Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

jawacılardan yardım...

REKLAM ALANI

Motosikleti
    jawa 350cc
    selam arkadaşlar jawa motorumda sebebını anlayamadığım bir sorun var..öncelikle ateşleme sıstemını kontrol ettım sadece bakmadığım bobınler kaldı..meksefe platin bujı hepsi yenılerı ile değişti.ama sorun hala devam edıyor..mevcut arızaya gelirsek,

motorum özellikle rolantıde çok kısa süreli olmakla birlikte tek silindire düşüyor 3-4 sanıye kadar sonra tekrar gelıyor..şöyle bir deneme yaptm tek silindire düştüğü anda gaz verınce biraz affallamış gibi olup çalışmaya başlıyor...eski jawacı olan bir arkadaşım segmanı kaymıştır dedi..olabilirmi sizce.veya farklı bır arızamı sözkonusu??

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

iyi akşamlar kardeş öncelikle şunu söyleyeyim segmanla alakası yok bobin lerin saglamsa pilatin ayarı bozuktur zamanlama ayarını yaptırman lazım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    racer 200
    bide motorun sarjına baktır bakalım...normal sarj ediyor mu...

akünün durumu ve şarjına baktır

Motosikleti
    jawa 350cc
    akü biraz zayıf olabilir..farları açında devir düşüyor..avans olayınıda yenı yaptırdım..sorun aküde ise yenı akü alsam kesın düzelirmı acaba..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    racer 200
    motor sarj etmiyorsa yeni akünün bi anlamı olmaz...önce sarjını bi ölçtür sarj normalse be arkadasın falan aküsünü takın bide öyle dolasın eğerki sorun giderse demekki akü sıkıntı veriyormus değistirin...
    sarj normal değilse aküyle bi alakası yok...

Motosikleti
    jawa 350cc
    yarın ölçtüreyim bakalım..benı mazur görün pek bilgim yok ama bana tuhaf gelen bir şey var tek silindirin çalışmaması ile şarj ne gıbı bır alakası var onu merak ettim....

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Bujiye veya bujilere gereken cereyan gelmiyor birine düşüyor olabilir şarz olup olmaması bununla alakalı yani aküye yük biniyor motor dönerken aküyü şarz etmiyor akü bir boşalıp bir doluyor gibi olabilir.

Şarz edip etmediğini ölçtürdükten sonra şarz ediyorsa yani şarz cereyanı geliyorsa akün arkadaşların dediği gibi boşalmış bozukmuş tekrar şarz tutmuyor olabilir.Yeni akü takıncada yaparsa bobin ve çalışmayan gözün buji kabloları ve bobine bağlanan kabloları kontrol et mesela bobinin yanında somunla bağlanan kablolar bağlı gözükelilir ama tam temas etmeyebilir oksit gevşeme olabilir.

Motosikleti
    jawa 350cc
    akü lambası devir düştükçe yanarmış gibi oluyor gaz verınce sönüyor..bu durum neye işaret..şarj ediyor diyebilirmiyiz..

bassturbin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xj6 Diversion F
    Normalde yanlış hatırlamıyorsam, o lamba akü boşalınca şarz olmayınca yanıyor demektir.Devir yükselince sönmesi normal çünkü bu sefer yüksek devirlerde elektirik fazlalaşıyor ışık haliyle sönüyor.yani aküden beslenmesi gereken yerde motor dönünce üreilen şarz elektiriği ateşlemeyi yapıyor demektir.Tahminim %80 sizin akünüz şarz tutmuyor düzgün çalışmıyor ömrü bitmiş olabilir.

Farları yakınca devir düşüyor dediğiniz akü yetersiz geldiği için ateşlemede düzgün olmadığından motorun devri düşüyor.Kirli uzun süre kullanılmış bujiler nasıl motorun çalışmasını etkiler düzgün çalışmaz boğulur tam devirde kesilir vs. onun gibi.

Motosikleti
    jawa 350cc
    aküye bu gün baktırdım şarjı iyi şarj yapıyor fakat akünün içindeki asitin rengi bazı gözlerde koyu bır renk almış bazıları su gibi berrak bu ne demek oluyor..aküyü değişmenın zamanı gelmışmı sizce.?
    www.caraudioturkey.com

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    racer 200
    sarjın normal oldugunu neye dayanarak söyluyorsun...
    normalde rölantıde 12 v..gaz verınce 14 v a cıkması lazım...bunu görduysen yeni bi aku al...9 amperlik olsun...

Motosikleti
    jawa 350cc
    Alıntı racer2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sarjın normal oldugunu neye dayanarak söyluyorsun...
    normalde rölantıde 12 v..gaz verınce 14 v a cıkması lazım...bunu görduysen yeni bi aku al...9 amperlik olsun...
    evet 14.4 ve 14.7 civarına kadar çıkıyor voltaj..sanırım sorun aküde..iyisimi en kısa sürede aküyü yenilleyeyim ben..
    yorumlarından dolayı tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
    racer2000 özellikle sana her soruma hemen cevap yazdığın için..
    www.caraudioturkey.com

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    racer 200
    rıca ederim abi...herkese yardımcı olurum...
    ama jawanın yeri ayır...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:12 ----------

[/COLOR]

buda benım parkta curuyen jawam

Motosikleti
    honda titan
    sorun aküde olabilir ark ların dediği gibi sen bi aküye baktır kardes.bu arada racer 2000 jawan çok temizmiş ama parkta çürümesi üzücü.

Motosikleti
    jawa 350cc
    senın makinada güzelmiş racer.. ama akıbetıne üzüldüm..
    www.caraudioturkey.com

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler