Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motorsiklet'te vitesler

REKLAM ALANI

Motorsiklet'te Vitesler Motor alırken son derece etkili oluyor bu konuda bilgi sahibi olanların yarı otomatik ve diğer Vitesli Motorlar hakkında bilgi verebilirlerse cok sevinirim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    redpepper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia RS 125
    baba tam olarak ne öğrenmek istiyorsun anlayamadım

Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    mus_yildiz34

sanırım öğrenmek istediğin şunlar.

Tam otomatikler genelde scooter tarzı motosikletlerde mevcut. Savurmalı bir kavrama ile kayış üzerinde vites değiştirme mantığıyla çalışan konforlu seçeneklerden biri.

Yarı otomatikler elle debriyaj içermiyor. Çalışma mantığı şu vitese bastığınızda bir kavrama düzeneği devreye giriyor ve motorla vites kutusu bağlantısını ayırıyor. Motor vitese geçincede tekrar bırakıyor. Tam olarak ifade edemiyeceğim ama basitçe anlatımı bu.

Debriyajlı manuel sistemler sol el ile kontrol edilen bir kavrama ayırma düzeneğiyle çalışmakta.

Çok eskiden ayakla kontrol edilen debriyaj ve elle atılan vites sistemleride vardı. Günümüzde kalmadı.

Yarı otomatik veya debriyajlı sistemler tamamen senin tercihine kalmış birşey. Ben debriyajlıya alıştım. Öylede gidiyor.

Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler