Senin kask rüzgar alıyor mu
Senin kask rüzgar alıyor mu
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
Ben Lazer Vertigo kullanıyorum artçımda Lazer Dragon ama hiç rüzgar aldığını duymadım. Üst kapağı bide çenesinde ki hava girişini kapattığım da rüzgar almıyo ikiside. Belki senin kaskta bir problem olabilir dishy. Umarım çözersin sorunu.
Kask: Lazer Vertigo ve Dragon => Buğu yapabiliyor ama kafaya rahat oturuyor ve rahat
Dizlik: Zandona=> iş görüyor hem soğuğa karşı etkili hemde düşme anında etkili bi kere düştüm ordan biliyorum
Mont: Shark=> canımın sıkkın olduğu bir günde öylesine almıştım ama yeterince iyi çıktı rüzgar almıyor ( en fazla 110 km hızda sonrasını bilmiyorum ) korumalar iyi gibi ama biraz ağır
Eldiven: çin malı markasını bilmiyorum idareten almıştım soğuğu geçitiyo ama korumaları sağlam (gibi)
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
Allah Allahhhhhh iyi de çene tarafını kapatınca buğu olmuyor mu
Hopplaaa bu ne çelişki
Shark mont kimde warsa memnundu hayati abimdede vardı oda memnundu ayrıca sonixde lazer Lz6 var (dragonun bi alt modeli) o da iyimiş rüzgar konusunda.Bunlar zati benim alabilecegim en standart ürünler
Demek bende bi sorun var
kask: NOLAN Tiger Vps; ses problemi yaşamıyorum, aerodinamik dengesi iyi yüksek hızlarda sarsıntı yaratmıyor. Buğulanma problemi yaşıyorum,
fakat çeneye takılan rüzgar önleyici bariyeri yeni çıkardım,buğu azaldı.
Mont/Pantolon: BERING; üşüme yok, rüzgar yok, korumaları iyi, içlerindeki termal tabakayı çıkardım,yazında kullanabiliyorum. Beğenmediğim yönü ise montun yakaları kavuşmuyor. Richa mont denemiştim, kalıbı daha sert ve iyi geldi.
Bot:SIDI B2; Burun,topuk,bilek, kaval kemiği korumalı. Yürümede zorluk çıkarmıyor,ince rahat bir bot.
Eldiven: HELD Kışlık; Kış boyu yağmur ve rüzgar geçirmedi,üşütmedi, dayanıklı bir eldiven.
Dizlik: ZANDONA(masfalsız); yeni aldım, kullanışlı bir malzeme.
Sırt Çantası: AXIO; en büyük sorunu çok pahalı olması:( hacim olarak da çok büyük değil, fakat aerodinamik yapısı ve görüntüsü çok iyi.
ya baslık gercekten hosuma gitti
motorum olsun korumalarımı tamamlicam
Lazer LZ6 Devil
rahat ve rüzgar geçirmiyor.2 yerde havalandırması var.Alışamadığındandır nedir sağ sol görüş mesafesi düşük gibi .
Kask,Shoei Multitec.Oldukça iyi bir kask.Rüzgar ve ses yalıtımı başarılı.Buğu önleyici camı sayesinde buğu yok.
Mont ve pantolon,Rev'it.Mont her açıdan iyi.Bu günlerde iç astarını çıkardım,baharlık oldu.Pantolonun yan ve diz korumaları kauçuk malzeme.Düşme anında sanırım işe yaramaz.O yüzden takviye Zandona dizlik(mafsalsız) aldım.Yeterli düzeyde koruyacağına inanıyorum.
Eldiven,kışlık Held,yazlık Zen.Bir yıldır sürekli kullanmama rağmen ikisi de sapasağlam görevleri başındalar.
Yazlık giysi,Zandona file zırh.Tavsiye edebileceğim bir ürün.Güney'in sıcak yaz günlerinde efil efil gezmek hoş oluyor.
Bot,ilk Türk motosiklet botu,Motobot.Hem sağlam,hem hesaplı.Uzun ve kısa olmak üzere iki modeli var.(Bayanlar için de modelleri mevcut)
( www.moto-bot.com )
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
Yerli malı bir bot daha var ben geçen sene aldım. BMW nin botlarıyla aynı biçim de Yakupoğlu Deri Sanayii'nin kısaca YDS diye geçiyor. Ankara'da Esenboğa Hava Alanı yolu üzerinde. Fabrika mağzasından aldım. memnunum.
Kask : airoh speedfire explorer içinde öksürüp hapşırmazsan sorun olmuyor. 145 YTl
Mont: Held Yagusa ; sorunsuz rüzgar almıyor korumalı. Birsürü cebi var. 4 mevsim içlik çıkarıldığında yazın da kullanılabiliyor 195YTL
Mont :OEM emitasyon deri tek eksiğ korumalıkları aslında yerleri var cerrahi bir müdahale ile ekliicem. 22YTL
Pantolon: Markası yok sanırım el yapımı Almanya dan getirmişler 2. el aldım cuk oturdu üstüme zaten yaptığım en iyi yatırım 150 liraya aldım ne soğuk ne başka birşey körüklü hatta belinde fermuar bile var. söylentiye göre üstü de var mı onu da bulursam alıcam.
Bot: Harley Davidson ama korumalı bir tane düşünmekteyim HEDİYE
Eldiven : OEM deri eldiven korumalıkları var tek - yanı uzun yolculuklarda ellerimi karartıyor 25 YTL
Foto da koyalım
sağlıcakla
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
Kaskım cok kaliteli değil,Çin Kaskı.. Alcam En kısa zamanda. o yüzden bişe yazmıcam kaskla ilgili..
Eldivenim ZEN= Cok sıcak tuttugunu söyleyemem ama.. deri ve korumaları hoşuma gitti.. biraz da hesaplıydı.
Montum ve Pantolonum SHARK= Bence güzel.Rüzgardan etkilenmiyorum.''DİSHY'' sendeki montun aynısından var bende.Sorun yok bende rüzgarla ilgili? ama şu bi gerçek termal içlikle cok süper oluyor.
Sırtlıgım ARMODE.=6 baklava. Deneme Şansım olmadı (inşallah hiç olmaz).ama bi arkadaşımda da aynısı var. Malesef kaza sonucu Denemek zorunda kalmış.kendisi ''GAYET İYİ.. HİÇ BİRŞEY HİSSETMEDİM SIRTIMDA''dedi
Bi maskem var. ve gerçekten cok iyi tutuyor.. Kesinlikle tavsiye ederim.
Zaten feyizoglundan aldım bende.
evet Cup motor kullanıyorum ama.Kaza anından 80-90 km her motorda aynı.ve sürücüye yeterince zarar verecek bir hız oldugunu düşünüyorum.. saygılarımla
[B][COLOR="DarkRed"]Tecrübeler en iyi öğretmenlerdir. Yalnız masrafları biraz çoktur.[/COLOR][/B] :) :)
Çok güzeL bir konu,aksesuar aLacak arkadaşLar için çok faydaLı oLacağını düşünüyorum
Kask: Shark(modeLini unuttum) Çok kuLLanışLı,ses ve buğu probLemi yaşamıyorum.ÇoğunLukLa maske de kuLLanıyorum.FuLL face,fuLL protection
Mont: Rev'it Angel Hem yazLık hem kışLık oLarak kuLLanıLabiLiyor.İçLiği çıktığında çok rahat yazLık monta dönüşüyor.Hava geçirmiyor.Yaz için hava aLan fermuarLarı açarsanız çok çok rahat ediyorsunuz.
Çok soğuk oLduğunda termaL içLik kuLLanıyorum hiçbir şekiLde üşüme söz konusu oLmuyor (:
Eldiven: Nike korumaLı değiL ama en kısa zamanda bir korumaLı eLdiven ve dizLik edinmeLiyim..
Bende 2 ay önce aldım korumaları istanbuldan.Kask ve diğer mlzemelerin koruma kapasiteleri konusunda uuzun bir araştırmadan sonra şu sonuca vardım.Yani üzerinde E işareti olan her malzeme belli bir standartta üretilmiştir.Gerisi konfor olarak bizim tercihimiz
Ben rev'it devil montunu ve Lazer vertigo kask aldım.Lazerin vertigo modeli 2004 ve 2005 senelerinde almanyada düzenlenen testlerden iyi not almış bir model.
1 aydır sürekli kullanımdım ve...
Fiyat: Kaskım Vertigo LX Black buğu camıyla birlikte 125€ ya aldım.Bu fiyata alınacak en iyi kask olduğunu düşünüyorum.
Malzeme:Termoplastik.Composite Fiber olmasını tercih ederdim. Bana göre vertigonun en büyük eksiği bu.Korumaz mı tabiki korur ama insanoğlu hep daha iyisini ister
Ağırlık : 1450 gr.Yani piyasadaki pek çok kasktan 100 gr daha ağır.Şehir içinde hiç rahatsızlık vermedi ama uzunyolda ağrı yapabilir.
Ses yalıtımı: Bu göreceli bir konu bence.Ancak şöyle açıklayabilirim 130€ luk bir kask için tatmin edici.Ama shoei ve ya benzeri bir kasktan sonra bunu takarsanız ses biraz rahatsız edebilir.70-80 km ye kadar yalıtım konusunda bir sıkıntı yok ama 90 km de çok rahatsız etmese de uğultu başlıyor.
Vizör: Hiçbir problem yaşatmadı.Buğu camı mükemmel işlev görüyor.Vizör yerine tam oturuyor.
Airodinamik : Daha önce kullandığım Held'le 70 in üzerinde kafam sallanmaya başlıyordu Vertigoda şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadım bu aslında beklemediğim birşeydi ama herhalde ödül alırken buralardan puanı kaptı
Darbe Emişi: Umarım hiç öğrenmem))
Mont: Rev'it Devil. 175€ ya aldım ve şimdiye kadar şurası da şöyle olsaydı keşke demedim.Montu seçerken şzellikle korumalrının işe yarar ve kendini kanıtlamış bir marka olmasına özen gösterdim.Rev'it Knox marka koruma kullanıyor arkadaşlar ve gayet başarılı.Cordura ve Scholler-Dynatec dış kumaş, hydratex iç malzeme ve omuzlarda kevlar kumaşla kaplı.Göğüs, sırt ve bel bölgesinde hava paneli sayesinde de yazın bir sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum.
Diğer korumalarıda alınca eklerim...
[I][/I][I][COLOR="Red"]Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur. M.K.ATATÜRK[B][COLOR="Red"][/COLOR][/B][/COLOR][/I] [COLOR="Red"]www.limitustu.org[/COLOR] (B+/en son 19.03.2008 de verdi)
Çok faydalı bir topic,bir çok arkadaşa faydalı olur eminimki,ben biraz sık aksesuar değiştirdiğim için benm yazı uzun olcak gibi...
MONT:
Frank Thomas waterproof: Oldukça kullanışlı ve şık ayrıca çok rahat,kışın üşütmüyor fakat yazın içliğini çıkarmama rağmen pişirmeye devam ediyor.Korumaları ve fermuarları çok kaliteli.
Vanucci Tekstil: Dıştan cebi yok ve içliğide yok,kışın kalın giyinmezsem üşütüyor,fakat yazın kesinlikle pişirmiyor.Kışın kullanmaya müsait değil pek ama bahar ve yazları için süper.Frank Thomas kadar şık ve rahat değil ama yinede güzel.
Dainese İzalco Deri: Montu gördüğüm an,para biriktirmeye başladım ve sonunda aldım Şıklığı,rahatlığı,kullanışlığı 10 numara,herşeyden önce o bir Dainese tabi Tek sorunu dışında cebinin olmayışı.Fazla da söze gerek yok sanırım.Fiyatı bu kadar yüksek olmasaydı daha iyi olurdu diyenler olabilir fakat 520€'ya bence alınabilcek başka mont yok.
Kavi: Henüz almadım ama alcam,190 YTL fiyatına rağmen inanılmaz kullanışlı ve hem yağmur geçirmez içliği hemde ayrıca kış içliği var,bir sürü cebinin yanısıra bilek kısmında cep telefonu için saydam bir cep var ve ogs içinde kullanılabilir.Frank Thomas Mavi ve bnm motor kırmızı olduğu için kışlık niyetine bundan alcam.
BELLİK:
Ufo: Ucuz ve kullanışlı
Dainese: Dainese aldığım günden beri diğerleri bnm için bir anlam ifade etmiyor.
Zandona: bir gün kullanmak zorunda kaldım fakat fiyatına nazaran oldukça iyi
Eldiven:
Bering: Çok seviyom walla eldivenlerimi,hem şık hem kullanışlı hemde çok rahat,debriyaj sıkarken yada gaz verirken hiç zorlanmıyorum.
Bot:
Hein-gericke: UCUZ diye atladım,pişman oldum bence iğrenç bir bot lanet olsun
Sidi Air : Baya uygun bir fiyata aldım,tanıdıklığım neticesinde neredeyse Hein-Gericke'yle aynı fiyata aldım sayılır,dünya varmış dedim,sanki ayağımda adidas varmış gibi rahatım.Alışkanlık yaptı botsuz binince rahatsız oluyorum.
KASK:
Nolan : İlk kaskım olduğu için iyi fln diyodum ama daha iyilerini kullanmadan nasıl böyle bir yorumda bulunduğuma anlam veremedim,3 saniyede buğu yapan vizörü,yerde böcek yürüse gürültüyü içeri alan yalıtımı,yüksek süratte kafamda çıldırması vs vs... Başka bir kask kullanınca bu özelliklerin nolana ait olduğunu kavradım.
AGV Demon Top: Desenleri ve yapısına tav olduğum güzel eski kaskım Buğu yapmayan ön vizörü ile dünya varmış dedirten başarılı vizörü,yumuşacık içiyle rahat ettiren çıkabilen iç kulak yastıkları Nolan'dan sonra dünya varmış dedim resmen.Fakat 220-230'dan sonra başlayan titreşim görüşü düşürmesinin yanı sıra baş ve boyun ağrılarına da sebep oluyor.Ayrıca yumuşak kulakçıkları kısa sürede deforme oluyor ve kask büyük gelmeye başlıyor.Onun dışında 270'ten sonra içine üst kısımdan rüzgar alıyor.
Suomy Spec 1R : Yüksek süratlerde AGV'ye göre daha iyi yalnızca 230'dan sonra çeneme yapışıyor,onun dışında yüksek sürat stabilitesi iyi ve rüzgar almıyor.Ön camı buğu yapmıyor,ve desenleri çok güzel.Fakat içi çok sert ve dolayısıyla rahatsız,kulakçıklarının çıkmayışı ise bir dezavantaj.AGV'ye göre birz daha gürültülü.Fakat genel olark AGV'den daha iyi olsada genede fiyatını haketmiyor.
Marushin TNT 800NX: Kışkırtıcı desenleri ve dikkat çeken spoilerinin yanı sıra,kesinlikle buğu yapmayan ve çabucak çıkabilen ön vizörü sayesinde gözümde oldukça + puanlar aldı.Gürültü olarak AGV ile Suomy arasında.Kulakçıkları ve iç kısımı çıkabiliyor ve yıkanabilmesi artı puan.Yüksek süratte ise inanılmaz bir stabilizasyon söz konusu,280'de bile bir milim titremiyor ve dolayısıyla baş ve boyun ağrısı yapmıyor.Tek sorunu çene kısmından alınan rüzgarı kesmek için extradan para verilerek alınan chin windstopper denen parça.İçi oldukça rahat ve görüşü mükemmel.Birde plastik rüzgar kapaklarının işçiliğini beğenmiyorum.
Marushin 777:
800'deki özelliklerin tümü mevcut.Tek farkı 200-210 kmh'den sonra yüksek süratte titreşim yaratması.Onun dışında her iki kaskta aynı vizörü kullanıyor.
Lazer Dragon:
Bir kere kullandım,bnm kaskımı denemek isteyen bir arkadaşımla değişmiştim ve otobanda 10 km yol yaptım.160-170'ten sonra aşırı titreşim var ve çok gürültülü.Benzincide durduğuma anında buğu yaptı.Mat boyası güzel.Kulaklıkların çıkma özelliği yoktu hatırladığım kadarıyla.
Balaklava:
REVit: Sadece bunu kullandım fakat memnunum bir sorun yok.
NOT: Yukarda yazdığım bazı markalarla yakın bazıları ise uzaktan ticari ilişkilerim var,fakat hiç bir yazım taraflı yazılmamıştır.
ryangt; EE tabi insanın motor dükkanı olunca hepsinden ikişer üçer oluyor dimi
[I]Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir...[/I]
Mont: Hein-Gericke Tuareg serisinden önü kısa, arkası biraz daha uzun bi mont. Omuz, dirsek, sırt koruması var. İç astar ve kollar çıkarılabiliyor. Kollarda ve sırtta havalandırma fermuarları var ve sıcakta gerçekten faydalı. montun tamamı Kesinlikle su geçirmez! cepler fermuarlı ve içeri su almayacak şekilde tasarlanmış. Ön bölümde 2 altta 1 omuza doğru cep telefonu cebi, Sol kolda ogs-kgs için şeffaf, arkada artçı için geniş bir cep var. Şimdilik çok memnunum!
Eldiven: Hein-Gericke yine Tuareg serisinin yazlık eldiveni. Üst kısmında darbe emici olduğu söylenen süngerimsi bişe var. Ondan da memnunum!
Kask: Cox Demi-Jet! Açık kask arıyordum, nolanlar pahalı geldi, hjc ya da cox almaya karar verdim! hjcde renk bulamayınca cox aldım! Genel olarak rahat fakat vizörü tamamen kapatınca buğu yapıyo! Hareket halindeyken rüzgardan kayboluyo ama ışıklarda fln hoş olmuyo! Biraz kaldırıp gdiorm sorun olmuo!
İlk etapta bunları aldım ve tavsiye edebilirim! Bu arada Dishy tebrik ederim çok faydalı bi topic olmuş!
RÜzgarlik YaĞmurluk: Zen Altina Kalnca Bİ Mont Onun Altina BoĞazli Bİ Hirka Gİyİnİyorum Çok SoĞuk Havalarda Bİde Atki Takiyorum Tabİrİ Caİzse Bİraz Ayi Gİbİ Oluyorsun Ama SoĞuk İŞlemedİ HİÇ
Kask:phoenİx Ucuz Bİ Çİn Mali İŞte Zaten Gİt Gİde DaĞiliyo..İÇİnİn DÖŞemesİ GÜzel Bİkere DÜŞmemde Kask İyİ Korudu Ama Cami ÇİzİldİĞİ İÇİn Onu Kullanamiyorum Abİmİnkİnİ Kullaniyorum RÜzgar Ucuzundan Bİrtane Maske Var Onu Kullandim O Da Trafİkte Admi BoĞuyor Resmen Kusasim Gelİyo..zaten Oda DaĞildi..kullanimiyorum.
Dİzlİk Almode Onlarda İdare Eder..
Eldİven De Zen Olmasi Lazim Ama Kullanmiyorum ÇÜnkÜ Çok Kalin Zaten Motorda Kolluklar Var
KIRMIZI BOĞA..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)