SYM HD200 bitmeyen problem
Reklamlar
-
13.000 km'yi geçmiş bir hd200'üm var. Ne kadar geçtiğimi bilmiyorum çünkü en son 9000'lerde klometre teli çalışmaz hale geldi ve 5 ay kadardır da temin edilemedi bir türlü. Ya gümrükte oluyor, ya sesi çıkmıyor.
Asıl sorun ise 3 ay kadardır 10 saat civarı beklediğinde çalışmamaya başlaması oldu.Önce bujinin boğulmuş olduğunu gören servis uzun süre her bu olay oluşunda bujiyi boğmuşsun diyip, motorda bişey yok bak çalışıyor dediler ki buji temizlenince çalışıyordu alet. Herhalde ilk senesinde marşa yanlış basmayıp da ikinci senesinde bu hataya düşmeye başlamış olmayacağımı anladılar ki karbüratörü temizlendi, şamandıra ayarları sıkılıp bu sefer 1 hafta düzgün çalışıp 15 saat çalışmadan beklediğinde yine çalışmadı. Bu sefer şamandıra memesini değiştirip ayarları daha da kıstıklarını söylediler ve sonuç olarak bir hafta boyunca tek seferde marşa basar basmaz çalışan motor, birgün 15 saat falan bekledi ve yine çalışmadı. Bu durum öncesi ise o hafta içinde bendixin kırıldığını söyledikleri farkı bir arıza yaşadım ki devamlı sourn yaratarak marşı zorlanmaktan mı oldu bilemiyorum ama garanti kapsamında değilmiş ve ona da 86 lira verdim. İster çalıştırırken haifiçe gaz verin, ister 10 saniye marşa basın hiç gaz vermeden. Defalarca bu durumla karşılaşıp her türlü denediğimden biliyorum. Başına bu tarz birşey gelmiş olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. İşim için kullandığımdan maddi kayba da uğruyorum ve tam bir işkence oldu bana bu motor.
Motoru hergün kullanıyorum, 2 ila 5km arası yollar katediyorum ve 30 ila 1 saat arası bekliyor her seferinde. Günlük kulanımı bu şekilde olan bir motor.Ağar yük falan taşınmıyor, üzerinde sadece 70kg olan ben varım.Bundan 7 ay kadar önce konjektör sorun çıkardığından garantiden değişmişti, aynı zamanlarda şarj olamadığı için akü ise cebimden değişti.
Reklamlar
-
Ben, her ne kadar SYM, Hyosung, Kymco gibi ne Japon kadar iyi ne de Çin kadar kötü olan bu motorlara pek güvenmesemde SYM hakkında genellikle olumlu yazılar okuyordum. Firmalar yedek parça temini konusunda bildiğim kadarıyla 1 ay süreyi geçemezler. Çok problem çıkarırlarsa noter onaylı, veya taahhütlü posta gibi resmi işlem yapın. Bir arkadaşım bu yolla firmayı yola getirmişti. Gerekirse sıfır sattıkları motoru söksünler.
-
Silverwing adlı üyeden alıntı
Ben, her ne kadar SYM, Hyosung, Kymco gibi ne Japon kadar iyi ne de Çin kadar kötü olan bu motorlara pek güvenmesemde SYM hakkında genellikle olumlu yazılar okuyordum. Firmalar yedek parça temini konusunda bildiğim kadarıyla 1 ay süreyi geçemezler. Çok problem çıkarırlarsa noter onaylı, veya taahhütlü posta gibi resmi işlem yapın. Bir arkadaşım bu yolla firmayı yola getirmişti. Gerekirse sıfır sattıkları motoru söksünler.
arkadaş hepsi güzelde kymco yu katman kötüolmuş bende kymco peoples 200 var üstelik ikinci el aldım iki senedir hiç bir arza yaptığını görmedim km de şu an 15000 de iyiki almışım diyorum...zira çok memnunum,kymcolar gerçekten tartışmasız , kalite yapılmış....ayrıca kymco ile sym yi yanyana getir sym çok kalitesiz duruyor tabiki kymcoya göre... bakın ben sym ikinci el de bulmuştum güvenemediğimden almadım,,,,,
MOTOSİKLETSİZ İNSAN ÖZGÜR DEĞİLDİR
-
-
MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..
-
Özer satın alsın yedek parça olarak kullanır
-
şuan aynı sorunu ben yaşıyorum çözümü varsa banada yardım edinn
motorum mondial 150re çalıştırana kadar aküm bitiyo yeni aldığım akü
takviye yapıyorum bi 10 dk uğraşıyorum anca çalışıyo acaba bi yerlerden havamı alıyor
-
5 ayda bi parça nasıl gelmez kardeşim bu ne sorumsuz bir firma
-
-
14 Aralık 2009, 22:37
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Çalışmama
Sübap ayarlarını kontrol ettirin.Özellikle egsoz sübapının boyu uzuyor,tam kapanmadığı için kompresyon olmuyor,yakıtı sıkıştıramıyor.Bu arıza şöyle başlıyor.Gün geçtikçe ilk marşta çalışma süresi uzamaya başlıyor.Sonraları rölanti bozulmaya başlıyor.Biraz daha sonra rölantide stop etmeye başlıyor ve sonunda hiç çalışmaz hale geliyor.
-
14 Aralık 2009, 22:55
Peki 5 aydır gelmeyen parça sorununu nasıl halledecek 100 lerce SYM bu durumda parça bekleyenler isyan edenler.xrv750 çok iyi bir konuyu açmış bence
-
14 Aralık 2009, 23:11
yardımcı olurmusunuz
arkadaşlar cbr 125 repsolun marjı basmıyor neden dir sizce marja basıyorum aküyü bitiriyor ve çalışmıyor nedendir açaba
-
14 Aralık 2009, 23:21
Hayret; Cok şaşırdım okuyunca. "HD2oo" SYM nin En Kaliteli Diye tabir ediLen Motorudur. Ayrıca Kocaeli'nde kuLLanan arkadasım da var ve 21ooo km de; Cok Cok sağlıklı motoru...
Acaba diyorum 10 taneden 1 tane cıkar hesabı olabilir mi ?
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
-
14 Aralık 2009, 23:29
_OLD_ adlı üyeden alıntı
Sübap ayarlarını kontrol ettirin.Özellikle egsoz sübapının boyu uzuyor,tam kapanmadığı için kompresyon olmuyor,yakıtı sıkıştıramıyor.Bu arıza şöyle başlıyor.Gün geçtikçe ilk marşta çalışma süresi uzamaya başlıyor.Sonraları rölanti bozulmaya başlıyor.Biraz daha sonra rölantide stop etmeye başlıyor ve sonunda hiç çalışmaz hale geliyor.
egzost subabı derken egzostun bağlantı yerimi gevşemiş olabilir
-
14 Aralık 2009, 23:35
cakalaz adlı üyeden alıntı
Hayret; Cok şaşırdım okuyunca. "HD2oo" SYM nin En Kaliteli Diye tabir ediLen Motorudur. Ayrıca Kocaeli'nde kuLLanan arkadasım da var ve 21ooo km de; Cok Cok sağlıklı motoru...
Acaba diyorum 10 taneden 1 tane cıkar hesabı olabilir mi ?
Burada öyle bir lobi varki SYM nin parça fiyatını açıkla seni linç ediyorlar.Adamlar utanmasalar BMW motosikletten bile kaliteli diyecekler SYM için hayret valla.Demekki SYM ile ilgili bir şikayet konusu açılınca bu lobi hortluyor ve olayo örtbas ediyor.Ben ve xrv750 arkadaşımız bu konudaki bilgilerimizi duyduklarımızı gördüklerimizi kısaca tecrübelerimizi burada anlatmaya çalıştık fakat burada haince bir saldırıya uğradık.Bu LOBİ nin başını sanırım ÖZER adlı üye çekiyor.Buradan onlara sesleniyorum MOTOSİKLET NET sizlerin babanızın malı değil burda herkes birbirine bildiklerini duyduklarını gördüklerini tecrübelerini anlatacak ki motosiklet konusunda bir yerlere gelelim.Zaten MOTOSİKLET NET in TÜRKİYEDE en popüler motosiklet sitesinin olmasının en önemli nedenlerinden birisi budur.Kısaca:
-
14 Aralık 2009, 23:37
mstf_gnc adlı üyeden alıntı
egzost subabı derken egzostun bağlantı yerimi gevşemiş olabilir
sübap bildigim kadarıyla motor blogunun icinde olur. Egzosun baglantı yeri ile alakası yok.
-
14 Aralık 2009, 23:38
arkadaşlar sotu ya cevap verebilecek bi ardaş varmı
-
14 Aralık 2009, 23:41
motorum daha garanti kapsamında ve garantiden parça bekliyorum. taa ramazan bayramına 2 gün kala servisten parça sipariş ettiler daha gelmedi. bende dün akşam gidrim mondialin sitesine bi e-mail attım bugun mondialin ana merkezinden aradılar.Sorunu en kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını ve bana yine ulaşacaklarını söylediler. Bazı yerlerde hakkını aramazsan bir sonuç alamayabilirsin..
-
14 Aralık 2009, 23:42
Mersin İl Temsilcisi
IRON HORSE adlı üyeden alıntı
Peki 5 aydır gelmeyen parça sorununu nasıl halledecek 100 lerce SYM bu durumda parça bekleyenler isyan edenler.
xrv750 çok iyi bir konuyu açmış bence
canımsın kendi kazdığın gaita çukuruna düştün yine, konuyu açan senin yandaşın olan " xrv750 " değil, diğer protokoldaşın olan " deloth " denilan 2. mesajında balıklama SYM diyen kişidir.
ben scooter motorlardan olduk olası haz etmem ama 2 tekere saygım vardır, çünkü kullanmak kişilik işidir ama yeter artık bence bu SYM topicleri...
ayrıca bu sym topiclerini kendi başlığı altında toplamanız ve SYM nin kendi kullanıcı sitelerine yazmanız. u sitede çok fazla sym ci yok. boşuna kasıyorsun gibi. emeğinize yazık
yönetimimize de durumu "arz" ediyorum, "talebim" bu işin aslı astarına göre bir yama yapılmalı.
haa, unutmuş olamazsın ama yine de hatırlatayım, xrv750 yasaklanmıştı
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
14 Aralık 2009, 23:43
57kayya adlı üyeden alıntı
yukarda sordugum soruya
Bak ilk önce depoda benzin olup olmadığına bak.Sakın gülme böyle şeyler olabilir.Eğer benzin varsa ve motorun çalışmıyorsa sorun ilk olarak ateşleme sisteminden kaynaklanıyor demektir.İlk önce bujiyi kontrol etmeni tavsiye ederim eğer bujin yandıysa motorun kesinlikle çalışmaz.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler