bilmedigim bi hortum çıkışı yardım..
-
Arkadaslar motosiklet camiada yeni oldugum için bugun gördügüm bi hortum acaba kestiler mi şüphesi uyandirdi bende..
olay hava filtre kapaginin altından cıkan bi hortum ( 5 mm çapında ) motor blogu yanından hava filtresi yanında bitiyor ..agzi acık ..bu nedir hava girişi mi oluyo anlamadım ?
resim de var
Reklamlar
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
-
-
benzin vs tahliye borusu olabilir
-
o hortum karbüratörden çıkıyor olmasın karbüratörden çıkıyorsa karbüratörün tahliyesi
-
bugun bende benım motorda farkettım aynı hortum zannedersem benzın tahlıyeymıs usta oyle dedı bende tırsmıstım bişeymı koptu dıye
-
zamisli adlı üyeden alıntı
neyi tahliye ediyor ..oluşan suyu mu ? valla ne desen dogrudur bilmedigim için
fazlasını tahliye ediyor
depon 10 lt iken tutupda 11lt koymaya kalkarsan fazlası o borudan disarı cıkar yada motoru yan yatırırsın o borudan yıne benzin akar
:D
-
hmm yok depodan degil o gördügünüz çaydanlıga benzeyen krom parçanın hava filtresinin yani oradan cıkıyor .. karbüratörde hava filtresinin yanındaysa ki nerde oldugunu bilmiyorum onlardan birine aitmiş saolun
-
zamisli adlı üyeden alıntı
hmm yok depodan degil o gördügünüz çaydanlıga benzeyen krom parçanın hava filtresinin yani oradan cıkıyor .. karbüratörde hava filtresinin yanındaysa ki nerde oldugunu bilmiyorum onlardan birine aitmiş saolun
evet hava filitresi zaten karbüratörün hava girişine takılır yani bitişik muhtemelen sen tek parça sandın karbüratörün tahliyesidir karbüratöre pis benzin falan giderse o hortumun tam çıktığı yerde bi vida var onu gevşetir boşaltırsın
-
saolun ..bu arada hava filtresine parmagimi bi süreyim dedim parmagim siyah oldu .. pislenmiş yani ..en pratik nasıl temiizlenir.losyonu spreyi varmidir..nasıl kullanilir
-
cıkartıp oto yıkamacıda veya hava kompresörü olan bi yerde hava ile temizleyebilirsin
-
Harley'e bir servis açalım,nasıl olsa para gani.
-
aga hava diyonda o yağ hayatta cıkmaz yag ile suyla ...losyon şart... pis olması performansı cok etkiler mi ? bide bu kapagı cıkarttıktan sonra o filtreyi çekince geliyor mu ? onun civatasi falan var mi?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:02 ----------
motorhocası adlı üyeden alıntı
Harley'e bir servis açalım,nasıl olsa para gani.
hocam biz orta gelirli harleyciyiz ..emekçi harleyci
-
o zmn yenisini al benim bildiğim hava filitresine suyu değdirdinmi eriyo
çünkü kağıt tan imal ediyolar
-
hava filitresi sünger şeklinde olanlardansa benzinle yıkayın iyice kurulayıp takın
-
ya abi bende böyleydim ilk motor aldığımda ...
yemin ediyorum 2 kelimenden biri gereksi geliyor bana :( neden dersen motoru yan yatırınca anlarsın derim.
dünya malı dünyada kalır harleyin üstünde tepin ona gene bir şey olmaz takma bu kadar.
demem o ki çok üstüne düşersen yarın öbür gün evlat acısı gibi koyar.yaşadığım için söylüyorum Allah kaza bela vermesin.
Ayvalık Motosiklet Tutkunları (A.M.T)
-
ya zaten geçen ayağımın altında köpük varmış kaydım yan yatti motor ama Allahtan koruma demirleri var ..bişey olmadı hemen bi hamle can havliyele havaya kaldıracaktım nerdeyse motoru temizlik imandan gelirmiş dostum
kalın bi süngerdi hava filtresi kagit falan degildi buarada
-
sana yardımcı olayım tahliyeleri 3 başlıkta toplaya biliriz
1 karburötör tahliyesi
2 penzin deposu tahliyesi
3 hava filtresi tahliyesi
senin dediyin yer hava filtresi tahliyesi oda neden tahliye var söyleyim
motorun yagdeyişimi zamanında fazla yag konuldugu taktirde
motorun arka tara fında hava filtresine baglı bir kalın 1.5 capındagibi hortum var
ordan vazlayagı hava filtresine atar ve otahliyedende aşagı iner ok
istersen motora biraz fazla yag koy bak o hortumdan yaz geliyomu gelmiyomu
OK BEN TAMİRÇİYİM KADIKÖYDE
DÜŞÜNMEDEN YAŞAYAN İNSAN :bounce:
-
Usta konuşuyor...
-
vincero34 adlı üyeden alıntı
sana yardımcı olayım tahliyeleri 3 başlıkta toplaya biliriz
1 karburötör tahliyesi
2 penzin deposu tahliyesi
3 hava filtresi tahliyesi
senin dediyin yer hava filtresi tahliyesi oda neden tahliye var söyleyim
motorun yagdeyişimi zamanında fazla yag konuldugu taktirde
motorun arka tara fında hava filtresine baglı bir kalın 1.5 capındagibi hortum var
ordan vazlayagı hava filtresine atar ve otahliyedende aşagı iner ok
istersen motora biraz fazla yag koy bak o hortumdan yaz geliyomu gelmiyomu
OK BEN TAMİRÇİYİM KADIKÖYDE
saol üstad .bunları bulaşık deterjanıyla demizleyim tazikli hava ile durulasak olur mu ? açık hava filtresi benimkisi fark ediyor mu ? kauçuk
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler