Benzin fiyatlarından haberiniz vardır bir de motor rodaj döneminde cok yakması normal şu anda 3,5 litre civarı yakıyordur
zamanla 3 litreye düşer , benim hussarım bile 2,8 den aşağı yakmadı şimdiye kadar ondada bayıla bayıla bi hal oldum
Hele Bi Kazanayım da Üniversiteyi ... Bir yere gitmek için de CBF e binilir CBF e binilmek için de her yere gidilir. Acayip az yakıyo len bu
bir litre ile 17-18 km gidiyorsun.. ve normal mi diyorsun Gerçi bu modeller yanlış hatırlamıyorsam anormal bir tüketim vermez ama, göze batar bir yakıt sarfiyatı değil bence. Ki rodajdan sonra kendini daha da toplar.
çok yakıyor işte neyi tartışıyonuz anlamadım 150 cc okadar yakarmı arkadas
http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx
ben de 150 lik scooter kullanıyorum.. 4lt benzin almıştım, depo 6 litreye doluyor.şuan 120 km gittim ve bi 20 km daha gider bi türlü tam bi hesap yapamadım fakat bi ara km de 15 kuruşa çıkmıştı..
başkasının ayıbını ört ki; bi başkası da senin ayıbını örtsün...
Eskiden 10 liralık benzinle 110-120 km gidiyordum tabi o zaman yaklaşık 3 sene önce benzinin litre fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 2 lira falandı şimdi ise 3.60 TL oldu banada şimdi normal gibi geliyo bu pahalılıkta rodajdan sonra en fazla 10 km artar diye düşünüyorum. Arkadaşların dediği gibi scooterda benzin hesabı yapar olduk.
10 lira ile 220km giden motorun alnını karışlarım :D
"Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif
S.a öncelikle merhabalar
Benim Scooterim ( Cheeta 150 cc ) Çinli
10 TL Lik benzinle 80 km gidiyorum
üstelik motorsikletimde abart egzoz var
ve düşük devirde kullandıgım söylenemez
Fazla yakıyor gibi geldi..
rodajını yapmamış olsada çok fazla yakıyor ama endogrusu aldıgın benzinin litresine göre kilometreni tut normalde 1 lt ile 30 km yol yapmanlazım azami hızın 60 70 km arası hızla
kardesim aynı bakımları bnede yaptırdım motorum Trex 150cc 10 TL ile yaklaşik 90 km gidiyo... bide bu bakımları yaptırdıktan sonra ilk 300 km 50 yi gecmemeye calıs. ;))
ben 2 gun once ilk 300 km yi bitirdim. yağ değiştirttim bi hız yapayım motorla dedim yokuştan inerken firenledim ancak hakimiyeti kaybettim yaklaşık 50 metre motorla sürüklendim Allah'a Sükür sadece ayağım ezildi. Hmm Bu arada tam motorun masrafı bitti demiştim ki şimdi kaporta cıktı en az 300 daha zarar
Aman arkadaşlar dikkat edin.
80 km üzerine çıkmayın.. Motorlarınızın her binişten önce kontrollarını yapın.
Benim 151 RS cardır..10 TL ile en az 100 km yapıyordum..Kullanmaya, bakıma ve iklime bağlıdır..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
Benzinin litresi 3,65 tl. 10 liralık benzin 2,74 litre eder. 2,74 litre ile 60 km gidiyorsan 100 km de 4,57 litre yakıyorsun demektir. 150 lik scooter için bence en fazla 3,5 litre olmalı. Biraz fazla ama zamanla düşebilir. CBf 150 3 litre yakıyor, vitessiz scooter 3,5-4 litre yakar.
Benim karbüratörlü 2006 ,YP250 R skutim 1lt ile canlı kullanımda ancak 20km gidiyor bu durumda 2.74lt(10TL) ile sadece 55 km gidebiliyorum..
Şehirdışında ve makul-sakin kullanımdaysa 2.69 lt yekadar düşürüyorum ama şehir içinde ise 3.65-4.20 arasında geziyor...
binbasi nayman x-max ''06
Yamaha Touching Your Heart.
Safety First,then RIDE..!
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)