol gitmiş birader? :(

REKLAM ALANI
    Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    benim motosiklet suzuki 600 srad arkadaşlar profilde yazıyor neyse galiba soğuktan bujinin biri arıza yapmış biraderde 150 200km kadar yol yapmış geçenlerde motosikletle , elimi soktum manifoltlara baktım sağdan 2. ılıktı diğerlerine el zor değecek şekilde sıcaktı sesindende anlaşılıyor biraz yani bi zararı olmuşmudur motosiklete bilen buradanda sorayım dedim kimisi hiç bişey olmaz diyor kimisi zararı olmuştur bu olayın diyor üzüldüm şimdi..birader araba gibi kullanır devirli kullanmaz öyle ama işte.
    Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Çok yüksek devir kullanmışsa aşırı yük bineceğinden, biyel kolları ve yatakları aşınmış olabilir. En azından steteskopla(kulağa takıp motor arıza teşhisi için) dinlenip yatakların vurup vurmadığını kontrol ettirmelisin.

Motosikleti
    YAMAHA MT-07
    babamın eski kartalına da oluyodu bujiye su kaçınca şaka maka eğer dediğin gibiyse bir zararı olmaz tek zararı iş görmeyen silindire giren yakıtın boşa gitmesi olmuştur.
    Master of Davar

mach1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial zn125 (pırpır)
    Yağı değiştir yanmamış benzin direk yağın içine karısır
    Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
    Drift Religion

Bunu da Metehan, biryerden yürütmüş bugün

Piston kolu yatak sesi:

Piston kollarinda yatak boşluğunun fazla olmasi madeni bir vuruntu sesi çikarir. Bu ses araç 45 km civarinda bir hizla, düz yolda giderken gaz kelebeği kapandiği zaman duyulur. Bu muayene araç dururken yapiliyorsa motor devrini yeteri kadar yükseltecek şekilde gaz kelebeği açilir ve hemen kapanirsa boşluğu fazla olan biyel yataklarinin sesi duyulacaktir. Bujileri kisa devre yapmak suretiyle sesin azalmasindan yahut kayip olmasindan hangi silindire ait kol yatağinin arizali olduğu anlaşilabilir. Bazi hallerde piston kol yatak boşluklari ses yapacak kadar boşluklu olmadiği halde, kullanilan yağin çok ince oluşu ve yataklarin yağlanmasi ayni sesi yapabilir.
    Motorda yağlama donanimi normal olduğu halde, gerek ana, gerek piston kolu yataklarindan ses geliyorsa ilk firsatta yataklar yenileştirilmeli, yahut boşluğu azaltacak tedbirlere başvurmalidir. Aksi halde motorda pahaliya mal olacak hasarlar meydana gelebilir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    racer 200
    Alıntı Kazamai adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    babamın eski kartalına da oluyodu bujiye su kaçınca şaka maka eğer dediğin gibiyse bir zararı olmaz tek zararı iş görmeyen silindire giren yakıtın boşa gitmesi olmuştur.
    aynen arkadasa katılıyorum....

Toqi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa - Resimdeki Srad 600 unutamadığım aşkım
    motosiklet olduğu için çok yük bineceğini sanmıyorum bende diğer silindirlere zaten güçlü motor , motoru park et bi yere yere ufakda olsa benzin sızıyodu herhalde yanmamış benzin motorun orasından burasından sızıyodu heryere , birde arkasını kaydırmış birader 1 2 kere 1. vitesde 6 7bin devire getirdiğinde gazı bellide olmamış hiç tekleme felanda yok öyle motorda neyse inşla bi zararı olmaz motora gözüm gibi baktığım motosiklete
    Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...

By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    Şimdiye kadar olmadıysa Şimdiden sonra Bişey Olmaz )

Yatak Sesi Anladıgım kadarı ile gelmiyor motorundan. Zaten Olsaydı şimdiye kadar olurdu. Hİç bişey olmaz Şanslı bi Çocukmuşsun.. Buji Ve Buji kablosunu değiştir..
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    racer 200
    durdugunda akan benzın ekzostan akar...yanmayan benzın ekzosa gıttgı ıcın...

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok yüksek devir kullanmışsa aşırı yük bineceğinden, biyel kolları ve yatakları aşınmış olabilir. En azından steteskopla(kulağa takıp motor arıza teşhisi için) dinlenip yatakların vurup vurmadığını kontrol ettirmelisin.
    .
    GKN MOTORS

@GKN

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @GKN
    GKN MOTORS

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Öyle aman aman bi zararı olmaz. Çalışırken biraz titreme yapar. Birde yakıtı fazla yakar.. ( hatta benzini içer ) Tabi bu kısa vadeli bi değerlendirme, uzun süreli yaptırmazsan başınada iş açar..
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    bizim renoyu o şekil 6 ay kullandık heçbişe olmadı.
    triumph olmuş işte bi süreliğine
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    2 teker olsun da tahtadan olsun
    Alıntı mach1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağı değiştir yanmamış benzin direk yağın içine karısır
    çok doğru benim başimada geldi,makina çift silindir,ben tek silindirle beylikdüzünden mecidiyeköye nasılgeldim bilmiyorum,hemen yağını ve bujileri değiştir,soğuktan yada sudan ziyade kalitesiz buji kullanınca oluyor genelde,yüksek devirde gitmemekte fayda var mazallah motoru bile yakabilir,ben hemen gittim cr9eix iridyum buji aldım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler