honda castrol yağlarını 500 cc üstü motorlar için tavsiye ediyor. Bütün honda servislerinde ya mobil yada shell var gerçi. gebze fabrikayı arayıp sormak lazım.
castrol power1 10w 40. tek geçerim. yazın da 10w50. neden mi?
her kontrol ettğimde sarı bir yağ görüyorum, siyah değil. ayrıca eksilmiyor.
mobil'in yağları tam sentetik olduğundan daha kaliteli. castrol'ün var mı bilmiyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:26 ----------
gereksiz o kadarı da. hava soğutmalı motor, üstelik tek silindir. tek isteği benzin ve yağ. onu da eksik etti mi zaten bi süre sonra "aynen yengen" olur
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
Kardeşim kullandığın 10-40 ve 10-50 Power Racing Castrol de tam sentetik
ben aradan çekiliyorum ...siz atısmaya devam edin...
hadi bakalım kap kap kanuniracer 200 198 cc 14 hp için en iyi yağ hangisiymis
bi dahakine daha kalın ve magnetec olmayan bi yağ kullancam...zaten ben çok basıyorum 20-50 kullansam ne olurku...sadece motor gec ısınır...baska bi zararı olmaz sanırım...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:39 ----------
bu sentetik olayını ben boyadan biliyorum...demek sentitek yağda varmıs...peki selülozik yağ da var mı..
Daha geç soğur desek cuk oturur. İnce yağ daha iyi soğutur.
O dediğin motor hararet yapınca ,krank keçelerinden,sübap kapağından ve karterden ince yağın boşalıp yağsız kalmasını önlemek içindir.
abi sonuz olarak hargi yağı kullanayım...
önceki motorumun zincirini kızartmalık aycicek yağ ile yağlamıstım...cok güzeldi...kokusuda güzeldi...
bide amortisörede aynı yağdan koymustum...hiç olmasınadansa ondan olsun dedim...yalan değil yani...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:59 ----------
her yağdan 250 gr katıstırsam...
zaten benim motora 1.1 litre yağ koyarken 1 litresi magnetec 100 gr da 20-50 yağ idi...
Yaz kış 10-40 tam sentetik motosiklet(scooter değil)koy ,yağları fazla kokteyl yapma, moleküller evrim geçirir.
okk...moleküller evrim geçirirse ne olurki?
abi bisey sorcam...
ben bu motoru aldımda 1-2 hafta 20-50 yağ kullandım vitesler daha güzel geçiyordu...ve motordan daha az ses geliyordu...
10-40 koyunca vites büyütmek icin biraz daha güç harcıyorum ve motordan daha cok ses geliyor...
Senin yağ yakma durumun vardı de mi. Ben servis önerine gittim.
Segmanlarla silindirler arasındaki boşluk ,dolayısıyla şanzımanın da bu şekilde hırpalamışsan dişliler arası boşluğun fazla, o yüzden motor yapılana kadar en kalın 20-50 Castrol koy.
Ben kışın kalın yağ kullanmıyorum,bu benim ilk kışım,tavsiye edilen 20-40 değil 10-40 kullanmaktayım,Yazın nisbeten daha kalın kullanılabilir.
abi yağ yakma durumum varda...
hafta da 2 gün motora biniyom ondada nasıl gidiyom ama...motor ne yapsınki...
1566 km oldu...allah ne verdiyse artık...bide trafik içinde bile yavas değil hep basıyorum...
ben 20-50 kullanayım bari...
tam sentetik yarı sentetik olyı var bide...
zaten 10-40 yağ hiç hosuma gitmemisti...
motorun nesini yaptırayım...
yada neyini yapıyım...
ben servestekilerden daha iyi iscilik cıkartırım abi...
11000 km de startör kitlemisti...her tarfını söktüm motorun...
önce üst kapaktan basladım bloğa kadar bi dağıttım...pistonu elime aldım...sonra baskı balata tarafını bi söktüm...en sona startör tarafını söktümki sorun ordaymıs...
sadece piston sekman mı yoksa silindir yatağıda mi değiscek...
yada sadece sekman yaptırsam olur mu....
bi tanıdığım kamyonlara sekman üretiyorda....önceki motorumada sekman yapmıstı...bi sorun yasamamıstım....
Motorunu en iyi sen bilirsin arkadaşım,ben ne desem boş,ama yağ yaktığına göre ihmale gelmez,krank-biyel-silindir kapağı bir sürü daha masraf açar,en yakın zamanda motor problemini çöz,burada içi kapalı kutu var ne çıkacağı belli olmaz sübap yuvaları da aşınabilir,segman-silindir de isteyebilir,işkembeden sallanmaz şu durumda,kolay gelsin.
Rica ederim kardeşim, o kadar Castrol'ün reklamını yaptık Castrol de teşekkür etsin
ben 20-50 mobil alacam...
castrol almıyom...
castrol müsteri kaybettin olum...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:27 ----------
abi bide söyle bi durum var...
çok yağ eksilttini sanmıyorum...
motoru stop ettim 5 dak kalmaz actım tıpayı bosalttım...4-5 dak yağın süzülmesini bekledim...geri kapadım...bi de 2 defa kap değistirdim...onlara bulasanları falanda hesaplarsak en fazla 200 gr eksiltmistir...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)