Anket: motosikletim heralde yağ yakıyor :(
- Katılımcı sayısı
- 18. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
motosikletim heralde yağ yakıyor :(
Reklamlar
-
s.a ark lar.motosikletim honda titan 99 model.egzostan hafif siyah duman atıyor ve yüksek devirlere çıkıldığında daha belirgin hale geliyor.çalışmasıda değişti biraz.eğer yağ yakıyorsa motosikletin hangi parçaları değişmesi gerekiyor.şimdiden tşkler ark lar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------
ark lar yardım lütfen kimse yok mu?
Reklamlar
-
black_titan adlı üyeden alıntı
s.a ark lar.motosikletim honda titan 99 model.egzostan hafif siyah duman atıyor ve yüksek devirlere çıkıldığında daha belirgin hale geliyor.çalışmasıda değişti biraz.eğer yağ yakıyorsa motosikletin hangi parçaları değişmesi gerekiyor.şimdiden tşkler ark lar.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------
ark lar yardım lütfen kimse yok mu?
arkadaşım motor hakkında fazla bilgili değilsin galiba
özür dileyerek belirtmek isterim ki motor yağ yaktığı zaman mavimsi beyaz duman atar eğer motorun siyah duman atıyorsa karbüratörünün ayarı bozulmuş ve motora aşırı derecede benzin geliyor demektir
yani motoruna benzin çok fazla geliyor ve motor bunu yakamadan dışarı atıyor demektir
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
kardeş daha önceden böyle bişey yaşamadığım için pek bilmiorum.verdiğin bilgiler için tşk ederim inş öledir kazasız belasız şürüşler
-
Tamam bilmediğin konulara cevap istemen gayet normalde, anket niye? Yağ yakmanın "iyi", "kötü" diye şıkkı olurmu? Kötüdür bariz kötü bişeydir. İyi değildir.
Uyarı: Bu bir açık Ankettir, bu Anketi bütün Üyelerimiz görebilir ve oy kullanabilirler.
Cevap şıkları
motosikletim heralde yağ yakıyor :(
iyi
Kötü
--------------
İki zamanlı değilse tabi
-
yağ yakan motorda kötü bir koku oluyor bu kokuda bariz belli eder kendini
-
yeni üyeyim cevap şıkkına ne yazılcağını bilmediğim için öle yazdım.
-
KARADUMAN : İs ve yanmamış karbon nedeniyle meydana gelen zengin karışımların sonucunda oluşur. Yakıt yanarken yeterli derecede hava bulunmayışı ve diğer nedenlerden oluşur. Bu nedenler :
Motorun fazla yüklenmesine bağlı olarak fazla yakıt gelmesi.
Kısıtlı hava akımı veya tıkanmış hava filtresi.
Düzensiz yakıt püskürtülmesi veya patlama hücresine düzensiz yakıt girmesi.
Enjeksiyonun gecikmesi,yani güç püskürtme.
Enjeksiyonun başlamasıyla yakıtın ateşlemesi arasındaki sürenin kısa oluşu. Bunun neticesinde havayla yakıt iyice karışmadan ateşleme meydana gelir.
Düşük kompresyon basıncı .
Fazla yakıt püskürtme veya atomize olmadan damlama.
kısaca hava filitresine bi baktır
-
Yağ yakıyorsa eksiltiyor demektir ,eksiltme var mı
-
evt biraz var yağ eksiltme.motosiklet ilk önce acayip şekilde beyazımsı duman attı sonra o beyazımsı duman kesildi siyah dumana çevirdi ama siyah duman çok az belli oluyor ve yüksek devirlerde gözle görülebiliyor rölantide belli olmuyor.
-
27 Aralık 2009, 00:31
dostum motorun büyük ihtimalle yağ yakmıyor arkadalarında dediği gibi karbüratör ayarında sorun vardır..yağ yaksa mavimsi beyazımsı duman atar..bildiğim kadarıyla rölantide de mavimsi dumanaı atar...yüksek devirde yada zorlandığında fazlalaşıyorsa karbüratörle alakalı..6 sene titan kullandım kolay kolay yağ yakmaz sağlam makınadır
-
27 Aralık 2009, 00:31
Motor yağını ne kullanıyorsun,ben Cgl'ye 10-50 Castrol power racing atıyorum,eksilme olmuyor(6500 km),yağ da önemli.
-
27 Aralık 2009, 00:52
karbüratör ayarlarına bakıttrcam inş sorun ondadır kardeş.yağ olarakta 10 40 kullanıyorum sorun olurmu?
-
27 Aralık 2009, 00:54
Hava filtreni temizle... Eğer dumanı kesmezse hava ayar vidasını gevşet... Motorun hava almıyor....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
27 Aralık 2009, 00:57
black_titan adlı üyeden alıntı
karbüratör ayarlarına bakıttrcam inş sorun ondadır kardeş.yağ olarakta 10 40 kullanıyorum sorun olurmu?
10-50 ile sanki racing oldu makine aynı fiyata satılıyor ikisi de,orjinali 20-40 Cgl'nin bir onu denemedim ama 10-50 en iyisi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler