Selamün aleyküm Motosiklet.net sakin ve sakineleri.Abilerim, ablalarım, kardeşlerim.
2009 model, gözüm kadar olmasa da gayet iyi baktığım bir adet Salcano panther 100(sonradan 110) sahibiyim.Ama motor bu zamanlar ilk kışını gördüğünden midir nedir biraz mutasyona uğradı.Sizlere yapılması gerekenlerle ilgili birkaç sorum olacak.
1.Yüksek devirde Vites attıktan sonra sıradaki vitesi ilk bir saniye kaçırabiliyor (bence anormal) -debriyaj değişmeli mi yoksa sıkılabilir ayarlanabilir bişey mi)
-maliyeti nedir? -son hızı da düşürüyor kanımca .90 geçemiyorum.
CEVAP : %80 ihtimal debriyaj balatasıdır diyorum... hele ki gazı açtıktan sonra bir süre zınlayıp sonra birden atağa kalkıyorsa kesinlikel balata derim... 25-40 tl arasıdır...
2.Arka fren balatası sanırım bitti, gere gere yer kalmadı ve eskiden daha iyiydi.
-Maliyeti nedir ? -bir de bu cupların tamamındaki ilk frende gelen tak sesi bundan mı?
cevap: benim for fusinun ön çifti 35 tl orjinal idi...
3.Motordan subap sesi de geliyor. Çekişte falan sıkıntı yok ancak rolantide dikiş makinası gibi şık lıyor.Bilmeyen birisi için kesinlikle sorun değildir ama ben duyuyorum.Motor 8 000'de -subap ayarını da kurcalatmalı mıyım? -maliyet?
cevap : subap ayarını değiştirsne ne olacak ki, bir süre sonra tekrarlayacak... eğer üst kafa açılmadan yapılabiliyorsa yaptır ama bence sorun ince yağ kullanılmış. sen yağı değiştir, 10/40 sanırım seninki, kullan. bence birşey kalmaz
4.Yağ değişimi de yapmayı düşünüyorum iyice su oldu içindeki marka olarak hiçbir bilgim yok daha önce hiç altında yağ gezdiren bi motorum olmamıştı -Ne önerirsiniz_ (gözünü sevdiğim mobylettesi
)
cevap : shell advance kullanmanı tavsiye edebilirim, castroll da güzeldir..
fazla bile oldu ama şimdilik sorularım, sorunlarım bu kadar.Engin bilgilerinize dayanarak gerisini sizlere bırakıyorum.Şimdiden teşekkürler.