4 silindirden teki çalışmadan 150 200km yol gitmiş birader? :(
Reklamlar
-
benim motosiklet suzuki 600 srad arkadaşlar profilde yazıyor neyse galiba soğuktan bujinin biri arıza yapmış biraderde 150 200km kadar yol yapmış geçenlerde motosikletle , elimi soktum manifoltlara baktım sağdan 2. ılıktı diğerlerine el zor değecek şekilde sıcaktı sesindende anlaşılıyor biraz yani bi zararı olmuşmudur motosiklete bilen buradanda sorayım dedim kimisi hiç bişey olmaz diyor kimisi zararı olmuştur bu olayın diyor üzüldüm şimdi..birader araba gibi kullanır devirli kullanmaz öyle ama işte.
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
Reklamlar
-
Çok yüksek devir kullanmışsa aşırı yük bineceğinden, biyel kolları ve yatakları aşınmış olabilir. En azından steteskopla(kulağa takıp motor arıza teşhisi için) dinlenip yatakların vurup vurmadığını kontrol ettirmelisin.
-
babamın eski kartalına da oluyodu bujiye su kaçınca şaka maka eğer dediğin gibiyse bir zararı olmaz tek zararı iş görmeyen silindire giren yakıtın boşa gitmesi olmuştur.
-
Yağı değiştir yanmamış benzin direk yağın içine karısır
Malımızı mülkümüzü bir horoz taşır,keyfimizi Sultan Mecit vapuru taşıyamaz
Drift Religion
-
Bunu da Metehan, biryerden yürütmüş bugün
Piston kolu yatak sesi:
Piston kollarinda yatak boşluğunun fazla olmasi madeni bir vuruntu sesi çikarir. Bu ses araç 45 km civarinda bir hizla, düz yolda giderken gaz kelebeği kapandiği zaman duyulur. Bu muayene araç dururken yapiliyorsa motor devrini yeteri kadar yükseltecek şekilde gaz kelebeği açilir ve hemen kapanirsa boşluğu fazla olan biyel yataklarinin sesi duyulacaktir. Bujileri kisa devre yapmak suretiyle sesin azalmasindan yahut kayip olmasindan hangi silindire ait kol yatağinin arizali olduğu anlaşilabilir. Bazi hallerde piston kol yatak boşluklari ses yapacak kadar boşluklu olmadiği halde, kullanilan yağin çok ince oluşu ve yataklarin yağlanmasi ayni sesi yapabilir.
Motorda yağlama donanimi normal olduğu halde, gerek ana, gerek piston kolu yataklarindan ses geliyorsa ilk firsatta yataklar yenileştirilmeli, yahut boşluğu azaltacak tedbirlere başvurmalidir. Aksi halde motorda pahaliya mal olacak hasarlar meydana gelebilir.
-
Kazamai adlı üyeden alıntı
babamın eski kartalına da oluyodu bujiye su kaçınca
şaka maka eğer dediğin gibiyse bir zararı olmaz tek zararı iş görmeyen silindire giren yakıtın boşa gitmesi olmuştur.
aynen arkadasa katılıyorum....
-
motosiklet olduğu için çok yük bineceğini sanmıyorum bende diğer silindirlere zaten güçlü motor , motoru park et bi yere yere ufakda olsa benzin sızıyodu herhalde yanmamış benzin motorun orasından burasından sızıyodu heryere , birde arkasını kaydırmış birader 1 2 kere 1. vitesde 6 7bin devire getirdiğinde gazı bellide olmamış hiç tekleme felanda yok öyle motorda neyse inşla bi zararı olmaz motora gözüm gibi baktığım motosiklete
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
-
Şimdiye kadar olmadıysa Şimdiden sonra Bişey Olmaz )
Yatak Sesi Anladıgım kadarı ile gelmiyor motorundan. Zaten Olsaydı şimdiye kadar olurdu. Hİç bişey olmaz Şanslı bi Çocukmuşsun.. Buji Ve Buji kablosunu değiştir..
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
durdugunda akan benzın ekzostan akar...yanmayan benzın ekzosa gıttgı ıcın...
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Çok yüksek devir kullanmışsa aşırı yük bineceğinden, biyel kolları ve yatakları aşınmış olabilir. En azından steteskopla(kulağa takıp motor arıza teşhisi için) dinlenip yatakların vurup vurmadığını kontrol ettirmelisin.
.
-
@GKN
-
-
Öyle aman aman bi zararı olmaz. Çalışırken biraz titreme yapar. Birde yakıtı fazla yakar.. ( hatta benzini içer ) Tabi bu kısa vadeli bi değerlendirme, uzun süreli yaptırmazsan başınada iş açar..
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
bizim renoyu o şekil 6 ay kullandık heçbişe olmadı.
triumph olmuş işte bi süreliğine
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler