sogukta zor çalışıyor. ( yardım )
-
arkadaşlar öncelikle hepişnize slmlar formunuza yeni üye oldum ve yeni birde motor aldım çok bilgim yok yardımlarınızla ve bilgilerinizle bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden tskler.
motorum honda kinetic 110 luk motor marşla çalısmıyordu aküden dedik akü aldım. aküyü yeniledikten sonra 3. gün aynı sorunu yine yaptı büji den dir dediler onuda değiştirdim.(hiç tamirciye göstermedim sadece sordum tamirciden uyguladım ) sorun tam olarak bitmedi. simdi motoru soğuk havada 3- 4 saat sonra calıstıracak olsam marş almıyor. ayakla basarakta cok soguk olunca zor çalışıyor. bu normal bi durummu...
2.si bu motorun satısını üzerime almak istiyorum yapmam gereken nedir ve ücreti ne tutar.
ilginiz için tskler...
Reklamlar
-
Aynısı benim bu hafta başıma geldi daha sonra hiç çalışmadı bujiden ve buji kafasındanmış sizin sorunda bu olabilir daha iyi bilenler vardır mutlak belirteyim dedim sadece.Selamlar
yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.
-
gaz verirsen marş yavaşlar ve durur soğukta.Bi de gaz vermeden dene mobylette gibi almaya başlayınca gaz ver.cikle var ise onu da yarım çek tabi
-
Kontak kapalı iken kick start (ayak marşı) nı uygula bi kaç kez, daha sonra kontağı açıp düğmeden marş yap, olmassa kontak açık şekilde ayak marşını kullan.Bu soğuk havalarda scooterların başlıca sorunlarıdır. Satışı üzerine almak icinde ruhsat sahibi ile notere gitmen lazım , yeni yasa yürürlüğe girdi ise 30-40 lira bi masrafı var, girmedi ise 250 lira civarı.
-
Denemediysen çok soğukta jigleni tam açıp tam gazla çalıştır.Ayakla veya elektrikli.
-
şuan bendede o sorun var yedek akü taşıyorum yanımda :D ama işe yaramıyorrrr
karbürötöre giden hava girişini sök karbürötör ağzına elini koy kapat marşa bas çalışırsa çalışır çalışmazsa yağını kontrol et orta ayaktayken dene yağ tam olarak karterde olması lazım yan iken bi kısmı boşda kalıyo karterin pistonlara zarar verirsin yağın seviyesini kontrol et eksik olmasın yoksa çalışmaz motor soğuk havalarda , bujiye elektrik gidiyomu bak buji kablosuna su değerse ark yapar enerji güçsüz gider zamansız çakma yapar buda bir sebep olur çok değişik sebepleri vardır eğer yapamazsan ustaya göster karbürötör ayarıda olabilir ayar vidasını tam kapat sonra sola doğru 1.5 yada 2 tur aç çok milimliktir o vida dikkat et hava girişine elinle kapat tekrar tekrar dene olmadı temiz bir beze benzin bula hava girişine hafiften tıkarmış gibi yap tekrar marşa bas oda olmadı hepsini eski haline getir bujiyi sök çakmakla ısıt sonra hemen yerine tak dene :D kolay gelsin
yalnız hondanın karbürötör şekli bizim çinliler gibimi onu bilmiyorum
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Denemediysen çok soğukta jigleni tam açıp tam gazla çalıştır.Ayakla veya elektrikli.
Hocam benimkide oldugu yerde çalışmıyor..Çıkarıyorum sokağa(sokak yokuş) tam jikle,hafif gaz..3 saniye sonra topluyor kendini
[B]Bir tutkudur içimizdeki özlemi yollara vuran..[/B]:bestmt:
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
tam gaz yerine gazı yedire yedire verse daha yerinde olmaz mı sence_?
http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx
-
soğuk havalarda çalışmama sorunu genelde olur. aküyü yeni aldım ama 3.gün aynı sorunu tekrar yaptı diyorsan ya motorun yeterli şarjı üretmiyor yada aldığın akü şarj tutmuyor normal şartlarda 3 günlük bir akü motorun kar altında kalsa bile çalıştırır sen en yakın servise bir uğra derim motorunun önce bir şarj edip etmediğine baktır usta illaki sorunu senden ve bizlerden daha çabuk ve daha net bulacaktır....
...kağıttan gemilerle okyanusları geçemezssin...
Drift Religion
-
hepinize de çok tsk. ederim. güzel bilgileriniz icin arkadaşlar...
-
Bujin ıslandıysa çalışmıyabilir
Bir çakmak ile ısıtmanın yararı vardır
ISLAK AKÜ YERİNEDE
KURU AKÜ KULLANIRSAN
DAHA GÜÇLÜ BASAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM SOĞUK
HAVALARDA BEN SCOOTERIME ŞAHSEN BÖYLE YAPTM
[COLOR="Red"]SkyGO SG 200 GY
Cheeta 150 -T3[/COLOR]
-
satış olayında şsnslısın 40 yl civarı tutuyomuş araç satışı yaptı arkadaş geçen gün,90 cc lik motorun satışına 215 tl vermiştik,nasıl geçirmişler senelerce vicdansızlar..
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)
Bu Konudaki Etiketler